|
Broskvoň Valentovka, 1.6.2013 Mrkněte se na vlákno "červenomasá broskev", zmiňují se tam také o ní, autor posledního přispěvku ji zřejmě někde viděl... |
 |
Kniha o zahrade, 1.6.2013 Ta kniha "Skalky, skalničky..." by nemusela být špatná, z téhle edice mám knížek několik. Bylo by dobré zkusit sehnat kapesní vydání (tahle edice vychází jak velký, tak malý formát - obsah je stejný), stojí podstatně méně. To "Plánování zahrady" jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stroj na strouhání a krájení zeleniny, 1.6.2013 Polévkovou zeleninu na nudličky na uložení do mrazáku a jablka na sterilaci ve vlastní šťávě na plátky strouhám na cca 18 let starém robotu Eta, zatím funguje. Lída |
 |
Kniha o zahrade, 1.6.2013 Ohledně tvorby okrasné zahrady také není špatná knížka "Zahradní styly" -Fieke Dresenová, také REBO, ale je ta spíš opravdu o koncepci zahrady, různé styly zahrad a používané triky a fígle. Lída |
 |
Kniha o zahrade, 1.6.2013 Vzhledem k požadovanému obsahu knihy by vám možná vyhovovala "Zahrada od A do Z", autor Klaas T. Noordhuis. Mám doma 1.vydání v češtině z r.2004, nakl.REBO. Jestli ji jětě mají nebo jestli byla další vydání, nevím. Je to takový menší přehled cca 480... celý příspěvek > |
 |
Hnědnutí listů rododendronu, 1.6.2013 Paní Andrlová, co rododendrony prodává, říká, že hnědé shvrny na listech a jejich následně opadávání způsobuje houbová choroba na listech (ne kořenů). Doporučuje stříkat 3x Dithane ve čtrnáctidenních intervalech. Lída |
 |
Žloutnutí listů, 1.6.2013 Rez růžová, použijte třeba Baycor 25 WP. Lída |
 |
Jak převest chatu na rekreační objekt s ev.č.?, 31.5.2013 Pokud vím, tak chaty s ev.č. musí být na stav.parcele, což znamená žádat pro pozemek pod chatou o vynětí ze zemědělského půdního fondu. Ale u rekreační chaty musí být splněny i jiné podmínky (odstupy od jiných objektů s vyjádřením od požárníků,... celý příspěvek > |
 |
Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?), 31.5.2013 Nebyl prováděn řez, takže mají dlouhé výhony s listy většinou jen na koncích. Nevím, jak výživnou zeminu dostaly při výsadbě. Výživy moc nemají, listy jsou malé (letos to určitě nemůže být nedostatkem vláhy). Ke svým stromkům dávám na jaře cererit a... celý příspěvek > |
 |
Žloutnutí listů, 30.5.2013 Poškození na fotce je způsobené pidikřískem růžovým (stříkat Desis, Mospilan). Je to dost rozšířený škůdce růží, stejně jako pilatěnka, která způsobuje svinování lístků (v tom případě je nejjednodušší lístky otrhat). Lída... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pelargonie - plíseň na listech?, 29.5.2013 Nejdou náhodou ty skvrnky lehce setřít rukou? Připadá mi to, jako když prudký děšť omlátí barvu z fasády a ta zůstane na povrchu listů. Lída |
 |
Malinik vadne a zloutne, 29.5.2013 Nové nebo staré pruty (ty zasychají běžně)? |
 |
Co je to prosím za kaktus?, 28.5.2013 Euphorbia trigona. Při přesazování je nejlépe ho zabalit do několika vrstev novin, aby jste se nepopíchali. Lída |
 |
Co je to za kytku a jak se o ní starat?, 28.5.2013 ps - jen nějak nechápu ty naondulované listy, bromélie je mívají do kornoutu... Třeba to je nějaká novinka, co jsem neviděla... L. |
 |
Co je to za kytku a jak se o ní starat?, 28.5.2013  Nějaká bromélie. Ty květné stvoly nechte, neotvírají se nahoře jako květ, ale po stranách jako klásek. Lída |
 |