|
Příspěvky uživatele - 168.167
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lze ještě zachránit tento ořešák?, 28.5.2008 Michale, těší mě že jsem měl s tím suchem a větrem pravdu. Nevěš hlavu, ten ořech se z toho dostane, jen to bude ještě nějakou dobu trvat.
Na podobném místě jsem si vysadil před osmi lety ořechy (plody) k zakořenění, celkem 5kusů, jako... celý příspěvek > |  | Jakou sekacku na hodne vysokou travu na suseni, 27.5.2008 Samson, jednobubnová, ale typové číslo si nepamatuji. |  |
|  | Jakou sekacku na hodne vysokou travu na suseni, 27.5.2008 Já používám bubnovku od Vari. Celkem suším asi 4000m2 a pro kličkování mezi stromky je to ideální stroj.
Dnes večer budu část sena dávat pod střechu, pokud nepřijde déšť |  | Myrobalan jako podnoz, 27.5.2008 kolem asi pětileté meruňky mi letos vyrostlo spousta kořenových odnoží (nevyrostly z pecek, to jsem kontroloval). Meruňka je kupovaná, žádný stromek z pecky. Bohužel netuším ani druh stromku, natož podnože. Listy jsou "meruňkové", takže... celý příspěvek > |  | Lze ještě zachránit tento ořešák?, 27.5.2008 nejsem odborník, neznám ty rostliny jménem, ale nejčastěji takové vídám někde na suchém svahu vystavené slunci. Podle toho usuzuji, že ořech s největší pravděpodobností přebytkem vláhy netrpí. I když nedostatečně vyzrálé větve po přemokření vypadají... celý příspěvek > |  | Lze ještě zachránit tento ořešák?, 26.5.2008 Podle fotky je to dost suché a větrné stanoviště. Dvouletý stromek nemá tak hluboké kořeny, aby měl v takovém místě dostatek vláhy. Chce to ještě 1 - 2 sezony pro dokonalé zakořenění. |  | rybízové víno, 26.5.2008 Pepíku, na netu je spoousta návodů na rybízák. Ten tvůj poměr rybíz/voda 1/2 je celkem OK, ale bude to dost kyselé. Já bych dal asi ještě víc vody, tak 1/2,5 a s vodou bych míchal až mošt. |  | počet letorostů?, 23.5.2008 co nejdříve vylamovat, aby z jednoho očka rostl jen jeden. Kromě přetěžování keře by byla práce navíc v další sezoně při stříhání. Vždy je lepší vylomit zelený letorost než příští rok stříhat vyzrálé dřevo. |  | Ožrané jehličí na borovici uschlé výhonky, 22.5.2008 Jo abych nezapoměl, ty bílé chomáčky, to je vlnatka krvavá. |  | Ožrané jehličí na borovici uschlé výhonky, 22.5.2008 Měl jsem asi před třemi lety stejný problém. Ale nevzpomenu si čím jsem to tenkrát stříkal... něco jsem měl doma na ovocné stromy, nic spec. jsem tehdy nekupoval, ...od té doby mám klid |  |
|  | jezírko ve sklepě?, 21.5.2008 s krmením by problém nebyl, budu tam chodit dost často, bude se tam totiž skladovat pitíčko |  | jezírko ve sklepě?, 21.5.2008 Jsem naprostý laik, předem se omlouvám za možná nesmyslný dotaz:
Stavím sklep, ve kterém bude "studna" nebo spíš takové malé jezírko vytesané do opukové skály, napájené spodní vodou. Uvažuji nad světlovodem, který by k vodní hladině... celý příspěvek > |  | Starý ořech a smrk u zdi, problém se sousedem, 19.5.2008 Zkuste se dohodnout na odboru ŽP, co s tím. S ořechem vám sice nepomůžou, ale mohli by vám po místním šetření dát vyjádření alespoň na to že nedoporučují pokácení smrku. Sousedovi by to mohlo zacpat pusu. |  | žloutnutí břečťanu, 19.5.2008 Měl jsem před lety stejný problém, u mě se to projevilo po silné zimě. Během 2roků z kořenů zase obrazil a od té doby je OK |  | Břečťan - pěstování na konstrukci, 19.5.2008 zjednodušeně řečeno... břečťan neuhlídáte a na fasádu se vám nakonec stejně chytí.
Neřešil bych proto složitou konstrukci (plocha 5x8m není sranda), ale řešil bych pouze otázku zda břečťan ano či ne. |  |
 |
|
|
|