|
Kedy odstrániť pásku?, 26.6.2022 Ještě roubovací pásky ponechávám i když některé rouby krásně zesilují a přirůstají.Začnu postupně asi tak za 2÷3 týdny podle vitality roubů.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Rouby jabloně, 24.6.2022 Doktore 236.1,nejsem tak pošetilý abych věřil popisům odrůd ktreré prezentujete a zvláště u Admirála.Odrůdu jsem si opětovně pořídil po zralé úvaze, krátké pěstitelské zkušenosti a studiu nezávislých zdrojů.Zásluhu nemáte žádnou a můžete mě vymazat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rouby jabloně, 24.6.2022  Pane 227.97,reaguji až dnes.Byl jsem tři dny na zahradě.Letošní přírustky nezakracuji ale provádím různé ohýbání letorostů aby zapadly do pěstitelského tvaru.Z tříočkových roubů někdy vyrostou tři letorosty.Terminální (nejvyšší) nechávám bez zásahu a... celý příspěvek > |
 |
Natyra, 17.6.2022 Dnes ověřeno, Natyra podnož MM106.Mám jabloně na této podnoži i na jiných odrůdách a speciálně na jedné jabloni Rubens v nejvlhčí poloze na zahradě a je v pořádku.Pro doplnění Admirál mě odešel na zavirované podnoži M9.
Zahradě zdar - Mičurin II... celý příspěvek > |
 |
Natyra, 17.6.2022 Tuším že MM106 ale nejsem si jist.Odrůdové štítky mám na zahradě.Dnes tam pojedu a upřesním.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Natyra, 16.6.2022  Natyru jsem vysadil jako špičák.Dva roky přirůstala a dělala mě radost.Letos jse očekával první plody.Jenže jablůňka se po zimě těžce probírala a zaostávala za ostatními.Když opožděně vyrašila začala dělat na každém pupenu květ menší velikosti.To... celý příspěvek > |
 |
Verierova palmeta - pokus Harlekýn, 16.6.2022  Jak jsem již uváděl mám problém s tvorbou plodonošů na odrůdě Angold.Letos ani na čtyřletém dřevě žádné kvetení.Zřejmě nesnáší krátký řez za zelena za 4÷5 listem a listovou růžici při tvarování palmety.Možná má snahu rychle nahradit odstraněné... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 8.6.2022 Najít v těchto dnech mezerku pro ošetření jádrovin je docela hoňka.Dnes před polednem to vyšlo.Integro + Bellis.Zítra už má zase přeprchávat.Dneškem jsem ukončil integrovanou chemickou ochranu.Žezlo předávám přírodě.
Zahradě zdar - Mičurin II... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2022 Pane 81.144 mám pro Vás dobrou zprávu.Manželka se sukulentům dost věnuje a netřesům zvlášť.Nedávno se dívala na pořad zřejmě Polopatě kde mluví o účincích netřesku.Nemusíte zrovna pěstovat zdivočelý netřesk střešní i ušlechtilé mají léčivé účinky ale... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 5.6.2022 Každý zná shluky této havěti.U nás jim říkáme krajově muňky.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 mú
|
 |
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 5.6.2022 Pánové něco z lékárny našich babiček.Už jsem to zde kdysi napsal.Pokud mě něco štípne a začne svědět používám šťávu z listu divokého netřesku.Je neuvěřitelné jak to funguje.Používám po štípnutí vosou, včelou, komárem a největší záškodníci jsou muňky.... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 4.6.2022 Hrubý odhad 2÷3 týdny je opravdu jen orientační.Na stránkách SRS-aegri je okr. Třebíč stále bez náletu.V prognóze náletů je uvedeno červeně datum 3.6.Vzhledem k nynějším srážkám mám také obavy na strupovitost.V této době provádím poslední ošetření... celý příspěvek > |
 |
Rouby jabloně, 4.6.2022  V březnu jsem kopulací narouboval odrůdu Andera do letorostu Bohemie.Rouby se krásně chytli a Bohemia také nic nenamítá.Je jim oběma úplně jedno že mají různý šlechtitelský původ.To jen lidé stále hloupě rozlišují co je Střížovické a co... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 3.6.2022 Nazdar ovocnáři.Nemám feromonový lapač a tak se budu orientovat starou moudrou literaturou která uvádí ošetření proti obaleči jablečnému v termínu 2÷3 týdny po odkvětu.Použiju Integro který má až 3 týdny působnost.
Abych jen planě nekecal... celý příspěvek > |
 |
Zakrnělé pupeny, 30.5.2022  Váš problém by mohl způsobovat květopas hrušňový viz.příloha.Stále opomíjený a mnohdy bagatelizovaný předjarní postřik razantním insekticidem + prostředek na bázi oleje významě omezuje přezimující škůdce.Kdo toto ošetření provádí ušetří si mnoho... celý příspěvek > |
 |