|
Příspěvky uživatele - 220.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zelené truhlíky, 16.4.2013  Převislý smil. řapíkatý - Helichrysum petiolare. Lída |  | Uklidit balkonovky, když hlásí tak nízké teploty?, 16.4.2013 Také už mám muškáty venku. Ale dala jsem tam i barevné kaly (některé už mají poupata) - a ty dám asi na ty víkendové noci dovnitř, pak už by se mělo zase oteplit... Lída |  |
|  | Čechřice vonná a růže stolistá, 16.4.2013  Stolístky mají i na netu, ale je jich velké množství různých. Moje je Rosa centifolia à doubles Violettes - viz fota. Lída
|  | Vytáhlá rajčata sázíme šikmo nebo rovně?, 16.4.2013 Sází se vždy šikmo (cca 60°), lépe zakořeňují. Vždycky zatluču kolíky, u každého udělám šikmo díru, šoupnu tam rajče a zahrnu. Že je vršek šikmo, nevadí, během dvou dnů se srovnají. Lída |  | Jezírko, 16.4.2013 Víc rostlin, vyčistí to, jakmile začnou zjara růst. Lída |  | Jak na mravence v domácnosti?, 16.4.2013 Buď použít ocet, jak je psáno výše, nebo posypat jejich cestičky práškem do pečiva. Lída |  | Jak se jmenuje tato jarní rostlinka?, 15.4.2013 Ladoňka - Scilla siberica Lída |  | Sladký angrešt odolný proti padlí - co mi můžete doporučit?, 15.4.2013 Pane Rosťo, můžu vám říct, že loni jsem ZF ani nestříkala (mám jen 1ks, ale obvykle stříkáme se sousedkou dohromady). Sousedi vykáceli stromy z jižní strany, zlikvidovali přestárlé angrešty, takže z jihu má stromek otevřený prostor a vzduch. Korunku... celý příspěvek > |  | Identifikace skvrn na švestce, 14.4.2013 Poslední roky se objevují všude a na všem v hojné míře, protože díky odsiřování není v ovzduší síra = jsou známkou čistého ovzduší. Samy o sobě stromům neškodí. Byly tu ale i názory, že poskytují úkryt škůdcům, na druhou stranu ale i užitečnému... celý příspěvek > |  | Sladký angrešt odolný proti padlí - co mi můžete doporučit?, 14.4.2013  Karát - červený, ve tvaru kapky - je zcela rezistentní proti hnědému padlí (jak plody, tak větvičky), vyšlechtěný je u nás. Sladký, ale není tak aromatický jako klasický Zlatý Fík (ale ten se zase musí stříkat). ... celý příspěvek > |  |
|  | Střih jabloně - je správně?, 14.4.2013 Proboha proč jste ho nezarazili, když jste viděli, jak to pižlá??!! Vypadá to, že původně to byl pěkný strom... Takhle je to k pláči... Lída |  | Jak daleko sázet túje, 14.4.2013 Nebyla tam psaná odrůda, tem Smaragd jsem zmínila jen já, protože u nás ho dost na živé ploty (nestříhané) používají - je pěkný svou zelení, není tak smutný. Většinou tady dávají 3 ks/2m a spojí se pěkně. ... celý příspěvek > |  | Jak daleko sázet túje, 14.4.2013 Metr je daleko, obvykle se používá 0,6 - 0,75 m (třeba "smaragdy"). Lída |  | Co s plísní na zakoupených sazenicích růže?, 12.4.2013 Máte pravdu - kdysi jsem také koupila v sáčku dva kousky, protože to měla být "Sultane" - a jedna byly keřová drobnokvětá červená a druhá velkokvětá sladce růžová - a to byly kupované v jinak osvědčené zahr.prodejně. Stejně to dopadá s růžemi a... celý příspěvek > |  | Co s plísní na zakoupených sazenicích růže?, 12.4.2013 Žádnou chemii bych nepoužívala, navíc nevím ani, jestli jsou to přípravky vhodné pro růže. Jestli je nad posledním očkem ještě místo na zkrácení, tak třeba o 2-3mm sestřihnout. Pokud je jen povrchová, tak se na čerstvém vzduchu sama... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|