|
Opál, 28.8.2016 Ano, ano, řeč je o POLIČSKU (600 m.n.m), nikoliv o Pardubicku. Opál sklidili, zůstalo jen pár plodů. Chuť těch drobných plodů z přeplozeného stromu je ale bídná. V Pardubicích byly plody s přeplozeného Opálu kdysi chutnější. |
 |
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 28.8.2016 To není můj stromek. Je to foceno u cesty. Pokud se tam dostanu až plody dozrají tak se to pozná ihned. Jinak perfektní zdravotní stav bez šarky, převeliká plodnost. Krása, že? |
 |
|
 |
Kvete jabloň Hana, 28.8.2016  Jabloň HANA momentálně nekvete, ovšem má krásně červené plody. Za poledního slunce toto zbarvení moc nevynikne, ve skutečnosti je červená tmavší. (Poličsko). |
 |
Opál, 28.8.2016  Plody rozlomeného a přeplozeného OPÁLU na Poličsku měly velmi slabou chuť. |
 |
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 28.8.2016  Vybarvení Domácích švestek na Poličsku. |
 |
Odruda Wangenheimova, 28.8.2016  Tento mladý stromek jsem na Poličsku identifikoval jako Wangenheimovu. Chuť naprosto typická, podobná jako u novějších kříženců této staré pološvestky, jako např. Čačanská raná, Čačanská najbolja, Tophit nebo Topgigant. Samozřejmě mnohem výraznější,... celý příspěvek > |
 |
Topfive, 28.8.2016 Milan se stal průkopníkem v rošiřování této odrůdy. Navrhoval bych zhotovení nápisu TOPFIVE na tričko a pod nápisem Milanův podpis. |
 |
Toptaste, 28.8.2016 Vrátil bych se ještě k tomu překvapenému pánovi. Nejdříve nevěděl jak se vyjádřit a pak konstatoval, že dužnina je masitá a aromatická. Pod masitou dužninou si lze představit dužninu pevnou a silnou a samozřejmě překvapilo to konstatování... celý příspěvek > |
 |
Co vykusuje jablka na stromech?, 27.8.2016 Sáčkování není jistě věc nová. Pro mě to mělo smysl u broskvoní na kterých byly tři nebo čtyři plody, jako např. u pozdní Elberty nebo O´Henry, kde s nepochopitelných důvodů plody podlehly moniliové hnilobě ještě malé a zelené. Možná, že i u... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Dicolor, 27.8.2016 Navzdory panu Vysloužilovi, kterému tyto plody nevoní, ani jej neuspokojují svou velikostí, zůstávám příznivcem této odrůdy pana Boumy s názvem Dicolor. Velikost u mě nehraje vůbec žádnou roli a i když chuť není zdaleka tak výrazná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Benedicte, 27.8.2016 Primissima Delbard i Redwin patří mezi odrůdy s malou citlivostí na kadeřavost broskvoní a to nejen "papírově", nýbrž se to ukázalo i v praxi. Nepatří mezi nejkvalitnější odrůdy, cení se hlavně extrémní ranost Primissimy Delbard. |
 |
Benedicte, 27.8.2016 Já jsem tyto odrůdy už párkrát neošetřil a kadeřavost byla naprosto zanedbatelná, proto si troufám tvrdit, že jsou velmi slušně odolné. Primissima Delbard má smysl jako vůbec první zarjící broskvoň a to opakovaně už v druhé polovině června. Redwin... celý příspěvek > |
 |
Toptaste, 27.8.2016  Opět se bude "svatořečit" TOPTASTE? Bude. I přesto, že pan Vysloužil možná podá "protestní nótu" Dal jsem včera ochutnat jistému člověku všelijaké švestky, mezi nimi i Hanitu a Toptaste. Předpokládal jsem, že mu nejvíce zachutnatá dobře vyzrálá... celý příspěvek > |
 |
Benedicte, 27.8.2016 ...kadeřavost je totálně sežrala,
Rozhodně nesouhlasím. Redwin ani Primisima nepřináší žádné superkvalitní broskve a pecky jsou často nevyvinuté, nebo prasklé, zvláště při extrémně brzkém dozrávání, ale na kadeřavost jsou citlivé naprosto... celý příspěvek > |
 |
Chrudimská, 5.8.2016  S některého pohledu by se Chrudimská s Vlaškou opravdu zaměnit dala. Chrudimská je ale ranější. |
 |