Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kedy odstrániť pásku?, 29.5.2022
Jak jsem předpokládal, každý má své postupy.Nic proti tomu.Znovu se přiznávám, se sejmutí roubovací pásky spěchám.Několikrát došlo k poškození kůry pod roubovací páskou zvláště při roubování za kůru.Měla takový našedlý a nezdravý vzhled.Někdy jsem... celý příspěvek >
Kedy odstrániť pásku?, 28.5.2022
Na to je spousta názorů.Provádím sundání až když roub začne dělat vitálnější přírustky.Snažím se však během července a začátkem srpna.Přece jen roubovací páska je cizí těleso pod kterou se vlivem slunečního svitu tvoří rosení (zapaření) a nemá to... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 20.5.2022
Tak to vám pánové ty srážky závidím.Za 14 dnů asi 2÷3 mm.Dnes snad zaprší.Pokud ne, vyrazím zítra na zahradu a vysaju studnu pod stromy.Těm slibům meteorologů přestávám věřit.Nyní zase slibují na úterý deště.Jenže takto slibují už měsíc a já lítám po... celý příspěvek >
Roubování na pařízek, 20.5.2022
Zdravím panové.Pan Walter provádí pěknou prácičku s roubováním.Oproti mě máte vegetaci napřed.Dva rouby prováděné kopulaci v březnu se těžce probírají ale půjde to.Trochu mě překvapilo časnější ujmutí roubů které jsem dával za kůru. Pane 81.144... celý příspěvek >
Roubování na pařízek, 19.5.2022 Obsahuje fotku
Po pár letech jsem opět použil roubování na pařízek.Obdržený roub jabloně Junami měl velmi slabou tloušťku.Roubování za kůru jsem zavrhl pro malou pravděpodobnost ujmutí.Zvolil jsem kopulaci na letorost podnože.Roub byl ustřižen z konce loňského... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 18.5.2022 Obsahuje fotku
Koncem dubna jsem rouboval za kůru odrůdy Splendour a Rubinette rosso.K mé potěše rouby jeví znaky ujmutí. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 15.5.2022
Přesně tak.Z mnoha věcí se dělá zbytečná věda a základy se neřeší které uvádí již dávno odborné publikace.Jen stručně. 1 - integrovaná ochrana před houbovými chorobami a škůdci. 2 - přiměřená agrotechnika (dle podnoží a tvaru) půdy pod... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 15.5.2022
Stejné zkušenosti pane KUKY.Lidem se mlátí do hlavy naprosto nepodstané věci spíše připomínající propagandu a nesmysly o prospěšnosti škůdců pro regulaci násady plodů a o škodlivosti chemické ochrany všeobecně.Naivně tomu věří a pak koukají na... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 14.5.2022
Jabloně dokvétají a je čas vyvěsit feromonový lapač Deltastop CP. Od února ho scháním v místech kde byl v našem městě běžně ke koupi.Ve speciálu na semena a chem. ochranu, dále dvou hoby marketech prostě není a nikdo neví proč.E-shop nechci... celý příspěvek >
Čierne bodky na kmeni, 9.5.2022 Obsahuje fotku
Pokud je tak mladý stromek napaden virovou či houbovou chorobou v takovém měřítku rozhodně bych ho odstranil.Nemá perspektivu a do dvou let ho stejně budete muset vykopat.Trochu jsem pátral a myslím, že by to mohlo být jedno z těchto dvou... celý příspěvek >
Štíhlé vřeteno - zakracovat nebo ne?, 4.5.2022 Obsahuje fotku
Tvarovací spony pro zahrádkáře kteří dělají vlastní stromky nebo tvarují stromky ve formě štíhlého vřetene jsou vynikající pomůckou při tvarování koruny.Na snímcích je znázornění využití tvarovacích spon. 1 - loni zakoupený zákrsek jabloně Ladina... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 27.4.2022
Zdravím do Chřibů.Pytlíkuju to jak se dá.Zahrada přeplněná a proto ta divoká řešení pokud se mě poštěstí nějaké neobvyklé rouby sehnat, musím improvizovat.Ještě mám v hledáčku 3 odrůdy a nechám stromky v klidu.Nechci ze všeho dělat mix.Máte velké... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 27.4.2022 Obsahuje fotku
Včera jsem rozvěsil vizuální lapače na pilatku do jádrovin.Tam fungují perfektně.U slivoní se mě neosvědčili. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Rouby jabloně, 27.4.2022 Obsahuje fotku
Zdarec.Včera jsem narouboval za kůru odrůdy Splendour a Rubinette rosso.Po zkrácení dvou vybraných vřeten asi o třetinu jsem přirouboval další odrůdu.Tím jsem letos s roubováním hotov.Teď je to na přírodě. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Rouby jabloně, 16.4.2022
Podzimní výsadby a letošní jarní pomalu končí a roubování finišuje. V tomto období jsem vysadil jabloně Admirál, Meteor a Ladina.V březnu kopulačkou narouboval na doplnění koruny Buzrlova stromku Šarlotu a Elizabet.Dále odrůdu Andera a... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika