|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 1.8.2020  1.8.20 Dnešní můj příspěvek by nejspíš patřil do vlákna Phythophthora. Není to veselé čtení. Na svých rajčatech jsem objevil známky napadení bramborovou plísní. Naprosto nepochybné: jeden plod a jeden fazoch – ten jsem samozřejmě okamžitě amputoval... celý příspěvek > |  | Skvrny na rajcatech, 1.8.2020 A to jen těch, které začnou vznikat po aplikaci jak zálivky, tak listového postřiku. Poškození stávajících plodů je nevratné. Zázraky se nedějí.
Milan HP |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 27.7.2020 26.7.20 Dole na balkónech je druhé kolo sklizně v plném proudu, a to i přesto, že septoria řádí a rostliny mají zdravé listy už jen na výhonech (v podstatě všechny výhony už nechávám růst bez omezení). A rajčata, hlavně Tomato Berry, jsou... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 25.7.2020 Teď mají podle předpovědi přijít vedřiny, tak snad se to zrání konečně rozhoupe a tím odstartuje zavařovací sezóna.
Ano, nějaké listy jeví různé známky poškození, možná fyziologického, možná patogeního, nejsem si nikdy jist. Není jich mnoho, tak... celý příspěvek > |  | Phytophthora infestans, 25.7.2020 V půdě a zbytcích rostlin. Na vysvětlenou: běžné a u nás naprosto převažující jsou spóry, vytvořené nepohlavně. Těm nadávají "zoospóry", které, naštěstí pro nás, opravdu zimu nepřežijí, pouze v a na nakažené bramborové sadbě.
Oospóry jsou pak... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 24.7.2020 Evi ahoj. Co myslíš tou zatěžkávací zkouškou? Počasí? Mně to tam nahoře zraje nadprůměrně pomalu. Celková sklizeň do dneška je cca 1 kilo. Bída.
Na druhou stranu ale tady u nás moc neprší, na rozdíl od zbytku republiky, takže zatím snad žádné... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 20.7.2020 20.7.20 Po delší absenci způsobené pobytem na chalupě, kde pochopitelně nemám počítač, můžu opět poreferovat o situaci. Zatím jsem nedetekoval žádné příznaky plísní, problém u Tomato Berry přetrvává, ale se sporadickým výskytem. Objevil se také na... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 9.7.2020 Elen, díky za díky.
Taky jsem měl trochu strach, abych to nepřehnal se sílou roztoku. Měl jsem tak 3/4 litru vody a dal do něj dvě, možná 3 malinká zrníčka manganistanu. Bylo to jen slabě růžové. Nevím to sice jistě, že díky hypermanganu, ale obě... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 8.7.2020 8.7.20 Heuréka! Už asi vím, co má rajčata, hlavně doma, trápí už třetím rokem. Díky rajčatovému „stromu“ z Mickey Mousů, na kterých se objevily typické septoriové skvrny, jsem si na nejmíň 80% jist, že je to septoriová skvrnitost. Vůbec nevadí, že... celý příspěvek > |  | Phytophthora infestans, 8.7.2020 Příští rok se chystám, kromě rajčat a dalších už asi dvaceti plodin, také pěstovat brambory - rád bych docílil maximální zeleninové soběstačnosti. Odděleně od rajčat i celého zbytku zahrady, za zdí, která je ve směru převládajících větrů. Ale došlo... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 5.7.2020 5.7.20 Porovnával jsem začátky sklizní 18, 19 a letos. Náběh je letos nejpomalejší. Připisuju to studenému květnu a deštivému červnu, rovněž chladnějšímu než v předešlých letech a také mnohem větrnějšímu – tam nahoře to stále fouká, což zcela... celý příspěvek > |  | Papriky 2020, 30.6.2020 Tak dlouho jsme si stěžovali na sucho, až nám Matka Příroda poslala tohle. To ani není k vzteku, to je vo nas.... Máte ještě nějaké venku, které možná přežijí?
Ačkoliv: když se vypumpuje ta potopa, třeba by mohly některé přežít, nebo ne? Vždyť se... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 29.6.2020 29.6.20 27.6. jsem zahájil sklizeň na zahradě sebráním dvou už trochu přezrálých Nelinek z keříku vysazeného 17.5. Začala zrát i rajčata na řízcích ze 7.4.: Nelinka a Tomato Berry.
Letos to vypadá, že mi Matka Příroda vytvoří laboratoř pro... celý příspěvek > |  | Nedostatek vápna, rajčata, papriky ve skleníku, 28.6.2020 Obávám se, že zastínění skleníku zevnitř moc teplotu nesníží: slunce zahřívá sklo a kolem něj proudí vzduch a ohřívá se. To spíš může pomoct natření skel vápnem zvenčí. To část slunečního záření odrazí. Na jaro se pak dá smýt.
Milan HP |  | Nedostatek vápna, rajčata, papriky ve skleníku, 28.6.2020 Myslím, že obsah dusíku ve Wuxalu kalcium není na škodu, protože o příjmu vápníku rozhodují kořeny. Vadí tedy přehnojení dusíkem v půdě.
Určitě bych se bál použít chlorid vápenatý jak k zálivce, tak k postřiku listů. Kvůli chlóru. Některé prameny... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|