|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Royalvee, 2.8.2015  Potýkám se s nedostatkem broskví. Samá nová výsadba a žádné velké stromy s pořádnou úrodou. U nás doma je to nejvíce žádané ovoce a i ty sebemenší plody se s chutí snědí. Máme hodně meruněk, ale dostávám stále otázky na broskve, jelikož žádné jiné... celý příspěvek > |  | Kdy dozrává Kioto?, 2.8.2015 Mně to Kioto z Kruhu sice ani trochu nezčervenalo, ale podle kulovitého tvaru, malé pecky a chuti i doby zrání, bych se záměny nebál. |  |
|  | Jak rozeznat Oulinskou, Ontario a Washington?, 2.8.2015 Mimo téma bych chtěl opět připomenout, že pan HONZA měl úžasné fotky v tomto vlákně. Fotky jako z pomologického atlasu. Škoda, že v tom nepokračoval i nadále. Co se týče renglód, tak mně stejně nejvíc chutná Zelená. Škoda, že na rozdíl od Althanovy... celý příspěvek > |  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 2.8.2015 No, nebýt Zoji Semily, tak už jsem mohl plody Dixiredky taky konečně poznat. Každému radím, aby si u nového dodavatele nikdy neobjednával více stromků najednou. |  | Jak rozeznat Oulinskou, Ontario a Washington?, 2.8.2015 Je zvláštní, že velkoplodý klon Oullinské renglódy mám jenom já a paní Lída. Je popsán i v Pomologickém atlasu peckovin 1 (Sus a kolektiv). Hmotnost plodů opravdu činí 40 - 60g., jak je zde popsáno. Barva plodů je zelenožlutá až žlutá. Dužnina plodu... celý příspěvek > |  | Sunhaven, 2.8.2015  U Sunhavenu jsem poznal jeho pravou chuť jen v prvních letech po výsadbě, pak už ne. Dvakrát jsem se snažil vysadit jiný stromek, ovšem jednou se neujal a podruhé "zapracovala" Zoja. Takže nic.
|  | Michaela, Early Redhaven, Earliglo, 2.8.2015  Pan Miloš Vysloužil preferuje před Sunhavenem Earliglo a samozřejmě Michaelu, čili mutanty Red Havenu.
|  | Royal Glory a spol, 2.8.2015  Myslím, že se zralých plodů ROYAL GLORY díky živočišným škůdcům nedočkám, ale to zbarvení plodů je fakt parádní a jistě zláká k pěstování i Vás. Co se týče chuti, tak ta zvýšená sladkost působila, jako když by do plodů někdo nakapal trochu sladkého... celý příspěvek > |  | Odrůda Meruňky Leala, 2.8.2015  Přestože mám k Leale stejné výhrady jako pan Miloš Vysloužil, tak v letošním roce je její velikost i chuť velice slušná. Trpí ovšem houbovými chorobami a hlavně jsou plody silně napadány suchou skvrnitostí a přesně jak píše david v předchozím... celý příspěvek > |  | Broskvoň Regina, 2.8.2015  Začíná vybarvovat i broskvoň Regina. Jistě jste si všimli v souvislosti se zráním odrůd v USA, (pan Pavel CZ. ve vlákně broskvoň O´Henry), že v těchto přehledech figuruje i tato odrůda broskvoně, která by podle Tomáše Jana měla dozrávat v... celý příspěvek > |  |
|  | Harogem a Bergeron, 2.8.2015  I když jsem takové množství meruněk jako v letošním roce snad nikdy neměl, přesto si ještě pochutnám na vzhlených plodech odrůdy HAROGEM. Společně s Veselkou asi největší překvapení roku. Meruňky jsou větší než v minulých letech a... celý příspěvek > |  | Topfive, 2.8.2015  Jeden plod lepší, než žádný. Snad dozraje. Milan si už jistě na bohaté úrodě pochutnává.
|  | Kalipso, 2.8.2015  Jak si stojí Vaše KALIPSO (Č.lepotica x Opál)? Už jsem myslel, že mám dva Opály, ale plody Opálu jsou uvnitř žluté, kdežto u polského Kalipsa ještě zelené.
|  | Čačanská lepotica, 1.8.2015  Vybarvuje i ČAČANSKÁ LEPOTICA. Stejně jako Kukymu, tak i mně se už "sbíhají sliny". Kdo by se netěšil na tu natrpkle sladkou chuť a pevnou dužninu vzhlených a velkých plodů. Snažím se zavlažovat, aby v tomhle ukrutném suchu na St.Julien... celý příspěvek > |  | Jak si stojí rané švestky?, 1.8.2015 U velkopěstitele byly projevy šarky na listech jasně patrné. U mě zatím ne. Plody žádné projevy neměly. Do plodnosti vstupuje tato odrůda později. |  |
 |
|
|
|