|
Moje první jablon - řez?, 31.3.2017 Dobrý den,
udělal bych to asi stejně jako píše paní Lída... udělat z něj špičák a vybudovat novou korunku.
Ono se nabízí otázka, zda by nebylo nejlepší stromek úplně vykopat (šetrně), udělat pěkný kruh o d = 1 m (může být klidně více),... celý příspěvek > |
 |
Řez nektarinky, 24.3.2017  Dobrý den,
prosím o radu ohladně ředu této čerstvě nasazené nektarinky Crimson Gold. Já osobně bych jí sestříhal o 90% na 4 kosterní větve z důvodu poměrně slabých kořenů.
Zajímal by mě hlavně termín střihu, v literatuře se píše v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pomoc s identifikací jehličnanů a keřů, 14.3.2017 Zdravím,
1. zakrslý kultivar patrně černé borovice, 'Brepo' má ale delší jehlice a je hustší
3. Thuja orientalis 'Aurea Nana'
7. trochu mi připomíná kvetoucí Pieris. Kalina má výraznější listy.
S ostatním souhlasím. Ria
|
 |
O jakou odrůdu se jedná?, 9.2.2017  Tak poslední obrázek a prosím o poslední tipy.
Díky za Vaši spolupráci a přeji dobrou letošní úrodu :) |
 |
O jakou odrůdu se jedná?, 8.2.2017 Zítra sem ještě hodím foto celé bedinky, kde je větší reprezentativní vzorek :) a pak bych to asi prohlásil za ukončené. Specer souhlasím s panem Hlavatým a Liberty vypadá taktéž jinak. Ale moc děkuji za tipy |
 |
O jakou odrůdu se jedná?, 8.2.2017 S tím zenitem bych to viděl až do Února u obou odrůd s tím, že záleží na podmínkách a skladování...
Začínám mírně pozorovat, že některé plody se už mírně (velmi mírně) kazí, ale většina je stále krásně tvrdá a v dobrém stavu. Je to v takové... celý příspěvek > |
 |
O jakou odrůdu se jedná?, 8.2.2017 A co si myslíte, že by to mohlo být za odrůdu? Já jsem přesvědčen, že ta odrůda musí mít něco společného z Mc Intosh. Možná ty fotky trochu zkreslují, ale ta odrůda je velmi podobná (zeleno - tmavě červená), slabá slupka, ale pod slupkou zatím ještě... celý příspěvek > |
 |
O jakou odrůdu se jedná?, 8.2.2017 Dobrý den pane Hlavatý,
Hodně jsem prozkoumával, co by to mohlo být za odrůdu a Váš návrh Mc Intosh je vysoce pravděpodobný už s tím, že to musí být minimálně kříženec tohoto jablka. Zaráží mě ale nulová strupovistost, neboť ve vlákně zabývajícím... celý příspěvek > |
 |
O jakou odrůdu se jedná?, 4.2.2017  Druhé jablko |
 |
O jakou odrůdu se jedná?, 4.2.2017  Děkuji za odpověď.
Po rozkrojení má bílou dužinu a ta je krásně šťavnatá. Tudíž to s největší jestotou bude Idared.
Ještě bych tady měl ale jedno jablko. Tmavě červené / zelené, které má bílou dužinu a chutí je spíše taková... celý příspěvek > |
 |
|
 |
O jakou odrůdu se jedná?, 27.1.2017 Dá se nějako poznat s větší jistotou o jakou odrůdu se jedná?
Idared by to mohl být a asi to na něj i vypadá..
Děkuji za odpovědi |
 |
O jakou odrůdu se jedná?, 27.1.2017  Ještě přidávám foto kališní jamky... |
 |
O jakou odrůdu se jedná?, 27.1.2017  Dobrý den,
prosil bych o pomoc při určení této pro mě neznámé odrůdy.
Z vlastností mohu říci, že se jedná o zimní odrůdu, kde je poměrně tvrdá slupka. Jablko je poměrně sladké.
Budu velmi rád, za jakékoli nápady či... celý příspěvek > |
 |
Náhrada za jalovec, 15.7.2016 Dokonce je foto i na Wikipedii. Jana |
 |
Náhrada za jalovec, 15.7.2016 Nemá smysl se o tom přít, jako profík to mám vlastní zkušenost. Jana |
 |