Příspěvky uživatele - 220.186

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co se děje s floxy?, 26.5.2013
Tak jsem pohledala na google - není to klasické háďátko, co napadá cibuloviny, ale háďátko listové. Na něj uvádějí účinné látky diazinon a abamectin. Který postřik obsahuje diazinon, jsem nenašla, ale abamectin obsahuje Vertimec 1,8 EC. Takže ten by... celý příspěvek >
Slimáci a měděné pásky, 25.5.2013
Ještě mne napadlo - zkuste kolem zbývajících rostlin dát ostříhané psí chlupy (pokud máte), dávám je vždycky kolem rašících jiřin a slimouši radši lezou jinam, než by si je nalepili na ten svůj sliz.  A není to chemie  .  Lída
Takže v úvahu připadají slimouši, housenky (už jsem letos viděla, ožrala mi poupě u růže) a ptáci...           Lída
Prasklý kmen u třešně, 25.5.2013
Ránu bych ošetřila, odřízla špatné větve, zatřela vše balzámem a při řezu stromku po sklizni bych se snažila zachovat větve rostoucí směrem chybějících, aby se korunka poněkud vyrovnala. Kdysi jsem podědila podobně poškozenou broskev a ještě řadu let... celý příspěvek >
A ty brokolice byly užrané nahoře nebo dole nebo byly celé pryč? To by mohl případně dělat i hraboš nebo osenice, vršek mohou oštípat i ptáci... U nás se taky všichni činí...           Lída
Poznáte tuto rostlinu?, 25.5.2013
         Lída
Co se děje s floxy?, 25.5.2013
Phlox : Listy nebo celé výhony jsou deformované: a) Jednotlivé listy jsou pokroucené, popřípadě výhony zakrnělé. Na stoncích je místy bílá pěna podobná slinám – to jsou stopy po sání křísa: pěnodějka obecná (Philaenus spumarius). b) Výhony... celý příspěvek >
Poznáte tuto rostlinu?, 25.5.2013
Marie, čilimník a čimišník jsou dvě rozdílné rostliny .    Lída
Zelená řasa na stěnách plastového jezírka, 25.5.2013
A proč vám ta ta zelená řasa vadí? Aspoň nejsou vidět plastové stěny a jezírko pak vypadá přirozeněji... Asi byste tam musel mít víc rostlin s listy na hladině, aby odclonily sluníčko.   Lída
Černání a následné uhynutí včech rostlin v bytě, 24.5.2013
Ty listy jsou takové kropenaté - to by vypadalo na nějaké svilušky - vysávají listy (nebo třásněnky, ale těch byste si všimla, jsou větší). Zkuste nějaký postřik na ty svilušky.           Lída
Borovice - co je to za housenku?, 24.5.2013 Obsahuje fotku
Tak jsem konečně našla, co to je za potvoru - motýlek - Obaleč prýtový...  Lída
Tajemná rostlina, 22.5.2013 Obsahuje fotku
Tak jsem si zadala "smrdutka plod" a dočetla se, že to mohou být plody i z loňských opylených květů, že si je rostlina "schovává" a pak jich ukazuje tolik, kolik sama uzná za vhodné. V plodech by měla být semena viz foto.  Lída
Tajemná rostlina, 22.5.2013
Je to stapelia = smrdutka. Ale plody jsem na ní nikdy neměla.           Lída
Silenka vs Knotovka, 22.5.2013
Na té Wikipedii to je klasická chlupatá knotovka. Ta silenka tam má psané, že původně se jmenovala knotovka (proto je také chlupatá) - zřejmě je ten název silenka už po sloučení těch silenek a knotovek dohromady. Prostě : teď to jsou ponovu všechno... celý příspěvek >
Silenka vs Knotovka, 22.5.2013 Obsahuje fotku
Fotky :                    Lída
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika