|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kadeřavost v květnu, 20.5.2017 Kadeřavost se zastaví, ale snad je jasné i panu Vysloužilovi, že "náhradní" listy za ty nemocné strom oslabují a to se může projevit v dalším roce absencí květů a v nejhorším případě shozením plůdků už v tomto roce. Záleží na tom v jaké kondici... celý příspěvek > |  | Kadeřavost v květnu, 20.5.2017 Riziko při takovém napadení kadeřavostí spočívá v tom, že oslabené stromy příští rok málo pokvetou, nezbývá než "napumpovat" do země kristalon. Jednou se mi dokonce stalo, že plůdky při silném napadení kadeřavostí v červnu opadaly a to kompletně,... celý příspěvek > |  |
|  | Kadeřavost v květnu, 20.5.2017 Když vidím, že Kuprikol někde funguje, a nakonec i jediná moje Catharina je taky čistá, tak je třeba postupovat jako pan Vinšálek, který postřik měďnatým fungicidem provádí vícekrát v několika dnech podle rašení jednotlivých odrůd. |  | Prebierka plodov broskyn, 20.5.2017 To není strupovitost, ale projevy suché skvrnitosti na plodech. V podstatě je to jedno. Tady začal buď už červnový propad, nebo padají plody poškozené mrazem na kterých není žádné poškození vidět, jen jsou menší. Myslím meruňky. |  | Kadeřavost v květnu, 20.5.2017  Jsme s vámi, buďte s námi. To je oblíbené heslo kadeřavosti listů broskvoně a proto je tady s námi i dnes 20. května 2017. Jak by taky ne, když ji to umožňuje trestuhodná nedbalost pěstitele, který spoléhá pouze na starodávný Kuprikol, což není pro... celý příspěvek > |  | Postřik, 8.5.2017 21.4. 2017 bylo u Vás +7°C? Ale nepovídejte. |  | Goldrich meruňka, 8.5.2017 Milane, jak Ti dopadlo ovoce po jarních mrazech? A co Goldrich - meruňka? |  | Opál, 8.5.2017 Kdopak to napsal tento pěkný příspěvek pro pána Janka? Taky Jankovi želám všetko dobré. Hlavně nějaký pěkný pozemeček pro testování. |  | Síran amonný - výborný pomocník proti chloróze, 8.5.2017 Malé jabloně reagují na podzimní močovinu lépe. |  | Rozkvétání slivoní, 8.5.2017 Zdravím ze Sudet (600m).Tak tady kvetou třešně a rozkvétá Althanova renglóda, Vlaška ještě nikoliv. Co třeba kvete pod Tatrami bunnymu? |  |
|  | Síran amonný - výborný pomocník proti chloróze, 8.5.2017 Zdá se, že samotná močovina s podzimního hnojení menších stromků není tak účinná jako síran amonný, který jsem letos v únoru vynechal. Broskvoně i slivoně mají listy dosti světle zelené. Znamenalo by to, že půda tady je stále dosti zásaditá a... celý příspěvek > |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 8.5.2017 Nevýhodou mulčování je to, že se pod mulčem hojně vyskytují hlodavci. Často se půda v některých místech přímo propadá do jejich chodeb. Problém je to zvláště u mladých stromků. Co se týče moniliového úžehu, tak těžko tvrdit, že Polabí je nevhodná... celý příspěvek > |  | Royal Glory a spol, 8.5.2017 Dalších místy až temně červenofialových plodů (viz. fotky) se u Royal Glory jen tak nedočkáme. Jak si stojí u Vás, pane Mikeši? |  | Mráz - malé plůdky broskvoní, 8.5.2017 Díky za reakci, pane 104.15 od Trnavy, rád jsem si Vaše poznatky přečetl. Eko-bio brak od Zaigera mě taky štve, nejhůře je na tom vždy Royal Glory, na Royal Gem a Spring Lady možná něco málo bude, soudím tak podle květů se silnější stopkou, které při... celý příspěvek > |  | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 8.5.2017 Tentokrát je něco jak na Hargrandu, Harogemu i Harcotu, ale u mě jsou méně odolné než třeba Bergeron, nebo Kioto. V minulosti plůdky vymrzaly. Zajímavý je třeba ten Goldrich, na kterém vždy něco zůstane, ale třeba v HK u Kukyho nikoliv. |  |
 |
|
|
|