Příspěvky uživatele - 196.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Opál, 28.8.2016
Ano, ano, řeč je o POLIČSKU (600 m.n.m), nikoliv o Pardubicku. Opál sklidili, zůstalo jen pár plodů. Chuť těch drobných plodů z přeplozeného stromu je ale bídná. V Pardubicích byly plody s přeplozeného Opálu kdysi chutnější.
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 28.8.2016
To není můj stromek. Je to foceno u cesty. Pokud se tam dostanu až plody dozrají tak se to pozná ihned. Jinak perfektní zdravotní stav bez šarky, převeliká plodnost. Krása, že?
Kvete jabloň Hana, 28.8.2016 Obsahuje fotku
Jabloň HANA momentálně nekvete, ovšem má krásně červené plody. Za poledního slunce toto zbarvení moc nevynikne, ve skutečnosti je červená tmavší. (Poličsko).
Opál, 28.8.2016 Obsahuje fotku
Plody rozlomeného a přeplozeného OPÁLU na Poličsku měly velmi slabou chuť.
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 28.8.2016 Obsahuje fotku
Vybarvení Domácích švestek na Poličsku.
Odruda Wangenheimova, 28.8.2016 Obsahuje fotku
Tento mladý stromek jsem na Poličsku identifikoval jako Wangenheimovu. Chuť naprosto typická, podobná jako u novějších kříženců této staré pološvestky, jako např. Čačanská raná, Čačanská najbolja, Tophit nebo Topgigant. Samozřejmě mnohem výraznější,... celý příspěvek >
Topfive, 28.8.2016
Milan se stal průkopníkem v rošiřování této odrůdy. Navrhoval bych zhotovení nápisu TOPFIVE na tričko a pod nápisem Milanův podpis.
Toptaste, 28.8.2016
Vrátil bych se ještě k tomu překvapenému pánovi. Nejdříve nevěděl jak se vyjádřit a pak konstatoval, že dužnina je masitá a aromatická. Pod masitou dužninou si lze představit dužninu pevnou a silnou a samozřejmě překvapilo to konstatování... celý příspěvek >
Co vykusuje jablka na stromech?, 27.8.2016
Sáčkování není jistě věc nová. Pro mě to mělo smysl u broskvoní na kterých byly tři nebo čtyři plody, jako např. u pozdní Elberty nebo O´Henry, kde s nepochopitelných důvodů plody podlehly moniliové hnilobě ještě malé a zelené. Možná, že i u... celý příspěvek >
Hrušeň Dicolor, 27.8.2016
Navzdory panu Vysloužilovi, kterému tyto plody nevoní, ani jej neuspokojují svou velikostí, zůstávám příznivcem této odrůdy pana Boumy s názvem Dicolor. Velikost u mě nehraje vůbec žádnou roli a i když chuť není zdaleka tak výrazná... celý příspěvek >
Benedicte, 27.8.2016
Primissima Delbard i Redwin patří mezi odrůdy s malou citlivostí na kadeřavost broskvoní a to nejen "papírově", nýbrž se to ukázalo i v praxi. Nepatří mezi nejkvalitnější odrůdy, cení se hlavně extrémní ranost Primissimy Delbard.
Benedicte, 27.8.2016
Já jsem tyto odrůdy už párkrát neošetřil a kadeřavost byla naprosto zanedbatelná, proto si troufám tvrdit, že jsou velmi slušně odolné. Primissima Delbard má smysl jako vůbec první zarjící broskvoň a to opakovaně už v druhé polovině června. Redwin... celý příspěvek >
Toptaste, 27.8.2016 Obsahuje fotku
Opět se bude "svatořečit" TOPTASTE? Bude. I přesto, že pan Vysloužil možná podá "protestní nótu" Dal jsem včera ochutnat jistému člověku všelijaké švestky, mezi nimi i Hanitu a Toptaste. Předpokládal jsem, že mu nejvíce zachutnatá dobře vyzrálá... celý příspěvek >
Benedicte, 27.8.2016
...kadeřavost je totálně sežrala, Rozhodně nesouhlasím. Redwin ani Primisima nepřináší žádné superkvalitní broskve a pecky jsou často nevyvinuté, nebo prasklé, zvláště při extrémně brzkém dozrávání, ale na kadeřavost jsou citlivé naprosto... celý příspěvek >
Chrudimská, 5.8.2016 Obsahuje fotku
S některého pohledu by se Chrudimská s Vlaškou opravdu zaměnit dala. Chrudimská je ale ranější.
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika