|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Určení jablka dle fota, 27.9.2015  Nepozná někdo dle fota plody těchto jabloní?
|  | Valjevka, 27.9.2015 Největším zdejším příznivcem Valjevky je pan Václav Vinšálek. Pro mě je to stále neznámá veličina. Nakonec i plody pana Milana Fialy, které mně poslal, byly sice nádherné, slušně velké, leč dosti málo chuťově výrazné. Sám pan Milan Fiala již... celý příspěvek > |  |
|  | Banánové zimní, 27.9.2015  No prosím a tyhle plody na fotce by se mohly klidně také vydávat za Banánové zimní. Bohužel je to jen prachobyčejné Boikovo (Boiken, Boikenapfel). Škoda, že ho tady Němci neprubli. Ale asi moc dobře věděli, že tady v těch studených kopcích nad... celý příspěvek > |  | Banánové zimní, 27.9.2015 A kdepak to bylo, pane Fidlo, prozradíte? U někoho na zahradě nebo ve volné přírodě někde u cesty? |  | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 27.9.2015  Nezbývá, než panu Walterovi blahopřát k nejlepším švestkám, kterým se nic nevyrovná. V Litomyšli jsem kdysi koupil Domácí velkoplodou, přesto se mi zdají plody jaksi menší a protáhlejší, než ty u cest. S tím Tolarem to také není moc dobrá zpráva. Kdo... celý příspěvek > |  | Banánové zimní, 27.9.2015 Banánovému se musím omluvit, chtěl jsem je dát pryč a vzal jsem ho - možná na Petrovu přímluvu - na milost. Poslední 2 roky se odměňuje výstavními plody. Chutnými...
Do vlákna o Merkuru tento příspěvek nepatří, proto jsem ho překopíroval do... celý příspěvek > |  | Merkur, 26.9.2015 Pan Vysloužil psal v příspěvku u Orionu, že Merkur je hodně strupatý, nevzhledný, nechutný, že jej pěstuje již 2 roky.
...Ale příchuť jablka je povedená.
Tak jak to tedy je? Zároveň bych požádal pana Vysloužila, aby se neposmíval odrůdě... celý příspěvek > |  | Salisburyho, 26.9.2015 Staré elitní odrůdy hrušní chutnají samozřejmě nejlépe, jelikož je jasně patrná jejich chuťová originalita. U těch novodobých kříženců, které jsem měl možnost ochutnat není patrné vůbec nic, až na vzácné výjimky. Zajímalo by mě, jestli jsme měli... celý příspěvek > |  | Valjevka, 26.9.2015 Přesně tak. Letos byl i ten Stanley chutnější, i když se Valjevka v některých letech snažila "tvářiť", že to je naopak. O Valjevce jsou tady i jiná vlákna. Zadejte si do vyhledávání název Valjevka. |  | Salisburyho, 26.9.2015 Dobrý den. Před domem předchozího bydliště jsme měli starý vzrostlý strom Boscovy lahvice o kterém bratranec tvrdil, že je to Salisbury. Moc jsem mu ale nevěřil. Určitě by nebylo špatné porovnat plody obou odrůd. Pomologie Černík - Boček -... celý příspěvek > |  |
|  | Slivoň Anna Späth, 20.9.2015  "Anička Špátová", jež je slivoní maďarské národnosti, vykazuje lepšící se plodnost a hlavně při dobrém vyzrání více než velmi dobrou, sladce aromatickou švestkovou chuť, ze které budete možná až překvapeni. Pokud by se její plodnost ještě... celý příspěvek > |  | Dobrý rok pro Stanley, 20.9.2015 Je to tak, ale těch plodů bez chuti není mnoho. Dříve byly rozbředlé Stanlejky dost fádní, letos jsou i ty měkké sladce aromaticky švestkové, velmi dobré. Tady asi teploty zafungovaly příznivě. |  | Švestky v sezóně 2011, 20.9.2015 Já zase musím napsat, že čím je Topking déle na stromě, tím je horší. Platí, že čím víc cukrů - tím víc "trávy". Bohužel, tak se mi to jeví. Nechci nic pomlouvat, jsou to pěkné švestky s velmi slušnou úrodností, takže mě ta "tráva" netěší ani... celý příspěvek > |  | Ohenry, Guglielmina, Fairtime - velmi pozdni broskvone, 20.9.2015 Já jsem, pane Tomáši, taky překvapen. Až tak by mně nevadilo, že broskve zrály v běžném termínu, ale domníval jsem se, že v tropickém klimatu budou mít všechny plody excelentní chuť, což se vůbec nepotvrdilo. U celočervených odrůd... celý příspěvek > |  | Topstar plus, 20.9.2015  Kdepak, kdepak, s Topstarem to bude zase podvod. Plody zrají až teď, jsou trochu podobné Tophitům, ale dužnina a chuť je velmi podobná letošnímu Valoru, popřípadě Hagantě. Na vyfocených listech je ale původ odrůdy nejasný. Vlevo dole je list... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|