|
Jak ostříhat popínavou ostružinu, 2.4.2013 Pane Jančo, oni ji loni neměli stříhanou a některé nové výhony jim rostou i ze staršího dřeva, ty by bylo zatím škoda brát až u země, to by mělo stačit až po sklizni. Lída |
 |
Jak ostříhat popínavou ostružinu, 2.4.2013 Ještě abychom si rozuměli - odstřihnutím odkvetlé části myslím odstřihnout tu část prutu, na které byly loni plody (ne jen postranní větvičky). L. |
 |
|
 |
Jak ostříhat popínavou ostružinu, 2.4.2013 Ostříhat jen odkvetlé. Ona vyhnala z ještě starších prutů (na jejichž koncích kvetla loni) nové výhony, na těch bude plodit, takže opravdu jen odkvetlé části (na těch už znovu neplodí). Zkrácením byste se připravili o část úrody, ony stejně většinou... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat popínavou ostružinu, 2.4.2013 Teď jsem koukla, že zřejmě už loni nebyla stříhaná. Tak zatím odstraňte jen ty odkvetlé části výhonů. Měly by pak letos odspodu vyrazit nové výhony a ty ponecháte příští rok. Lída |
 |
Jak ostříhat popínavou ostružinu, 2.4.2013 Loňské jsou tmavší, hladké, bez postraního rozvětvení a ještě nekvetly. Lída |
 |
Výsadba třešně do kompostu, 2.4.2013 Pro PP - ale je to začátečník, asi kompost ještě nestihl založit... Lída |
 |
Zima nekončí, přikrmujte ptactvo, 1.4.2013 Myslím si, že "klábosení o zahradním absťáku" a krmení ptáků se nevylučuje. Krmím od podzimu jak na zahradě, tak doma a "absťák" už mám také... Lída |
 |
Výsadba třešně do kompostu, 1.4.2013 Z těch kupovaných substrátů je dobrý "zahradnický substrát B". Jinak v té díře bych smíchala původní zeminu se substrátem tak půl na půl a čistý substrát dala jen okolo kořenů. Dolů do jámy můžete naházet i případně sundané drny, listí, zbytky z... celý příspěvek > |
 |
Pomoc při určení druhu rostliny, 1.4.2013 Dracaena fragrans "Compacta" Lída |
 |
Podaríte o jak se jmenuje tato kytka, 31.3.2013 Rhoicissus rhomboidea. Nezmar... Nechce přelévat, zalít vždy, když začne klopit konce větviček. Snese málo světla, klidně může být i u stropu - dělá dlouhé převisy. Mám ho léta v normální pokojové teplotě v obýváku. Lída |
 |
|
 |
Už postřik na kadeřavost?, 31.3.2013  Jó Modřinky! Broskve! A jí si říkala, jak asi zasadili modřinku ...
Už mne i napadlo, jestli nemysleli modřenec nebo ladoňku, když tam bylo malé "m". Lída |
 |
Už postřik na kadeřavost?, 30.3.2013 Modřinky??? - - - Jinak jsem dnes také naposled stříkla, Syllitem. Zítra už má zas chumelit :-(( Lída
|
 |
Máte někdo rostlinku Tacca velkokvětá, 29.3.2013 Na stránkách ireceptar.cz udávají tam dobu klíčení 2-11 měsíců... Lída
|
 |
Je už pozdě na stříhání ibišku?, 29.3.2013 Stříhání nemá vliv, může to být třeba studený vzduch (větrání), nebo tím, že je rostlina ještě menší a "neutáhne" to. Občas se to stane. Lída |
 |
Živý plot do velkého větru a sucha, 28.3.2013 Z jehličnatých by to mohl být jalovec - Juniperus communis. Lída |
 |