|
Orion, 26.9.2022  Orion - 2022 - štíhlé vřeteno
Letos o trochu větší úroda i když brakovitých plodů bylo významné procento.Ale jak píšu každý rok, rozhodující je u této odrůdy chuť a ta je parádní.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Crimson crisp, 25.9.2022  Crimson Crisp - 2022 - štíhlé vřeteno
Vyšlechtěna ve výzkumném středisku Rutgers Fruit v roce 1971 USA křížením mezi dvěma výběry šlechtění.Uvádí se dobrá rovnováha mezi cukry a kyselinkou, výborná chuť husté, křupavé a velmi šťavnaté dužniny a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Elstar, 25.9.2022  Elstar - 2022 - štíhlé vřeteno
Letos se Elstar pochlapil.Pěkná úroda kvalitních plodů.Pro jeho výbornou svěží ovocnou chuť má pevné místo na zahradě.Kvůli jeho kvalitě jsem si pořídil i některé jeho křížence Rubens a Junami.
Zahradě zdar -... celý příspěvek > |
 |
Co je to za odrudu jablone?, 22.9.2022 Děkuji pane 94.165 za potvrzení vývoje plůdků u Golden Delicious.To jsem potřeboval posvětit o pravosti odrůdy.Zda je to z více klonů která tato odrůda má ta konkrétní je vedlejší.Mám zřejmě klon z konickým růstem.Chuť to doufám potvrdí.
Zahradě... celý příspěvek > |
 |
Co je to za odrudu jablone?, 21.9.2022  Před lety jsem vysadil špičák jabloně Amrosia.Později mě prodejce kontaktoval, že se jedná o záměnu ale neví za jakou odrůdu.Před vykopáním špičáku jsem pro zajímavost odebral roub a aplikoval do Jonathanu.Letos popvé zaplodil a jde mi o určení... celý příspěvek > |
 |
SweeTango, 20.9.2022  Plody z první úrody jsou již snědeny.Takže trvanlivost snad vyzkouším příští rok.Je to úžasné jablko.Na pozdně letní až raně podzimní jablko má neuvěřitelné paramatry od chuti, konzistence dužniny až po vysokou šťavnatost.Prostě pecka.
 |
Holiday, 18.9.2022  Holiday - 2022 - Verierova palmeta
Málo pěstovaná ale výborná odrůda.Z těch fialově ojíněných jsem pěstoval více.Spartan, Mc Intosh, Linda, které byly odstraněny buď z chuťových či zdravotních důvodů.Výběrem jsem si ponechal Lobo a... celý příspěvek > |
 |
Dolanka, 18.9.2022 Letos mě Dolanka odkvetla parádně.Bez ošetření byly ztráty vysoké zvláště v těchto dnech monilií.V mrazáku jsou uskladněny na šišky a zbytek sušíme.Díky za článek o této odrůdě.Ještě jsem ho nikdy nečetl a jen mě utvrzuje o pravosti Dolanky.Zvláště... celý příspěvek > |
 |
QTee, 17.9.2022 Prosím admina nechť mě nechá vyjádřit k té nestoudnosti psané k mojí osobě na manipulačním fóru.
1.příspěvek o QTee zkopíroval totáčdoktor IH bez toho aby měl s touto odrůdou zkušenosti (dle jeho slov sem vůbec nechodí - lež)
2.Pane... celý příspěvek > |
 |
Lobo, 17.9.2022  Lobo - 2022 - štíhlé vřeteno + Verierova palmeta
Verierovu palmetu letos neukážu.Nezastihl jsem sousedy od kterých fotím.Stejně by to nebyl zvláštní pohled.Během krupobití 20.června od jihozápadu bylo spoustu plodů nenávratně poškozeno a musely... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bohemia nepřekonaná, 17.9.2022  Bohemia - 2022 - volný zákrsek
Letošní počasí zrání podzimních odrůd uspíšilo.Včera jsem sundal některé odrůdy.Začaly padat.Při očekávaném větrném počasí by došlo k velkým ztrátám.Bohemia již byla ve sklizňové zralosti.
Zahradě zdar - Mičurin... celý příspěvek > |
 |
QTee, 17.9.2022  Na jednom "přivětivém" fóru velký kritik rozebírá můj příspěvek o vlastnostech hrušně QTee aniž by ji kdy pěstoval a ochutnal a tím samozřejmě zpochybňuje vše co jsem napsal.Jako potvrzení jeho slohového cvičení použije prostředníka který jak jinak... celý příspěvek > |
 |
QTee, 15.9.2022  Dnes jsem ochutnal hrušku QTee.Nebudu vás obtěžovat mainstreamovými popisy s obehranými frázemi ve stylu slohových svičení při popisu vlastností odrůd.Uvedu jen jedno slovo.Vynikající.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Charneuská (Fondante de Charneu), 14.9.2022  Charneuská - 2022 - dvě větvičky v pronájmu Lucasky.
Letos velikostně pěkné plody.Provádím důslednou probírku plůdků jinak zdrobňují.Upřednostňuji kvalitu nad kvantitou.
Zahradě zdad - Mičurin II (470 m) |
 |
Beforest, 14.9.2022  Beforest - 2022 - štíhlé vřeteno
Po loňské úrodě jako vždy pravidelně alternuje.Narostlo jenom 8 kousků.Abych se každý druhý rok nedíval na jabloň s pár plody snižil jsem korunku vřetene o 1/3 a narouboval jí nájemníka.Odrůdu Ghiva.
 |