|
Shalimar, 26.12.2016 To máte pravdu, drahý pane Hlavatý, ale o Topazu se toho napsalo už dost a má více vláken. V teplé oblasti neznám říznější rubínovou chuť než právě u Topazu. Více pozornosti si nyní zaslouží ten OPÁL s úplně opačnou chutí. Ta reklama, kterou... celý příspěvek > |
 |
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 26.12.2016 "Die Ergebnisse der organoleptischen Bewertung von Äpfeln in Lysics" je jedna věc a druhá jsou Vaše vlastní zkušenosti. Dozvím se odpověď jak Vám kupříkladu letos dopadla ta RUCLA? Panu Vysloužilovi, Mittwochovi a jiným? Když tedy tak dobře dopadla... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Shalimar, 26.12.2016 Aby se nepovedla sezóna u Topazu jsem ještě nezažil. To neznám. Proto říkám, že TOPAZ je nejlepší rubínová odrůda do teplých poloh. Určitě by nezklamal ani u toho Komárna. |
 |
Opál, 25.12.2016 O OPÁLU je třeba se bavit v tomto vlákně, ne ve vlákně Honeycrisp. V současné době citronově žluté plody, o kterých jsem psal výše, jsem si natolik oblíbil, že se pro mě jedná snad opravdu o první skutečnou náhradu za Golden.... celý příspěvek > |
 |
Boscova - kráľovná hrušiek. Naozaj?, 25.12.2016 Promiňte, drazí, ale pikantní příchuť Boscovy lahvice je dobře patrná například v novější JANĚ, popřípadě JIZEŘE, ale i HARBO.. |
 |
Astra, 25.12.2016 V letošním roce musím opravit svůj částečně negativní postoj k těmto novějším křížencům, názor tak blízký názoru inženýra Fidly. Astra rozhodně není ani kořenitá či pikantní ani natrpklá, ale opět sladká, aromaticky hrušková.... celý příspěvek > |
 |
Vonka, 25.12.2016 Poslední Vonky dnes konzumované nejevily již známky nepříjemné natrpklosti, ale zdály se naopak přijatelně sladké s mírně pikantní příchutí. Zřejmě budou nejlepší na konci konzumní zralosti. Tuhou a drsnou slupku je lépe odstranit, aby... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Nela, 25.12.2016 Baňaté Nely jsou letos letos minimálně velmi dobré, né-li přímo výborné. Slaďoučké, lahodně hruškové s máslovitou šťavnatou dužninou. Dobrý rok pro tyto novější odrůdy. |
 |
Kanzi, 4.12.2016 Je strašná škoda, že se k těmto odrůdám nedokáže vyjádřit i někdo jiný, než velectěný pan "zdravíčko". Nevěřím tomu, že je pěstuje jenom on. Ten, na kterém to tady všechno stojí a padá - pan Vysloužil, se k nim prozatím také nevyjádřil.... celý příspěvek > |
 |
Odolná pološvestka Tophit, 30.10.2016 Žádný odpad to není. Jen není vhodný do vyšších poloh. Topend už vůbec ne. |
 |
|
 |
Určení jablka dle fota, 30.10.2016 Jen na kuchyňské zpracování? Současná chuť je svěží, taková lepší Produkta. Tady v té sudetské zimě to musím ocenit. Narouboval jsem do něj Rajku, ale té jsem nikdy nepřišel na chuť, pro mě je málo výrazná. Lákavá je na ní jen ta zajímavá zvláštně... celý příspěvek > |
 |
Má smysl zachránit Idared?, 29.10.2016  Určitě má. Pokud ovšem nemáte tuto chuť za poněkud omšelou z nejvíce prodávaného jablka v minulém totalitním režimu. Ale naopak pokud v ní naleznete JONATHAN, který tam zcela jasně je cítit. Jonagold Marnica to samozřejmě není. Právě... celý příspěvek > |
 |
Určení jablka dle fota, 29.10.2016  Zdravím. Může se na fotkách jednat o Croncelské? Momentálně je chuť příjemně jablečná, sladce navinulá, vzdáleně snad jako Letní průsvitné. |
 |
Majorita, 29.10.2016 Žádný zájem o oblíbenou odrůdu broskvoně pánů Standy Kéniga a rostislava? Doporučil bych k vyzkoušení panu MV a panu PP. Bylo by zajímavé, pane PP, jestli by měla lepší výsledky než Vaše Fairhaven. |
 |
Red Prince / Red Jonaprince, 27.10.2016 Taky mně ta Marnica chutnala ze všech Jonagoldů nejvíc. Momentálně je všude v prodeji Red Prince. |
 |