Příspěvky uživatele - 196.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 27.3.2016
"Hrobníkovi z lopaty" jsem unikl i já, ale v okolí Pardubic to bylo tenkrát horší.
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 27.3.2016
Koukal jsem, Pavle, že druhou nejpěstovanější meruňkou po Bergeronu je jakási Orangé de Provence. Tady jsem jí nikdy prodávat neviděl. Má být velmi aromatická. Velmi aromatická má být podle nich i Orangered. Zatím nemůžu posoudit, snad časem. Myslím... celý příspěvek >
Na Břeclavku a Znojemsku tato legendární mrazová kalamita 18.5. řádila, proto mě zajímalo, jestli i u Vás.
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 27.3.2016
Jak vidíte, tak meruňky z Escande mně nedají spát.  Ačkoliv se například pan Miloš Vysloužil prezentoval v minulém roce velkými a chuťově příjemnými Pinkcoty (měkčí, uleželé plody), tak jak jste si mohli všimnout, po předchozí chvále, se... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 27.3.2016
Záleží na tom, jestli se u Vás v okolí vyskytuje tato choroba, nebo jestli nebude pokračovat deštivé počasí s ochlazením. Pokud ne, tak bych stříkal až při dokvétání. Já jsem v minulém roce aplikoval někde až čtyři postřiky a stejně jsem zasažený... celý příspěvek >
Díky, Martine zo Šale, za informace o průběhu kvetení meruněk v Podunajské nížině a zdejším klimatu. Jen se zeptám: Před těmi asi třemi nebo čtyřmi roky toho 18.5, u Vás taky mráz všechno spálil? Co se týče pana z okr.Be., tak když se Vám ještě... celý příspěvek >
Doporučuji si přečíst toto vlákno od začátku. Nedivím se tudíž ani Kukymu ani panu Vinšálkovi, že se již nechtějí vyjadřovat, jelikož se v tomto vlákně rozepsali k tomu tématu dostatečně. Co se týče termínu, tak pokud jsem se dobře díval, uvedl... celý příspěvek >
Protože své stanovisko nenapsali ani pan Vinšálek ani pan Kuky, myslím ohledně toho, jestli postačí provést postřiky proti Monilinia laxa před květem a po odkvětu, tak tedy platí postup uvedený v "návodech" a popisech choroby, to znamená - při... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 26.3.2016
To je všechno moc hezké, ale já bych se vrátil k původnímu tématu a to: KDY, jak a čím proti moniliovému úžehu peckovin. Podívejte, byl bych mnohem raději, kdyby se ošetřovalo před květem a po odkvětu, ale zkoušet to raději nebudu.... celý příspěvek >
Kubáček 2016, 26.3.2016
Takovéhle boxy už poznáme. Pravost odrůdy to v žádném případě nezaručuje. Bral jsem si z takových to boxů stromky opatřené řádně vytištěnou visačkou, ovšem ze stromků se vyklubala zcela jiná odrůda, než byla uvedená na té řádně vytištěné... celý příspěvek >
Kubáček 2016, 26.3.2016
Na rozdíl od pana Vysloužila, vidím hlavní problém v záměnách odrůd. Visačky jsou někdy špatně čitelné, ale rozluštit se většinou dají. Kvalita stromků je také v drtivé většině případů uspokojivá. Když však po nějaké době zjistíte, že vám poslali... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 26.3.2016
Zdá se, že ne všechny broskvoňové semenáče urychlují kvetení meruněk. U broskvoňového semenáče B-VA tomu tak je, jak se každoročně zdá, ale u broskvoňového semenáče Montclar nebo Rubira (Orangered, Hargrand) nikoliv. Máte podobnou zkušenost?
Kubáček 2016, 26.3.2016
Ze Střílek jsem přestal odebírat stromky kvůli omezenému sortimentu, jinak jsem byl s kvalitou služeb spokojen. Pokud jde o málo čitalné visačky, tak to se občas stává všude. Největší problém vidím se záměnami odrůd. Bohužel se mně to stalo i v... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 25.3.2016
Po teplé zimě březen příjemně překvapil. Ne sice přímo mrazivým počasím, ale spíše sychravým a podmračeným s teplotami pod 10°C, čímž velmi vhodně oddálil rozkvétání stromů. Možná, že tomu tak nebylo všude, ale tady ano. Prodloužené zimní... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 25.3.2016
Promiňte, ale stojí psáno, první postřik při rozkvétání, nikoliv před rozkvétáním a další postřik při opadu okvětních plátků, nikoliv po něm. Protože za největšího oborníka přes postřiky považuji pana Vinšálka a Kukyho, tak opět musím vzpomenout na... celý příspěvek >
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika