|
Optimální doba pro sklizeň, 9.10.2006 Ale už by jsme si mněli pospíšit, dnes byl u nás první mrazík a také datum je dost vysoký. VašekB |
 |
Chcete koupit rakytník, 9.10.2006 Jsem kousek od Turnova, tady v Ohrazenicích maji již delší dobu výsadbu snat několik hekterů Rakytníku. Každý rok je vidět skoro do vánoc oranžový sad. Bývají tam velká hejna ptactva která to v zinmě sklízí. Nevím zda něco sklízí majitel, snat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Paw-Paw, Asimina - semenáče, čo si o tom myslíte?, 5.10.2006 To je pěkná cena. U nás se drží minimálně na 850kč za kus. Najaře jsem koupil dvě odrudy. Trochu jsem přemýšlel, že obědnám semena a potom naroubuji. Psal jsem o tomto ovoci u konkurence, ale zatím o to není zájem. Někdo napsal český název a na... celý příspěvek > |
 |
skleník z lahví, 4.10.2006 Prosim Vás, dejte lahve do sběru a nestavte tu opičárnu. |
 |
Lis na ovoce, 4.10.2006 Dnes ale neni problém koupit originalní plachetku. Problém vidím v tom koši a lisování.
Rři odstřeďování ale na materiálu nezáleží, tam není tlak klerý látku trhá. Lis a koš je pro mne historie. VašekB |
 |
Poznáte samečka sazenice kolomikty?, 3.10.2006 Kolomikty jsem letos nasadil, sice je ještě nemám stoprocentně zmáklé, ale postřehů mám dost. Nejdříve jsem je viděl v baumaxu v Liberci. Bylo to najaře a rostliny samečků. Pěkně nepravidelně bílorůžové skvrny na spoustě listů. Takovíto obchodníci... celý příspěvek > |
 |
Lis na ovoce, 2.10.2006 Udělal jsem hodně hektolitrů moštu, drcení ovoce nebyl problém, ale to lisování mi dalo vždy zabrat. Klasicky koš, do plachetky tedy originální která nikdy nepraskla jsem nalil drť a odspodu tlačil hydraulickým heverem. Velice náročné. Jednoho dne... celý příspěvek > |
 |
Kiwi - žloutnutí listů, 12.9.2006 Prosím paní o bližším upřesnění rostliny. Pokut víte o jakou jde odrudu, či kde jste ji zakoupila a jak je asi stará. 5cm velikost plodů to mně moc zajímá. Děkuji VašekB |
 |
Jaký je rozdíl mezi jeřabinou jedlou a nejedlou?, 1.9.2006 U červeného jeřábu se to pozná podle pilování na listu, tedy pro lepší vysvětlení když se podíváte na jednotlivý lístek u ušlechtilého moravského, je jeho pilování jen do poloviny od špičky, a obyčejný lesní má pilování přes celý lístek. Podle chuti... celý příspěvek > |
 |
Česáme, a kde necháme vypálit?, 30.8.2006 Děkuji za zajímavý příspěvek, o tom jsem ještě neslyšel. Napište ještě třeba kde je ta provozovna.
Stavěl jsem se v palírně na Roudném a tak dodávám telefon 484 389 424 Ovoce přijímají ve čtvrtek od 15 h do 17. V sobotu 9 až... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Česáme, a kde necháme vypálit?, 22.8.2006 Otvírám nové téma o využití letošní velké úrody ovoce. Nejsem žádný pijan ale chtět bych tímto článkem vyzvat všechny, kteří mají již nějaké zkušenosti s palírnami. Sám vím o jedné v okolí Turnova a jmenuje se to tam Roudný. Tak se nebojte a pište,... celý příspěvek > |
 |
nemám dobrou zkušenost, 12.8.2006 Jsem rád, že slyším prvního spokojeného zákazníka od Starkla. Osobně jsem nic od něho neobědnal, dost jsem slyšel, přečetl a i viděl. Třeba se polepší. Nebo už polepšil? VašekB |
 |
Kopřivy, 11.8.2006 Pokud jsou v trávníku tak zničit častým sekáním. Na kompostu ROUNDUP a nejlépe postřik po 14 dnech zopakovat. Příští rok ale vyrostou nové ze semen. VašekB |
 |
Rajčata - tuhá, pevná a příliš tvrdá slupka, 9.8.2006 Před týdnem jsem dělal dom na zahraďě ochutnávku. Jednu odrudu za druhou. Rozdíl tam je, a u jedné odrudy jsem zjistil, že mají hodně silnou slupku, jsou menší a tak jsem je hned zavrhnul. Nejvíce mně překvapili žluté koktejlové. Pro mne velice... celý příspěvek > |
 |
Moruše - hledám jakékoliv informace, 6.8.2006 Převislou jsem viděl i DIKé . Je to v Příšovicích vedle pumpy. Dobré pro ty kteří jezdí po dálnici smněr Praha-Turnov. Podívejte se na MAPY. VašekB |
 |