|
Příspěvky uživatele - 143.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Červený buk, 14.5.2011  Dobrý den Jardo, javory jsem Vám nafotila alespoň teď honem přes okno Uhnilý by snad být neměl, protože to sice začalo už zjara, ale táhnulo se to celé léto - kdy na tom červeném první zkroutily listy na kousku větve, pak postupně na celé,... celý příspěvek > |  | Prunus triloba - mandloň trojlaločná, 13.5.2011 Ano, jak píše pan Josef - prunusy jsou na to náchylné. Musí se po odkvětu ostříhat větve co kvetly. Stejně tak u prunus tenella. Já jsem jeden den koukala, jak hezky kvete, ještě nebyla ani celá odkvetlá a druhý den celé poloviny výhonů jak... celý příspěvek > |  |
|  | Červený buk, 13.5.2011 Vloni mi začal odcházet, až letos už nevyrašil, dvoumetrový červenolistý japonský javor. Měli jsme ho 4 roky a stál nás 7000Kč Stejně velký žlutý se za ním odebere do,,věčných lovišť" asi letos - polovina už je... celý příspěvek > |  | Čím vyhubit kostřavu?, 13.5.2011 Já vím Simono, už mne to taky napadlo, že je budu muset vyrýt, vyčistit od trávy a znovu vysadit což by snad šlo u cca 20ks trvalek. Největší problém je to u půdokryvných - např. zmíněném barvínku, který mi kompaktně porostl plochu... celý příspěvek > |  | Čím vyhubit kostřavu?, 13.5.2011 Je to jak píše pan Josef - mám trávy prolezlé trvalkama a většinou to budou asi kostřavy Zkoušela jsem to už štětečkem, ale moc to nejde, ale stačí kapka a kytka v pr... - zato tráva roste vesele dál, jelikož buďto dostane malou dávku a... celý příspěvek > |  | Čím vyhubit kostřavu?, 12.5.2011 Dobrý den, já už se tu kdysi ptala. Jediný postřik na trávovité (jednodomé)rostliny mi byla doporučena Targa. Jenomže ta právě nelikviduje kostřavu. Mám,,trávu" prorostlou trsy trvalek a nemůžu se jí zbavit. Barvínek už mi prolezla... celý příspěvek > |  | Hrušeň Jačmenka - zkušenosti, 20.4.2011 Jačmenku máme celý život u babičky, alespoň doufám, že to opravdu je, děda jí tak říkal. Je to něco jako,,letní hruška" dobrá na přímý konzum, výborná na zavaření, protože má tenkou slupku. Proto se asi skladovat nedá, brzo hniličkovatí. Jako... celý příspěvek > |  | Neznámé keře, 18.4.2011 Omlouvám se, že tady matu opravdu je to kalina bodnanská nebo podobná farreri - opravdu jsem vůbec neviděla na monitor, jenom trochu ty květy Hlavně, že tady na ni koukám z okna - mám keř podobné velikosti |  | Neznámé keře, 18.4.2011 První bude asi vajgelie, i když víc mi to připomíná její příbuznou dipeltu, ale svítí mi do očí sluníčko, tak vůbec nerozeznám lístky.. Druhý obrázek je dřišťál (berberis vulgaris) |  | Co je to za rostlinu?, 13.4.2011  Pan Josef má pravdu, jak už název vypovídá není to vodní rostlina jako třeba leknín, ale bahenní - do podmáčeného břehu. Mně se tak volně šíří, vyseměňují kolem potůčku. Jezero mám foliové, bez vyloženě bahenní zóny, tak tam nejsou. |  |
|  | Chov pstruhov, 10.4.2011 Tak za 1. jak velký je,,malý rybníček"? Není jich tam moc? 2. kal by vadit neměl, alespoň já ho mám taky a žijí 3. co žerou? 4. Přítok ze studny není ideální, ve studni je tvrdá voda. |  | Jak dlouho kvete magnolie?, 5.4.2011 Krom bílé stellaty, mám ještě Susan a o trochu tmavší Nigru, obě patří do liliokvětých a obě kvetou dost dlouho, jednotlivé květy se objevují takřka celé léto, ale to spíš jako rarita Rusticu Rubru jsem měla právě od Havlise už jednou,... celý příspěvek > |  | Jak dlouho kvete magnolie?, 5.4.2011 Díky Alenko S mrazíkama je to nah... Loni jsme čekali jako každoročně, až nám vykvete nádherná žlutá Yellow River a první květy omrzly úplně a až z těch, co ještě nebyly vybalené z kožíšků, jich pár zůstalo
Tipovala jsem, že kvete... celý příspěvek > |  | Jak dlouho kvete magnolie?, 5.4.2011 Dobrý den, na tento dotaz kamarádky jsem nedokázala odpovědět, i když mám magnolií několik - nijak jsem to nesledovala. Jedná se konkrétně o soulangeanu,,Rustica Rubra" Máte někdo vysledováno, jak dlouho kvete, i jiná soulangeana, popř. jak... celý příspěvek > |  | Strom do záhonu rododendronů, 4.4.2011 Většinou se tam dávají jehličnany, ideálně modřín a borovice, jelikož jejich jehličí a hrabanka se používá na mulčování kyselomilných rostlin. Z listnatých jsem viděla hezké kompozice z jasně žlutě rašících a červenolistých javorů, červenolistý buk,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|