|
Poznáte rostlinky?, 28.4.2013 Myslím, že tařice skalní. Lída |
 |
Jak daleko sázet túje, 28.4.2013 Když jsem si dělala okrasné záhony, měřila jsem si šířku, jakou dorůstá dole dospělá thuje (sousedka tam má samostatně stojící minimálně třicetileté). Naměřila jsem průměr 90cm. Takže když vezmu rozestup 60cm, půjdou jim kraje z každé strany 15cm do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poraďte, co je to za škůdce (viz foto), 28.4.2013 Stonožky jsou dravci, tak by rostlinám snad přímo neměly škodit... Lída |
 |
Plevel ve skleníku, 28.4.2013  To vás lituji, je to šťavel růžkatý - asi jste ho nechali někde vysemenit (kvete žlutě). Likvidace je možná buď opakovaným pletím - musí se vybrat včetně zduželého místa mezi červeným kořínkem a nadzemní částí) nebo herbicidem. Mám ho občas někde na... celý příspěvek > |
 |
Jak daleko sázet túje, 27.4.2013 Můžete je dát 60cm od sebe. Když se podíváte v diskuzi kousek zpět, je to tam i psané. Obvykle se dávají tak 3ks na 2m. Ale nejsem chlap, tak nevím, jestli mi to budete věřit . Lída |
 |
Usychání větví, 27.4.2013 Angrešt i rybíz potřebují průběžně zmlazovat - vyřezávat staré větve a zapěstovávat nové. Ale pokud vám to dělá všechno na zahradě, tak asi bude chyba někde jinde. Jak to roste u sousedů? Jestli u nich keře a stromky rostou, tak bude chyba u vás.... celý příspěvek > |
 |
Sakura menšího vzrůstu. Existuje taková?, 27.4.2013 Prunus serrulata Little Jeremy je bíle kvetoucí trpasličí většinou na kmínku, přirůstá jen několik cm za rok. Prunus serrulata Kiku shidare sakura má převislý růst, květy růžové, výška 3-4m. Obojí jsou v nabídkách e-shopů. Lída |
 |
Co je to za rostliny?, 26.4.2013 muškát pod vodou? nemáte fotku? Lída |
 |
Sakura menšího vzrůstu. Existuje taková?, 26.4.2013 Mrkněte na databázi, snad tam nějakou vhodnou najdete. Lída
|
 |
Rozkvétající broskvoně, 26.4.2013 ...v sobotu mají přijít kroupy!!! Lída |
 |
|
 |
Thuje - houbová choroba, 26.4.2013  Podle mne vám pokvetou, nasazují šištičky. Lída |
 |
Modřenec, 25.4.2013 Třeba by se líbily nějaké sousedce, vyhazovat je škoda. Ale nehoďte si je do kompostu, tam přežijí a měla byste je jinde... Kdysi jsem takhle vyhodila půl kbelíku modřenců a pak jsem je z něj lovila při... celý příspěvek > |
 |
Opuncie, 25.4.2013  To hnědé může být buď od zálivky tvrdou vodou, nebo také časem jakoby dřevnatí starší části rostliny. Ale opuncie potřebuje PLNÉ slunce, žádnou záclonu, jinak se vám bude vytahovat do dlouhých tvarů. Její jednotlivé články by měly mít tvar jako vejce... celý příspěvek > |
 |
Modřenec, 25.4.2013 Asi jste to měla nějakou směs, máte tam víc druhů (nemoc to není). Lída |
 |
Zeschlý gymnocalycium, 25.4.2013 Tenhle kaktus už tady byl, a ještě i myslím červený... Zatím není vidět, že by podnož (spodní část) nějak sesychala, takže kořeny by ještě měly fungovat. Pokud by to bylo dole uhnilé, byla by podnož povadlá. V tom případě buď roubovance přeroubovat... celý příspěvek > |
 |