|
Co se děje s floxy?, 26.5.2013 Tak jsem pohledala na google - není to klasické háďátko, co napadá cibuloviny, ale háďátko listové. Na něj uvádějí účinné látky diazinon a abamectin. Který postřik obsahuje diazinon, jsem nenašla, ale abamectin obsahuje Vertimec 1,8 EC. Takže ten by... celý příspěvek > |
 |
Slimáci a měděné pásky, 25.5.2013 Ještě mne napadlo - zkuste kolem zbývajících rostlin dát ostříhané psí chlupy (pokud máte), dávám je vždycky kolem rašících jiřin a slimouši radši lezou jinam, než by si je nalepili na ten svůj sliz. A není to chemie . Lída |
 |
|
 |
Slimáci a měděné pásky, 25.5.2013 Takže v úvahu připadají slimouši, housenky (už jsem letos viděla, ožrala mi poupě u růže) a ptáci... Lída |
 |
Prasklý kmen u třešně, 25.5.2013 Ránu bych ošetřila, odřízla špatné větve, zatřela vše balzámem a při řezu stromku po sklizni bych se snažila zachovat větve rostoucí směrem chybějících, aby se korunka poněkud vyrovnala. Kdysi jsem podědila podobně poškozenou broskev a ještě řadu let... celý příspěvek > |
 |
Slimáci a měděné pásky, 25.5.2013 A ty brokolice byly užrané nahoře nebo dole nebo byly celé pryč? To by mohl případně dělat i hraboš nebo osenice, vršek mohou oštípat i ptáci... U nás se taky všichni činí... Lída |
 |
Poznáte tuto rostlinu?, 25.5.2013 Lída |
 |
Co se děje s floxy?, 25.5.2013 Phlox :
Listy nebo celé výhony jsou deformované:
a) Jednotlivé listy jsou pokroucené, popřípadě výhony zakrnělé. Na stoncích je místy bílá pěna podobná slinám – to jsou stopy po sání křísa: pěnodějka obecná (Philaenus spumarius).
b) Výhony... celý příspěvek > |
 |
Poznáte tuto rostlinu?, 25.5.2013 Marie, čilimník a čimišník jsou dvě rozdílné rostliny . Lída |
 |
Zelená řasa na stěnách plastového jezírka, 25.5.2013 A proč vám ta ta zelená řasa vadí? Aspoň nejsou vidět plastové stěny a jezírko pak vypadá přirozeněji...
Asi byste tam musel mít víc rostlin s listy na hladině, aby odclonily sluníčko. Lída |
 |
Černání a následné uhynutí včech rostlin v bytě, 24.5.2013 Ty listy jsou takové kropenaté - to by vypadalo na nějaké svilušky - vysávají listy (nebo třásněnky, ale těch byste si všimla, jsou větší). Zkuste nějaký postřik na ty svilušky. Lída
|
 |
|
 |
Borovice - co je to za housenku?, 24.5.2013  Tak jsem konečně našla, co to je za potvoru - motýlek - Obaleč prýtový... Lída |
 |
Tajemná rostlina, 22.5.2013  Tak jsem si zadala "smrdutka plod" a dočetla se, že to mohou být plody i z loňských opylených květů, že si je rostlina "schovává" a pak jich ukazuje tolik, kolik sama uzná za vhodné. V plodech by měla být semena viz foto. Lída |
 |
Tajemná rostlina, 22.5.2013 Je to stapelia = smrdutka. Ale plody jsem na ní nikdy neměla. Lída |
 |
Silenka vs Knotovka, 22.5.2013 Na té Wikipedii to je klasická chlupatá knotovka. Ta silenka tam má psané, že původně se jmenovala knotovka (proto je také chlupatá) - zřejmě je ten název silenka už po sloučení těch silenek a knotovek dohromady. Prostě : teď to jsou ponovu všechno... celý příspěvek > |
 |
Silenka vs Knotovka, 22.5.2013  Fotky : Lída
|
 |