Příspěvky uživatele - 196.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Úroda meruněk 2016, 13.7.2016
Je to zajímavé s tou sklizní, že jste tak vepředu, hlavně tedy VP u pana Hlavatého. Já jsem měl dva Goldrichy, jeden se mně zlomil pod tíhou úrody a kmen byl částečně trouchnivý. Tento Goldrich zrál dříve a fotky jsou ve vlákně Goldrich meruňka. Ten... celý příspěvek >
Meruňky Pincot a Kioto, 12.7.2016 Obsahuje fotku
Pěkné, Martine. Kdybych chtěl takto vzrostlé Kioto, musel bych ho nechat řadu let bez plodů, aby trochu vyrostlo. Plody Pinkcotu jsem měl taky "zababčené", ale šarku jsem na listech, na peckách, ani na plodech nezjistil.
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 12.7.2016
V neděli jsem poprvé postříkal rajčata. Možná trochu předčasně, jelikož v Mokošíně ještě včera nebylo ani dosaženo kritické hodnoty pro plíseň bramboru na bramborách, oproti HK, ale zjistil jsem na jednom slabším rajčeti kus zhnědlého a... celý příspěvek >
Úroda meruněk 2016, 12.7.2016 Obsahuje fotku
Karola moc dobře nevybarvuje, hlavně u zastíněných plodů, takže s touto vlastností by jistě nebyl spokojen pan Milan Fiala. Na jednu stranu se mu ani nedivím, že pátrá po co nejbarevnějších meruňkách. Mně se třeba Kioto nebo Orangered také velice... celý příspěvek >
Springtime, 12.7.2016 Obsahuje fotku
Redwin dozrává až nyní, ovšem pro příznivce raných bělomasých broskví bych doporučoval, aby si neprodleně pořídili stromek odrůdy Springtime z Uherského Ostrohu. Je zde samozřejmě ona záhada s jiným typem květů, než má odrůda podle pomologie mít, ale... celý příspěvek >
Shraz, 12.7.2016 Obsahuje fotku
První plody na dvouletém stromku žlutomasé nektarinky SHRAZ už dávno dozrály, takže se opravdu jedná o velmi ranou odrůdu.
Ruth Gerstetter, 12.7.2016
S Ruth Gerstetter je situace zcela jasná. Plody měkkčí nebo uleželé jsou velmi fádní chuti. Příjemnou svěží kyselinku mají plody sotva vybarvené, na švu ještě nepatrně nazelenalé a na omak pevné, jen s nepatrným povolením slupky.
Úroda meruněk 2016, 12.7.2016
Osobně nejsem příznivcem Karoly. Letos sice plůdky obstojně přežily mráz 29.4. a pravda je, že úplně měkká má podobnou chuť jako VP, ovšem jen mírně měkká nemá chuť žádnou. Na rozdíl třeba od Leskory, která má výraznou meruňkovou chuť ve všech... celý příspěvek >
Herman x Topfirst, 11.7.2016 Obsahuje fotku
Nevím proč, ale HERMAN považuji za objev pana Vinšálka. Asi proto, že o něm vždycky tak pěkně psal. Máme tady sice velkého konkurenta Hermanu Junu, ale prozatím bych řekl, že Herman je králem nejranějších švestek. Jak píše pan Mikeš, může Herman... celý příspěvek >
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 11.7.2016 Obsahuje fotku
Srdečně zdravím. Nepravá Dixi dozrála letos rekordně brzo a rozhodně to nebylo ani teplým lednem ani únorem, jak se tady šprýmovalo, nýbrž teplým jarem a příznivými teplotami až doposud. To má vliv nejen na brzké dozrávání, ale i na kvalitu... celý příspěvek >
Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi, 26.6.2016
Předností Granátu proti polochrupce Burlat je, že tolik nepraská a nehnije. Když neshnije, tak zraje Burlat samozřejmě dříve. Pikantně navinulá chuť Granátu dodává v konzumaci určitý říz, oproti ostatním sladkým třešním. 
Sylred, 26.6.2016
Takže Sylred poslouží jen na přechodné období, Milane? Abych pravdu řekl, tak než bych Leskoru nahradil nějakým "cizákem", to bych jej musel před tím hodně dlouho prověřovat. Leskora je už dosti osvědčená odrůda. Nakonec i ta Radka je už natolik... celý příspěvek >
Úroda meruněk 2016, 26.6.2016
Nejen, že panovaly v květnu a červnu příjemné teploty, které umožnily prozatím rekordní dozrání broskví Primissimy Delbard, ale navíc sem tam spadne i nějaká ta kapka.
Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi, 26.6.2016
Ten Granát mi každým rokem chutná víc a víc. Bude to proto, že ostatní třešně jsou více sladké a brzy se přejí. Pikantně navíněný Granát nikoliv. Opravdu by mě zajímalo, jestli všechny ty nové třešně s cizími názvy, hlavně ty, které zrají v tomhle... celý příspěvek >
Prvni sázení - broskev či nektarinku?, 26.6.2016
Pravda je, že největší nektarinky jsem viděl na dvou stromech u člověka, který o pěstování ovocných stromů vůbec nic nevěděl. To tak někdy bývá.
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika