Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 1.8.2020 Obsahuje fotku
1.8.20 Dnešní můj příspěvek by nejspíš patřil do vlákna Phythophthora. Není to veselé čtení. Na svých rajčatech jsem objevil známky napadení bramborovou plísní. Naprosto nepochybné: jeden plod a jeden fazoch – ten jsem samozřejmě okamžitě amputoval... celý příspěvek >
Skvrny na rajcatech, 1.8.2020
A to jen těch, které začnou vznikat po aplikaci jak zálivky, tak listového postřiku. Poškození stávajících plodů je nevratné. Zázraky se nedějí. Milan HP
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 27.7.2020
26.7.20 Dole na balkónech je druhé kolo sklizně v plném proudu, a to i přesto, že septoria řádí a rostliny mají zdravé listy už jen na výhonech (v podstatě všechny výhony už nechávám růst bez omezení). A rajčata, hlavně Tomato Berry, jsou... celý příspěvek >
Rajčata pro rok 2020, 25.7.2020
Teď mají podle předpovědi přijít vedřiny, tak snad se to zrání konečně rozhoupe a tím odstartuje zavařovací sezóna. Ano, nějaké listy jeví různé známky poškození, možná fyziologického, možná patogeního, nejsem si nikdy jist. Není jich mnoho, tak... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 25.7.2020
V půdě a zbytcích rostlin. Na vysvětlenou: běžné a u nás naprosto převažující jsou spóry, vytvořené nepohlavně. Těm nadávají "zoospóry", které, naštěstí pro nás, opravdu zimu nepřežijí, pouze v a na nakažené bramborové sadbě. Oospóry jsou pak... celý příspěvek >
Rajčata pro rok 2020, 24.7.2020
Evi ahoj. Co myslíš tou zatěžkávací zkouškou? Počasí? Mně to tam nahoře zraje nadprůměrně pomalu. Celková sklizeň do dneška je cca 1 kilo. Bída. Na druhou stranu ale tady u nás moc neprší, na rozdíl od zbytku republiky, takže zatím snad žádné... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 20.7.2020
20.7.20 Po delší absenci způsobené pobytem na chalupě, kde pochopitelně nemám počítač, můžu opět poreferovat o situaci. Zatím jsem nedetekoval žádné příznaky plísní, problém u Tomato Berry přetrvává, ale se sporadickým výskytem. Objevil se také na... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 9.7.2020
Elen, díky za díky. Taky jsem měl trochu strach, abych to nepřehnal se sílou roztoku. Měl jsem tak 3/4 litru vody a dal do něj dvě, možná 3 malinká zrníčka manganistanu. Bylo to jen slabě růžové. Nevím to sice jistě, že díky hypermanganu, ale obě... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 8.7.2020
8.7.20 Heuréka! Už asi vím, co má rajčata, hlavně doma, trápí už třetím rokem. Díky rajčatovému „stromu“ z Mickey Mousů, na kterých se objevily typické septoriové skvrny, jsem si na nejmíň 80% jist, že je to septoriová skvrnitost. Vůbec nevadí, že... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 8.7.2020
Příští rok se chystám, kromě rajčat a dalších už asi dvaceti plodin, také pěstovat brambory - rád bych docílil maximální zeleninové soběstačnosti. Odděleně od rajčat i celého zbytku zahrady, za zdí, která je ve směru převládajících větrů. Ale došlo... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 5.7.2020
5.7.20 Porovnával jsem začátky sklizní 18, 19 a letos. Náběh je letos nejpomalejší. Připisuju to studenému květnu a deštivému červnu, rovněž chladnějšímu než v předešlých letech a také mnohem větrnějšímu – tam nahoře to stále fouká, což zcela... celý příspěvek >
Papriky 2020, 30.6.2020
Tak dlouho jsme si stěžovali na sucho, až nám Matka Příroda poslala tohle. To ani není k vzteku, to je vo nas.... Máte ještě nějaké venku, které možná přežijí? Ačkoliv: když se vypumpuje ta potopa, třeba by mohly některé přežít, nebo ne? Vždyť se... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 29.6.2020
29.6.20 27.6. jsem zahájil sklizeň na zahradě sebráním dvou už trochu přezrálých Nelinek z keříku vysazeného 17.5. Začala zrát i rajčata na řízcích ze 7.4.: Nelinka a Tomato Berry. Letos to vypadá, že mi Matka Příroda vytvoří laboratoř pro... celý příspěvek >
Nedostatek vápna, rajčata, papriky ve skleníku, 28.6.2020
Obávám se, že zastínění skleníku zevnitř moc teplotu nesníží: slunce zahřívá sklo a kolem něj proudí vzduch a ohřívá se. To spíš může pomoct natření skel vápnem zvenčí. To část slunečního záření odrazí. Na jaro se pak dá smýt. Milan HP
Nedostatek vápna, rajčata, papriky ve skleníku, 28.6.2020
Myslím, že obsah dusíku ve Wuxalu kalcium není na škodu, protože o příjmu vápníku rozhodují kořeny. Vadí tedy přehnojení dusíkem v půdě. Určitě bych se bál použít chlorid vápenatý jak k zálivce, tak k postřiku listů. Kvůli chlóru. Některé prameny... celý příspěvek >
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika