|
ranne tresne, 9.5.2007 Byl jsem na nich včera,nic moc. |
 |
kdy plodí, 28.4.2007 Při výsadbě se musí zalít 10-15l.vody,zastřihnoput kořeny a korunku na 2-3 pupeny.Při řezu se pozná,zda je živá.Nejlépe,poproste v okolí někoho,kdo tomu rozumí,ať se na to alespoň podívá.Nějaký nepatrný náznak rašení by měl být vidět.Pokud jste ji... celý příspěvek > |
 |
|
 |
kdy plodí, 24.4.2007 V tuto dobu to musí být patrné. |
 |
kdy plodí, 22.4.2007 Obecně-merňky začínají plodit 4.-5. rokem,ale i dřív.V tom příp.je lépe nechat jen 2-3 na vzorek. |
 |
slíva Ontario a Washington, 17.4.2007 Poradí někdo,kde sehnat již hotové stromky těchto starých odrůd? Je mi jasné,že moc šancí... celý příspěvek > |
 |
Opál, 17.4.2007 Oulinské a Early Favorit. |
 |
Opál, 15.4.2007 Opal je velmi raná slíva vyšlechtěná ve Švédsku.Údajně je tolerantní k šarce.Plody jsou střední až větší,sladké,plodnost je vysoká.V podmínkách jižní Moravy zraje cca na přelomu 7.-8.měsíce.Dozrává postupně.
Ale letos nevím... |
 |
meruňka Bergerot, 15.4.2007 Ledana-ranná odrůda. |
 |
Meruňka nekvete, 14.4.2007 Pokud je stromek po výsadbě letos 3. rokem a prováděla jste výchovný řez,pak je dobře že nekvete.Příští rok by se Vám nějaký květ měl objevit.Meruňky začínají plodit ve 4.-5. roce po výsadbě. |
 |
Harcot, 11.4.2007 Neberte mou informaci na 100%,ale myslím,že jde o odrůdu vyšlechtěnou v USA.Před 15ti lety jsem koupil meruňku popsanou jako Hardcot a druhou Goldcat,i když v literatuře je psaná Goldcot.Ze zkušenosti vím,že záměny písmen na jmenovkách jsou časté a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Moruše, 5.4.2007 Hezký večer a díky. |
 |
ovocnářská školka - Brno a okolí, 3.4.2007 Ještě-nejen paní Janě.V rámci možností se pokuste získat informace o prodejci,sortimentu a hlavně kvalitě výpěstků. I mě vadí neochota,závora s policajtem apod.Tuřany jsou prostě "fabrika" na stromky.Dávno tam nechodím stejně jako do... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy meruněk, 2.4.2007 Před 7 lety jsem ji koupil také, spíš ze zvědavosti. Byla mi deklarována jako kanadská. V podmínkách jižně od Brna byla spíš rannělší, asi týden po Karole. Bohužel víc nevím. |
 |
Mam triletou merunku, 15.3.2007 Určitě máte pravdu Vy i p.Jaroslaw.Struktura půdy i pH jsou základ.Proto jsem se zmínil o příp. kyselosti.Snad moje rada byla příliš strohá,nicméně mám 70 stromů v "pískovně" a podobný problém takto... celý příspěvek > |
 |
Boscova lahvice a Williamsova čáslavka, 15.3.2007 Pokud jsou k dosažení... Vlevo od našeho sadu tábořil naposledy wermacht-říká otec, majitelka žije v Rakousku, vpravo jsem viděl naposledy kmotra před 25ti lety, pak zemřel. Tak stříkám motorovkou svoje a do zmíněných směrů kam to dolétne. Pak... celý příspěvek > |
 |