|
Prosim, jak se jmenuje tato kytka?, 26.6.2013 Jen tipuji podle fotek na netu - Cussonia? Lída |
 |
Extremne dlouhe pnouci ruze, 25.6.2013  Líbivá je American Pillar, bohatě kvete červenými kvítky s bílým středem... Lída |
 |
|
 |
Usychající levandule - plíseň?, 25.6.2013 Lenko, spodek levandule u země dřevnatí a hnědne normálně, to je stárnutím rostliny. Jen je po odkvětu na polovinu zelené části sestřihněte, aby se rozkošatěly. Do dřevnaté části se nestříhá, většinou pak špatně obrážejí (i když tady kdysi kdosi... celý příspěvek > |
 |
Jak se jmenuje tato jarní rostlinka?, 25.6.2013 Buď si musíte v době květu označit, kde jsou a po zatažení je vyndat, nebo vyndat po odkvětu ještě s listy a hned zasadit. U mne jsou cibulky těsně pod povrchem země, ale pokud máte zahrádku po někom jiném, mohou být i hodně hluboko, že se vám je ani... celý příspěvek > |
 |
Choroby angreštu - požer listů?, 24.6.2013 Oberať... |
 |
Extremne dlouhe pnouci ruze, 24.6.2013 Hledejte na netu růže - ramblery, jsou tam nabídky odrůd. Lída |
 |
Kosmatec, 24.6.2013 ... plody tohoto rodu - dřevité tobolky jsou po dozrání otevřené a odhalují početná středně hnědá semena... |
 |
Nevíte náhodou název této růže?, 22.6.2013  Nemohla by to nááhodou být John Mc Carthy - jen podle fotky (mám uložené fotky růží, co se mi líbí) ;-))) Lída |
 |
Kosmatec, 21.6.2013 Kosmatec - Delosperma cooperi
Synonyma:
Další názvy:
Čeleď: Aizoaceae - kosmatcovité
Místo: skalka
Tučnolistá trvalá mrazuvzdorná skalnička. Přezimuje za určitých podmínek. Nesnáší přemokření, proto na zimu přikrýt skleněnou tabulkou a... celý příspěvek > |
 |
Angrešt, 21.6.2013 Může to být i sluníčkem - plody pak vypadají jako uvařené. Včera jsem našla dokonce pár "upečených" jahod (a to je nemám na folii). Budu se na svůj angrešt také muset mrknout. Lída |
 |
|
 |
Jaký strom?, 20.6.2013 A co zkusit klokoč ("klokočí"), krásně kvete a plody na ozdobu, nebo kdouloň - plody provoní prádlo nebo na zavařeninu? Obojí jsou rostliny s tradicí ve vesnických zahrádkách... Lída |
 |
Meruňka po jablku?, 20.6.2013 Peckovina může být po jádrovině (i obráceně) na stejném místě. Pochopitelně to bude chtít do výsadbové jámy přidat kompost. Lída |
 |
Ozaj neviem o co ide...?, 20.6.2013 Tipla bych to na svilušky, zkuste postřik na roztoče. Lída |
 |
Jak poznám, kdy sklidit květák?, 19.6.2013 Klidně fušovat můžete - myslela jsem to pochopitelně tak. Listy se cca v polovině zlomí tak, aby zakryly růžici před sluníčkem - nežloutne a zůstává jemnější, také později nakvétá. Lída |
 |
Co je s třešněma II?, 19.6.2013 K letošnímu roku - třešně nejsou skoro nikde, včely to nestíhaly. Pak lilo, takže z toho ty "smotky" neopylených květů. Ale listy máte OK, takže monilie, která letos také řádí, u vás není.
Jinak poslední dva roky + ten letošní jsou všelijaké, co... celý příspěvek > |
 |