|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Meruňka Ceglédi Oriás, 31.7.2017  David neměl Ligeti Oriás, ale já měl Oriás Ceglédi. Je to první úroda na přeplozeném stromku, přesto by to mohla být odrůda chuťově o něčem a nikoliv o ničem, jako třeba meruňka Lenova a jiné. |  | Royal Glory a spol, 31.7.2017  Standa von Prakwitz se na mě s komentářem o Royal Gem buď "vyprdnul", nebo nikdy žádnou neměl. "B" je správně. Každopádně ten jediný zasáčkovaný plod, který měl hmotnost 235g, dozrál až v tomto období. Chuť byla standartní, to znamená... celý příspěvek > |  |
|  | Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 31.7.2017  Dobrý den. A co Vaše, nikoliv réva, ale plíseň bramborová na rajčatech?Jak vidno na fotkách z Vysočiny (Ždárské vrchy) 600 m.n.m., tak plíseň bramborová tady už vesele úřaduje. Jak by taky ne, když jsou opodál již silně napadené brambory. |  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 30.7.2017 Nazdar. Takže, vážení, kdo nemáte ještě HANITU, tak sedněte do "kočáru" a honem pro ní. Já bych nejradši polovinu švestek vyházel a dal místo nich Hanity. Hlavně ty všelijaké "TOPY" od Jakoba nesahají Hanitě ani po kotníky. Kousnete už teď do... celý příspěvek > |  | Nejchutnější odrůdy broskví, 25.6.2017 Věřím tomu, Francoise jsou touto dobou k mání již více let. Některé kupované broskve a nektarinky jsou kvalitní i podtržené. Tak přeju dobrou chuť. |  | Nejranější odrůdy meruněk, 25.6.2017 První byla ale "falešná" Rubista, a to i přes to, že Vittilo z Globusu bylo meruňkově plnější a sladší. |  | Pricia, 24.6.2017 Jo, jo, Milane, závidíme. Pekná, červená marhuľka, pekná a navíc velmi raná a jak píšeš i chuťově kvalitní. Mikešovu Carmen jsem nesehnal, ale koupil jsem na zkoušku pár měkčích plodů Vittila a klobouk dolů, byly velice chutné, s plnou... celý příspěvek > |  | Nemoc listů, 21.5.2017 V Železných horách prováděli nálety listokazi zahradní. Dokázali ožrat mladé jabloně doslova "do mrtě". |  | Kvitnú jablone, 21.5.2017 Zdravím bunnyho pod tatranské štíty. Co se týče poškozených listů, tak něco může být od mrazu, pokud jde o černé listy, tak podobnou záhadu řeším několik let u černajících plůdků u hrušní, ale jen někde, ne všude. Uštípnutý výhon můžou mít na... celý příspěvek > |  | Kvitnú jablone, 21.5.2017  Tady na Vysočině (Žďárské vrchy) teprve kvetou jabloně. Jak to vypadá u pana bunnyho? Přidejte fotky, pane bunny. |  |
|  | Slivoně 2017, 21.5.2017 Silnější koncentrace Kumulusu se dá přeci namíchat stejně, jako slabší koncentrace Sulky. Že má Kumulus dobrý vedlejší účinek na roztoče jsem se přesvědčil absencí hálčivce švestkového a dočasně i svilušek. Používat ho samostatně proti houbovým... celý příspěvek > |  | Slivoně 2017, 21.5.2017 Když se síra používá na Taphrina deformans, tak snad může mít nějaký účinek i na Taphrina pruni. U Kumulusu se v návodu k použití na agromanuálu můžete dočíst působení i na řadu jiných chorob než na padlí. Kupříkladu na strupovitost, monilii atd.... celý příspěvek > |  | Rozkvétající broskvoně, 21.5.2017 Na odolnost typů květů mám opačný názor, zvonkovité květy, jsou méně odolné na zimní i jarní mrazy, než miskovité kromě odrůd Springcrest, Springbelle a Royal Glory i nektarinky Venus, Stark Red Gold a Maria Aurelia s květem miskovitým jsou odolnější... celý příspěvek > |  | Prebierka plodov broskyn, 20.5.2017 To Bulharsko je tedy pěkně napřed, že už tam je zralé Tsunami. Nechci zase rozčílit pana Vysloužila, takže raději napíšu, že lepší jsou flekaté meruňky, než žádné meruňky (mrazová "totálka"). |  | Slivoně 2017, 20.5.2017 Zajímavá věc, pane Mikeši. Silnější zimní mrazy jen poškozují pupeny ovocných stromů, na choroby ani škůdce nepůsobí, jak je vidět. Puchrovitost tady snad nemám. Nevím, jestli puchrovitost omezuje síra, ale já teď pravidelně na začátku rašení, kdy se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|