|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Shraz, 27.10.2016 Jaký je druhý název? Má nějaký? Mám Caldesi 2000 (Super Qeen), ale prozatím těžko hodnotit. Ve vlákně Caldesi 2000 odkazy na tuto odrůdu jsou buď už neplatné, nebo se pod nimi skrývá něco úplně jiného než tenkrát, takže bude asi lépe adresu na... celý příspěvek > |  | Majorita, 27.10.2016 Tato odrůda broskvoně je v prodeji například u Školky Litomyšl. Mimo jiných zájemců bych ji doporučil k vyzkoušení panu Vysloužilovi a panu PP (je možné, že se osvědčí lépe než Fairhaven). Podnož St.Julien A.
|  |
|  | Mc Intosh, 1.10.2016 Kutina píše, že u Mac Intoshe je tvar plodu dosti variabilní, ale možné je ´, že převládají opravdu zploštělejší plody. Spartany bývají také částečně zelené, většinou se tak prodávají, ale spoléhat se na to asi nedá. Chuť se moc dobře popsat nedá, je... celý příspěvek > |  | Slivoň Haganta, 1.10.2016 Nepodobá se ani Domácí švestce, Vlašce, Anně Späth, Eleně, Presentě, Tophitu, Gabrovské, ale je řízně sladkokyselá (méně švestkovitá než Hanita), ovšem ta výrazná sladkokyselost je jaksi zharmonizovaná a působí příjemně. Takže tady máme celkem... celý příspěvek > |  | Mc Intosh, 30.9.2016 Ano, to je jistě pravda, ale asi víte, jak jsem to myslel. Vycházím z Mac Intoshe, protože jeho předky tady asi nikdo nepěstuje, ani je možná nezná. Spartan je jeho nejznámější a nejrozšířenější kříženec. |  | Charneuská (Fondante de Charneu), 30.9.2016 To je všechno možné, ale na fotce máte opravdu nejspíš Madame Verte. To je přesně ten problém, jak psal Miloš. Ve sklepě dlouho tvrdé a pak je najednou pozdě a zhniličkují. Kdyby takhle "nezlobily" tak se jedná výborné, sladce aromatické... celý příspěvek > |  | Presenta, 30.9.2016 V tuto dobu zelené švestky? Tak to je záhada, pane Mikeši. |  | Louise Bonne, 30.9.2016 A jak by jste popsali chuť Avranšské? Stromek mám z Ostrohu. Letos měl první tři menší plody, z toho jeden zůstal nepoškozen. Zpočátku byl světle zelený, nyní zežloutl. Chuť by se dala popsat dvěma způsoby. Buď jako obstojná z utrženého... celý příspěvek > |  | Hrušeň Bohemika, 30.9.2016 Tak abych se přiznal to "sladké nic" jsou teď moje Dicolorky. Kupované Bohemiky mně vždycky připadaly mnohem lahodnější. Zase nemám vhodnější slovo než plnější. Fádně sladká byla třeba Pařížanka, ne? Nebo alespoň ne moc dobrá. |  | Mc Intosh, 30.9.2016 Mě tohle téma zajímá, protože Mac Intosh je skoro "vyhynulý druh". Společně s Coxovou renetou pro mě asi dvě nejchutnější staré odrůdy vůbec. Jsem odkázaný na pána z nedaleké vsi, který tvrdí, že Mac Intoshe pěstuje. Jak ale popsat tu chuť, pane... celý příspěvek > |  |
|  | Elena, 15.9.2016 Nic se mě nedotklo, je to spíš legrace. Kvůli špačkům, kteří všechno sežerou, jsem si byl nasbírat Domácí švestičky do polí. To sem dopad, co? |  | Elena, 15.9.2016 Pan Středa = Mittwoch (německy středa). Jestli se tak opravdu jmenuje, to nevím. Jedna zralejší Elena byla velmi zajímavě sladká, nikoliv fádně. Tak Vám přeju, ať dobře dozraje. Mně ji každý rok sežerou špačci. |  | Lotos, 15.9.2016 Lotos má po rozležení specifickou sladce aromatickou chuť. Vydrží zhruba do prosince, možná méně. Je náchylné k padlí. |  | Stanley - nejde dužnina od pecky, 30.8.2016 Taky se mi do postřiků proti moniliové hnilobě nechce. Pan Polehla v nějakém vlákně uváděl tabulku rozkladu některých pesticidů běžně používaných a pokud si vzpomínám, tak to bylo mnohem a mnohem déle než je OL. |  | Ohenry, Guglielmina, Fairtime - velmi pozdni broskvone, 30.8.2016 Přece jen to tak úplně nebylo. Cresthaven už sice dozrál v obvyklém termínu, ale třeba Flamingo, Envoy i Halehaven dozrál v termínu dřívějším a to v období běžného dozrávání RH. Halehaven a Envoy mnoho plodů neměly, ale Flamingo bylo hodně obsypané a... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|