|
Avalon Pride, 22.8.2015 Tak to je báječné Jinak, to nadšení z tmavězelených listů je proto, že zemina pod stromkem je původní - "unavená", žádný dodaný kompostek , takže to vypadá, že podnož je na půdní podmínky nevybíravá a skromná.. |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 22.8.2015  Často padají otázky na zrání odrůd slivoní. Protože poslední Hanity jsou právě ty na fotkách, tak mohu prohlásit, že zde zraje Hanita přibližně mezi 15. - 20.8., což je poměrně dosti brzo.
|
 |
|
 |
Avalon Pride, 21.8.2015  Takže to nakonec vypadá na AVALON PRIDE. Vistarich se vyloučil podle květů a Jayhaven má mít tu typickou špičku v horní části plodu, viz. Milanovy fotky ve vlákně Jayhaven). Jistý zdroj také uvádí u Jayhaven jasně žlutočervenou barvu plodů a u... celý příspěvek > |
 |
Toptaste, 21.8.2015  Teldor je opravdu dost drahý a nikdo zatím nenapsal, že by byl za tu cenu nějak výrazně lepší. Švestky jsem proti moniliové hnilobě plodů ještě nikdy nestříkal. Jediný adept. který by to každoročně potřeboval je President. Jinak ale v minulém roce to... celý příspěvek > |
 |
Burbank July Elberta - královna jižních zemí, 21.8.2015 Abych pravdu řekl, tak jsem se této chuti ani nedočkal. Ale určitě né náhodou má B.J. Elberta v Pomologickém atlase peckovin (Kutina a kolektiv) nejvyšší hodnocení z hlediska kvality plodů, stejně jako například Halehaven. |
 |
Flamingo, 10.8.2015 Zdravím, pane paetoo. Všechno je jinak, viďte? Také se mi to začíná stávat. Flaminga moc nemám, škoda. Minulý rok najednou nebylo vůbec špatné. |
 |
Letní jablka dozrávají, 10.8.2015 V Pardubicích nikoliv, ale na Poličsku (600 m.n.m.). Dají se jíst, ale není to žádná bomba. Aromatická příchuť se nekoná. Pokud takhle chutná Vistabella, tak to bych byl zklamán. Mám ji čerstvě naroubovanou tady i doma. Díky za typy. |
 |
Slivoň neznámá?, 10.8.2015 Já bych rád věřil, že sudetoněmecká bluma je Malvazinka, ovšem fotka Malvazinek ve vlákně Malvazinka pana Milana Fialy tvarem a stejnoměrným jednolitým vybarvením plodů je dosti rozdílná. Pak připomínka pana Miloše Vysložila o kyselosti plodů... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň Regina, 10.8.2015  Nikdo nemá žádné povědomí o broskvoni Regina, mimo pana Tomáše Jana v časopise Zahrádkář?
|
 |
Minaret, Marlen, Svatava, 10.8.2015  Pokud je tohle opravdu MARLEN, tak nemohu prozatím potvrdit Mirkovy theze o nízké či žádné plodnosti této odrůdy. Chuť přibližně odpovídá Grosse Pavlowitzer, takže lze souhlasit, že se Marlen může přiřadit k sortotypu Velkopavlovická, Maďarská,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Topfive, 9.8.2015 A jak dopadl Topfive u Milana? Zdá se, že podobnou chuť bude mít ta JUNA. A co Milošových pět švestek Topfive na roubu?
|
 |
Royal Glory a spol, 9.8.2015 S "vápnem" to není tak hrozné. Příznaky chlorózy minimální. S tím suchem to bude asi tím, že stromky ještě dostatečně nezakořenily. Spring Lady je starší a problémy s povadlými listy nemá. |
 |
Daple dandy pěstování, 9.8.2015 Opravdu moc pěkné plody. Dužnina je také tak červená, jako na obrázku pana Fialy? |
 |
Royal Glory a spol, 9.8.2015  Já mám u Royal Gem plody příliš malé, abych na nich něco mohl hodnotit. Překvapuje mě ale chování podnože GF-677. U Royal Gem i u Bergarouge jsou přes závlahu každý druhý den povadlé listy. Přitom se uvádí vyšší odolnost proti suchu než u... celý příspěvek > |
 |
Daple dandy pěstování, 9.8.2015 Zajímavě vypadající plody, pane Taliane, a jak chutnají? Taky mám stromek stejného původu, ale zatím bez plodů.
|
 |