|
Mrazy v březnu 2013, 18.3.2013 Pokud se stromky právě nechystají kvést, tak jim zima nevadí. Lída |
 |
Zálivka po hojení stromů, 17.3.2013 Není nutné - také jsem dnes pohodila ke stromkům cererit a nechala být. U nás na zahrádce ještě nejde voda a navíc má pršet (nebo sněžit?). Lída |
 |
|
 |
Množení lístky, 17.3.2013 Nejrychlejší to je odkopkem, máte i stejnou odrůdu. Oříškem to lze také, ale plody pak mohou být jiné - záleží na sprášení. Lída |
 |
Tis - lze ho zachránit a tvarovat?, 17.3.2013 Podle mne obroste, pokud vím, tak tis je jediný jehličnan, který se dá zkracovat i do starého dřeva. Ale poměrně pomalu roste. Lída |
 |
Stromkový šeřík - jak tvarovat korunku?, 17.3.2013 Táta měl šeřík štěpovaný na kmínek a podnož neustále bohatě vyrážela. Jelikož korunka byla vysoko a k udělání kytice byl potřeba žebřík, zlikvidovala jsem ho a teď mám keřové. Ale v místě toho původního pořád výhony rostou, asi na to budu muset vzít... celý příspěvek > |
 |
Mrazy v březnu 2013, 17.3.2013 Tak jsem myslela, je už postupně přijde jaro... Teď jsem koukla na YR ... a 24.,25.,26.3. píšou zas pro HK v noci -10°C...... To už bude všechno narašené... Jen doufám, že to do té doby změní... Lída |
 |
Nemoc?, 16.3.2013 Není možné, že by ty okraje listu hnědly nad tou škvírou nad radiátorem? Mám podle fotky dojem, že je to nad ní? Lída |
 |
Stromkový šeřík - jak tvarovat korunku?, 16.3.2013 Šeříky se stříhají po odkvětu, abyste se nepřipravili o květy. Ale jak na stromkové neporadím, mám keřové. Lída |
 |
Jak přinutit lopatkovec ke kvetení, 16.3.2013 Přesadila bych ho. Světlejší místo není potřeba, sama ho mám ve stejné teplotě na boční stěně místnosti asi metr od okna se záclonou a listy má tmavé. Na světlo má jen malé nároky, spíš to bude zeminou. Slunce by hp naopak mohlo popálit. ... celý příspěvek > |
 |
Výsadba meruňky po meruňce, 16.3.2013 Jen je potřeba vyměnit větší objem zeminy, protože jinak by se projevila tzv. únava půdy a stromek by nerostl. Lída |
 |
|
 |
Strupovitost na hlohyni, 16.3.2013 Ty ošklivé svraštělé listy mohly být způsobeny květnovými mrazíky. Strupovitost jsou šedočerné ďobky, ne svraštění. Ohledně stříkání hlohyní nevím - asi jako ostatní růžovité. Zatím jsem ještě nikdy okrasné keře postřiky... celý příspěvek > |
 |
Kdo pozná vodní rostlinu?, 15.3.2013 Ona snad ani český název nemá, my jsme jí říkali "mečíkovka", protože je jim podobná. Ale bacha, hodně se rozšiřuje podzemními šlahouny do okolí - mně lezla do kytek všude okolo, a když dostala ohrádku, tak se jí to nelíbilo a málo kvetla. Tak "šla... celý příspěvek > |
 |
Montbrécie - vyndaváte?, 14.3.2013 Drobnokvěté s přikrývkou přezimují, velkokvěté se musí vyndávat, zmrzly by. Lída |
 |
Aku marhulu - odolnu proti monilioze a chutnu?, 14.3.2013 Uvažuji s podobnými požadavky (kromě ranosti) o Darině. Lída |
 |
Co s muškáty?, 13.3.2013 Pokud byly živé, když jste je stříhala, tak obrazí. |
 |