Příspěvky uživatele - 151.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Čím je réva napadená?, 10.8.2011
Proč? Jedná se o stejný nebo podobný typ přípravků?  Je pravdou, že jsem ty látky nijak moc nezkoumal (což jsem nejspíš býval měl). Nicméně to pomohlo a sousedi, kterým jsem to ošetřoval (mají to před domkem) budou letos na podzim onu révu... celý příspěvek >
Hibernal a Solaris - choroby, 9.8.2011
Je to tak - draslík, i když s problémy (prý) se vstřebává i přes list. Kdesi jsem ale četl, příliš mnoho draslíku znemožňuje přijímat další prvky.
Čím je réva napadená?, 6.8.2011
Když jsem před pěti dny stříkal víno silně napadené padlím, vzpomněl jsem si i na Váš příspěvek. Nejdříve jsem důkladně (dvěma malířskými štětkami na sobě) vodou očistil hrozny od bílého sametu padlí, potom aplikoval roztok směsi... celý příspěvek >
Čím je réva napadená?, 26.7.2011
Ještě bych to postříkal (postřikem, který vnikne dovnitř listů) - úrodu už pravděpodobně nezachráníte, ale listy potřebují na zimu načerpat energii...
Ako je to s opelením, 24.7.2011
"Nezná"? Já jsem ho poznal právě takhle!
Hibernal a Solaris - choroby, 23.7.2011
Souhlasím s Paľem - je to jasná chloroza, možná k hořčíku bych pro postřik přidal i železo. Co se týká bobulí, zdají se mi být zdeformované, což by mohlo svědčit i o penerospoře, která se objevuje na bobulích, které jsou révou odvrženy či... celý příspěvek >
Ako je to s opelením, 23.7.2011
Pro mě je pan Vilém Kraus prodejce, který mi před časem poslal na dobírku neduživou sazenici odrůdy Marlen s dlouhými vytáhlými výhony, v obyčejné papírové obálce - za 200 Kč. Co se týká kořenů a jejich délce, domnívám se, že růst kořenů... celý příspěvek >
Réva náhle uschla (mrtvice?), 19.7.2011
Před dvěma lety se mi to také stalo - po třech letech pěstování, krátce před květem...    Stejně jako ESCA to může být i nějaká nespecifická infekce dřeva, jako to bylo v mém případě. Réva později začala rašit nanovo odspodu a dneska... celý příspěvek >
Odroda, 3.7.2011
Foto zralých zbarvených hroznů řekne víc. Co mě ale udivuje, jsou naprosto rozdílné tvary (výkroje) listů - to je opravdu z jednoho stejného keře?
Perenospora - 19. června, 21.6.2011
Předevčerem jsem v dědině viděl první náznaky perenospory (na Portugalu).
Odstranenie kmienkov, 18.6.2011
...ani ne tak názor, jako spíš holý fakt.  K příspěvku od Paľa jedno doporučení: Nechejte růst jeden šlahoun (pokud jich je tam více, tak ten nejsilnější rostoucí přímo (ne zespodu obloukem nahoru)), udržujte jeho rovný růst (na opoře) a pečlivě... celý příspěvek >
Odstranenie kmienkov, 18.6.2011
"Zbytečného toku mízy" bych se nebál už ani v polovině května.
Vinná réva neplodí, 18.6.2011
S tím také souhlasím - réva mého souseda (Poklad Panonie) 25 let neplodila - bylo to vidět: 25 let neměla květy a tím i žádné plody. Vidět možná bude na révě absence fosforu - nedostatek prostě tím, že réva nepokvete - doporučuju panu Mirkovi, ať to... celý příspěvek >
Vinná réva neplodí, 17.6.2011
Jak jsem už dříve napsal, některé odrůdy prostě potřebují forsforu více, jiné méně. Zatímco např. Rondo nebo Bianka si vystačí s málem a bude Vám neúnavně plodit každý rok, Poklad Panonie mívá bez přidání fosforu s květenstvím problém. A pokud... celý příspěvek >
Vinná réva neplodí, 16.6.2011
To je, pane vjk sice všechno hezké, ale bez fosforu réva prostě nepokvete. Dusík se ještě stále může aplikovat a na fosfor není nikdy ani pozdě ani brzy. Ve vedlejší dědině má jistý podnikatel kolem stovky slípek ve volném výběhu a řady rév kolem... celý příspěvek >
Další diskuze:  11121314  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika