Příspěvky uživatele - 196.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dobrý rok pro Stanley, 20.9.2015 Obsahuje fotku
Některé odrůdy ve stínu Toptaste tak trochu blednou, přesto například Stanley vystoupil tento rok z průměru a překvapil. A to většina středních a větších plodů. Jednak utržené přímo ze stromu a jednak po tak dvou denním uležení ne zcela pených... celý příspěvek >
Valor, 20.9.2015
Skvělý chuťový zážitek přinesl letos kanadský VALOR. Možná, že to bylo také tím, že bylo plodů málo. Až tento rok se potvrdila slova pana Suse s pomologického atlasu, že plody obsahují velké množství cukrů a kyselin. V pevném stavu to tedy... celý příspěvek >
Haroma, 20.9.2015 Obsahuje fotku
Mám takový neblahý pocit, že Haroma bude patřit k odrůdám, které nebudou chtít dozrát. Čtvrtý plod o hmotnosti 35 g je na jedné straně stále stejně málo vybarvený jako ty před tím. Chuť se nezměnila. Ani špatná, ani dobrá, těžko specifikovatelná.
Ohenry, Guglielmina, Fairtime - velmi pozdni broskvone, 19.9.2015
Jediný plod O´Henry byl také poškozen hmyzem a částečně chycený hnilobou. Protože byl už mírně měkký, tak jsem ho rovněž z druhé strany chutnal. Byl málo sladký a málo aromatický, takže "letěl za psem". Ovšem lepší než se v tuto dobu dívat na... celý příspěvek >
Halehaven a Fairhaven, 23.8.2015
Plodnost je v posledních letech vynikající pro mě v tom, že je ideální a to bez nutné probírky, to je super. Pánové, Halehaven je potrebné vyzkúšať, protože je to záruka kvalitních středně pozdních broskví. Tak už neváhejte.
Letní jablka dozrávají, 23.8.2015 Obsahuje fotku
Na Stark Earliest můžeme nyní obdivovat krásně vybarvené vosy.
Suncrest nebo Envoy, 23.8.2015
Ale ano, Láďo Zahrádkáři, to je možné, že Suncrest potřebuje na slušnou kvalitu nižší sumu efektivních teplot než Envoy, a je možné, že už příští rok Envoy tak lahodný nebude. Ovšem letos "smekám".
Švestka Jojo, 23.8.2015 Obsahuje fotku
Nejhnusnější slivka JOJO, jak ji nazval Milan, se dál vesele používá pro křížení, takže její pachuť se bude i nadále "neutralizovat" jinými odrůdami, stejně jako u Čačanské najbolji. Takže bude přehršel odrůd s někdy více než jen průměrnou chutí... celý příspěvek >
Topking, 22.8.2015 Obsahuje fotku
Plody této odrůdy připomínají tak trochu tvarem nějakou chutnou Domácí švestku a byla by to jinak velmi sympatická a plodná odrůda, ovšem ta "travnatá" příchuť ji asi navždy diskvalifikuje.
Krasava, 22.8.2015 Obsahuje fotku
Plody Krasavy byly v minulých letech buď sladké a mdlé, nebo kořenité a nesladké. První letošní plody byly výrazně aromatické a nesladké, ale ty další jsou i mírně sladké a samozřejmě výrazně aromatické. Prozatím určitě nejlepší výsledek.
Jubileum, 22.8.2015 Obsahuje fotku
Jubileum není rozhodně můj šálek kávy. Je to takový kočkopes, co nechutná ani jako švestka, ani jako renglóda. Možná, že to je tím, že vznikl křížením jakých si japonských slivoní a proto ta chuť - nechuť. Nakonec má i šarku, takže bude použita... celý příspěvek >
Halehaven a Fairhaven, 22.8.2015 Obsahuje fotku
V letošním roce má Halehaven dosti malé plody, takže jsem se domníval, že nebudou nic moc. Opak je pravdou. I tyto první letošní malé plody jsou úžasné. Už třetím rokem po sobě, takže klobouk dolů před touto mistrovskou odrůdou broskvoně. A jak... celý příspěvek >
Suncrest nebo Envoy, 22.8.2015 Obsahuje fotku
Tak, jako se pan Miloš Vysloužil minulý rok omlouval Hermanovi, tak já se letos musím omluvit "envojovi". Zpočátku nic moc, ale překvapivě ty další plody až do těch posledních příjemně nasládlé a i mírně broskvově kořenité, lahodné. ENVOY... celý příspěvek >
Moravia, Gracia, Lednická žlutá, 22.8.2015
Broskvoň MORAVIA, to je stará česká broskvoňová klasika. Kdosi, kdesi napsal, že chuť plodů je sladce navinulá, aromatická, výborná, ovšem zároveň, že jsou jen průměrné kvality. Jak si výše můžete přečíst, tak Moravia nic moc vybarvení, citlivá na... celý příspěvek >
Náhrada za Idared, 22.8.2015
Rezistentní, nerezistentní, je škoda, že se zde stále zapomíná na MELROSE. Pinova mně osobně chutná jen když je zajímavě pevně - chruplavá a ne tolik sladká, což netrvá moc dlouho.
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika