|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Úroda meruněk 2016, 20.7.2016 Někomu se Goldrich zdá často málo aromatický (meruňkový), ale podle mě je to spíš občasnou absencí cukrů. Někdy plody ten cukr "nepojmou" ani později. Plody Hargrandu jsou každým rokem spíš takoví malí mrzáci, takže jsem si pořídil nový stromek.... celý příspěvek > |  | Flamingo, 20.7.2016 Flamingo jsem považoval za uzavřenou kapitolu, stejně jako Jirka (FM) a nakonec i zakladatel vlákna psal něco o jakési křehkosti a lámavosti dřeva, ale jak je vidět, tak má tato odrůda stále "plíživou vytrvalost" a často je pěstována... celý příspěvek > |  |
|  | Michaela, Early Redhaven, Earliglo, 20.7.2016 První malá Earlygla jsem taky koštoval a mají výraznou broskvovou chuť, takže perfektní. Stejně tak i Early RH, to je dobré zjištění. Ale zdá se, že Early RH dosti vymrzl v plůdcích. Vypadá to, že Michaela a Earlyglo budou odolnější. |  | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 20.7.2016  Redwin mě svou chutí vůbec nenadchl. Ještě k tomu dozrál až v době zrání raných velmi kvalitních žlutomasých odrůd, takže to je další mínus. Amsdenova, zdá se, na jaře vymrzla a těch pár plodů, co zbylo, pohltila moniliová hniloba, které... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy slivoní, 20.7.2016 Černošickou nemáme, pane Waltere, to je chyba. Porovnat kvalitu plodů a jejich aromatickou chuť s jinými velmi ranými slivoněmi by mohl například Miloš. |  | Obaleč švestkový - 1. generace, 20.7.2016  Jak vidíte na fotkách, tak obaleči si "vyšlápli" i do meruněk. Poškození plodů raných slivoní 1.generací obaleče švestkového bylo také velmi výrazné. Plody Hermanu byly poškozené snad všechny, lépe řečeno ve všech rozříznutých plodech byly... celý příspěvek > |  | Bergarouge, 20.7.2016 Vůbec nemám tušení, jak meruňky na GF-677 rostou, Bergarouge mám jedinou. Chuť Kiota je poslabšia, pán Jano? To se nemůžete divit, jedná se totiž o marhuľku z Escande. |  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 20.7.2016 Na to, jak FM3 bohatě kvetla, tak po mraze plodů moc nezůstalo, ale pořád lepší než odrůdy typu Roayl Glory, Spring Lady atd., kde nezůstalo vůbec nic. Nejraději bych se s takovými choulostivými broskvoněmi definitivně rozloučil. Pěstovat listí... celý příspěvek > |  | Čačanská raná, 19.7.2016  Jak si můžete všimnout na rozkrojeném plodu, tak se do něj s chutí zakousl obaleč švestkový (vpravo dole). Není se čemu divit, když švestky jsou jeho život a má je tak velice rád. Díky němu plody předčasně dozrály a... celý příspěvek > |  | Bergarouge, 19.7.2016 Pane Jano, Bergeval i Orangered totálně v plůdcích vymrzly. Vypadá to u nich na špatnou odolnost vůči mrazu, prozatím v plůdcích, nevím, jak v květu. Stejně tak Tomcot. V tomto ohledu je jasným vítězem Kioto. Bergarouge zůstaly nějaké plody nahoře,... celý příspěvek > |  |
|  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 19.7.2016 Na Favoritě udělal probírku mráz a to 29.4. 2016, pane Jano. Zdálo se, že dostatečnou. Největší plody měly 150 g, některé byly i mnohem menší. Mám tady zbytečně mnoho meruněk na úkor broskví, což je chyba. Broskve jsou více žádané. Favoritu znám... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy slivoní, 19.7.2016  Tak Katinky nemám takhle vybarvené ještě ani náhodou. Později také padají. Dalo by se říct, že Katinka ve své největší kvalitě je zcela jiný "level" než tyto nejranější švestky. To je ale jiná kategorie. V této kategorii nejranějších švestek... celý příspěvek > |  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 19.7.2016  230 m.n.m., pane Jano. Odlučitelnost se všeobecně zhoršuje vlivem urychleného zrání. Pokud zraje v řádném termínu kolem 25.7., je možno nožem obě půlky rozdělit. Nyní nikoliv. Chuť je uspokojivá, chutnější byly plody dřívější "falešné" Dixi.... celý příspěvek > |  | Hrušeň Dicolor, 19.7.2016 Krásné hruštičky, pane Ivane. Zase ten posun ve zrání. Máte je větší a barevnější. Moc se na ně těším, i když je kyselinek málo. První měsíc po sklizni určitě přijdou k chuti, pak už se kyselinky ztrácí. Proto je lépe plody sníst co nejdříve. |  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 19.7.2016  Flamingo je ještě malé a zelené. Takhle jako na Ivanových fotkách Flamingo, se tady zapaluje teprve Redhaven, ale třeba nikoliv Harbritte, které má zrát ve stejnou dobu jako RH. Favorita Morettini 3 dozrála nyní. |  |
 |
|
|
|