|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Úroda meruněk 2016, 26.6.2016 Nezapomeňte, že byl teplý květen i červen. Rozhodně žádný studený máj v stodole ráj, jak se říká, nebyl. |  | Úroda meruněk 2016, 25.6.2016 Taky jsem si všiml, že některé plody Leskory jsou napadené moniliovou hnilobou. To nebývalo. V minulém roce před dozráním kompletně shnila Harcot. To jsem také ještě neviděl. Na Goldrichu bylo "pět a půl" plodu a při červnovém propadu jich asi dvacet... celý příspěvek > |  |
|  | Sylred, 25.6.2016 Milane, můžeš zase porovnat Sylred s Leskorou, případně jinými ranými meruňkami? Máme toho Sylreda shánět? |  | Prvni sázení - broskev či nektarinku?, 25.6.2016 Trochu jiné složení Kuprikolu a Championu je známá věc, ale asi si netroufnu používat jen jeden postřik Kuprikolem místo jednoho postřiku Championem. Po letošní zkušenosti určitě ne. Podzimní postřik jsem nikdy nedělal a asi nebudu, protože jak... celý příspěvek > |  | Admirál, Sirius, Meteor, 25.6.2016 To je výborná zpráva, pane 252.217 o tom Meteoru, klobouk dolů. Já jsem si ho minulý rok narouboval, ale teď vidím, že možná zbytečně. Hledám spíš nenáročné odrůdy jako je Topaz, které bez probírek a chemické ochrany dávají plody sice menší... celý příspěvek > |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 24.6.2016 Mám vedle sebe mladé stromky super raných slivoní zrajících přibližně ve stejnou dobu Herman, Juna a Ruth Gerstetter. Herman je tak napadený 1.generací obaleče švestkového, že na něm skoro nic nezůstane, naopak Juna ani Ruth Gerstetter napadené... celý příspěvek > |  | Leskora, 24.6.2016  Rozdíl ve vybarvení Leskory a Radky. Plody na novém stromku Radky kupodivu vydržely mráz 28.4.a vypadá to, že budou dozrávat až po Leskorách. |  | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 24.6.2016  Díky, Mino. Plody Primissimy Delbard jsou už z většiny snědené. Není to sice ona "bělomasá síla" pozdější Amsdenovy, není to ale jen žádná sladká voda, či nějaká jalovina, která nestojí ani za řeč. Naopak byly to příjemné, svěží,... celý příspěvek > |  | Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 29.5.2016 Leskoru. |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 7.5.2016 Taky jsem na Toptaste už nějaké povadlé větvičky stříhal. A kde že jste to na severní Moravě s mrazama vyhrál? Pan Fidla v Opavě, ani Jirka z Frýdku Místku moc nadšením nepřekypovali. |  |
|  | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 7.5.2016 Za sebe mohu konstatovat, že plůdky Orangeredu jsou nenávratně preč, nebo-li v čudu. Neznámou veličinou v odolnosti je právě Goldrich, na kterém něco zůstane, i když bych to od něj nečekal. Vzpomínám si na video od Milana, kde pod Alpami pěstují... celý příspěvek > |  | Jarne mraziky 2016, 7.5.2016 U mě je v pořádku všechno, kromě těch meruněk. Máte pravdu, Ivane, že bych to u těch broskyň taky nečekal. Dalo by se říci, že kvetly téměř současně s meruňkami. Zřejmě budou odolnější, protože plůdky drží "jako přibité", na rozdíl od meruněk, o... celý příspěvek > |  | Pink Lady, 7.5.2016 Sirius jsem taky nějak promeškal. Stále mi není jasné, když je to tak špičková odrůda, proč nevybočuje z průměru u Miloše. Buď nemá naroubovaný Sirius, anebo nemá vhodnou polohu pro jeho pěstování. |  | Ananasová meruňka, 28.3.2016 Ne, ananasová příchuť ve Velkopavlovické meruňce cítit není a vsadil bych se, že ani v odrůdě San Castrese, kde to uvádí zdejší prodejce. |  | Proč neprorazil General Leclerc, 28.3.2016  V posledním Zahrádkáři je tento obrázek odrůdy Generál Leclerc. V databázi šumperáček jsem narazil na termín u této odrůdy - chuť mimořádně dobrá. Potvrdíte to i Vy? |  |
 |
|
|
|