|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 1.11.2020 1.11.20 Tak, sezóna 2021 je zahájena. Vysel jsem celkem 15 semínek výše uvedených odrůd. Před výsevem jsem je namočil do slaboučkého roztoku hypermanganu na 40 minut a pak ještě na 20 minut do vody, abych vypláchl případné zbytky manganistanu. Loni... celý příspěvek > |  | Jak likvidovat napadené rostliny či jejich části, 1.11.2020 Také mne to zajímalo, takže jsem si to vyhledal ve Wiki.
Tam se střídá pohlavní a nepohlavní fáze, takže přezimuje pomocí pohlavně vytvořených orgánů, které pak ale tvoří konidie, tedy nepohlavní spóry a ty se pak šíří na jabloních. Přežívání v... celý příspěvek > |  |
|  | Jak správně pěstovat zelí?, 31.10.2020 Jenže já sázel stejně a sklízím obojí až v říjnu. Murdoc je krásně zachovalý, kdežto Pourovo je dost sežrané. Že by ty potvory byly vybíravé?
Milan HP |  | Jak správně pěstovat zelí?, 30.10.2020 Bez chemie to jde. Je nutné se ale smířit předem se ztrátami, prostě je brát jako daň Matce Přírodě. A ona se mi letos odměnila velkoryse.
Nepěstuju zelí prvoplánově, jen jako stínění půdy před kordonem rajčat. Výběr odrůdy byl naprosto náhodný:... celý příspěvek > |  | Odolné odrůdy rajčat, 30.10.2020 Díky moc.
Takže ty geny nejsou vpravovány do genetického kódu uměle, pouze křížením a šlechtěním. Rozumím správně?
Milan HP |  | Odolné odrůdy rajčat, 29.10.2020 Vladimíre, tohle mne docela zajímá a Ty o tom asi víš nejvíc: jak daleko jsou vědci s přečtením genomu rajčat? Vznikají nové odrůdy spíš křížením nebo i genetickou modifikací? Ptám se proto, že třeba ty plísniodolné jsou, myslím, spíš výsledkem... celý příspěvek > |  | Phytophthora infestans, 26.10.2020 Waltře, myslím, že tady není nikdo, kdo by byl zaujatý proti Tornádu. Je to dobrá odrůda, jeden prodejce ho dokonce zařadil do své série "NEJ". Pěstuju ho každým rokem, perfektně se hodí pro nakládání ve vlastní šťávě. Není třeba se nijak omlouvat.... celý příspěvek > |  | Phytophthora infestans, 25.10.2020 Petře, jak Vám připadal tenhle rok plísňově? Procházka růžovým sadem? Pokud ano, nebyla plísniodolnost zmíněných odrůd prokázána. Pokud ne, byla, a to nejen mnou. Takže pokud nechcete, abych Vás tituloval "Nevěřící Tomáš", zkuste na to vsadit. A... celý příspěvek > |  | Odolné odrůdy rajčat, 25.10.2020 Vladimíre, to zní velmi zajímavě. Na co je ten test zaměřen? Na stabilitu křížence, chuť, výnos, odolnost proti listovým chorobám nebo blbuvzdornost? Kdyby to byl ten posledně jmenovaný cíl, rád nabídnu kus svého pozemku a samozřejmě i péči.Čtyři (i... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 25.10.2020 25.10.20 Včera jsem byl nucen uzavřít rajčatovou sezónu na zahradě po tom, co jsem zjistil, že i Mountain Magiky začaly houfně praskat. Sklidil jsem tedy ještě přes 5 kilo zelených, ale z toho je dost prasklých, uvidím, co bude nutné vyhodit a co... celý příspěvek > |  |
|  | Phytophthora infestans, 25.10.2020 Gratuluju, Petře.
Chemická ochrana těch odolných letos nebyla vůbec zapotřebí. Jen se snažím vyjadřovat opatrně. A že plíseň řádila zle.
To Consuelo je červené, píšou že s plody 40 g, takže koktejlové. Nevím, zda může být podobné chuťově... celý příspěvek > |  | Phytophthora infestans, 21.10.2020 Tak, hotovo. Naše zahradnice Consuelo objedná do prodejny - distributor je teprve uvádí na trh. Koukal jsem na stránky Dobrých semen a mám dojem, že toho dělají docela dost. Byli to oni, kdo uvedli Crushe na náš trh. A psali tam, že ohlasy na ně jsou... celý příspěvek > |  | Phytophthora infestans, 21.10.2020 Proč zklamala Startka? Vzala jí plíseň? To by mne nepřekvapilo, s hrůzou jsem letos zjistil, že moc tolerance vůči ní nemá, pokud vůbec nějakou. Horší bylo jen 100 pudov. A Tornáda a Stupické jsou na tom tak nastejno jako Startka.
Anebo chuťově?... celý příspěvek > |  | Odolné odrůdy rajčat, 20.10.2020 Jak Ty jsi dopadl letos s plísní? Stříkals?
Chápu to, Galahad je keříkový a biftekový. Defiant je taky keříkový, ale menší plody, podle popisu (sic) velmi chutné.
No, za sebe to vidím podobně: příští rok asi nebudou, protože se mi je nepodaří... celý příspěvek > |  | Phytophthora infestans, 20.10.2020 S tím vyloupáním semen z plodů to není zdaleka jednoznačné. Může, ale nemusí se povést úplně. To, co jsem napsal, je zkušenost s jedním náhodně vyrostlým keřem. Tedy příliš málo na nějaké přesvědčivé závěry. Nicméně ta rostlina odolala plísni, před... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|