|
Příspěvky uživatele - 220.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nechtiac zrezana slivka, 2.7.2013 Jestli je uříznutá úplně, tak ne. |  | Usychající levandule - plíseň?, 1.7.2013 Řezat, řezat... Nic jí není. Pokud se po odkvětu a zjara trochu ořeže, obrazí ta spodní část. Ale potřebuje k tomu nějaký impuls - ořezání. Všimnětě si, že ze spodních oček po opadaných lístcích mají tendenci vyrážet nové výhonky. Takže ty... celý příspěvek > |  |
|  | Zvláštní plevel u majoránky, 1.7.2013 Loni jsem ji také měla na majoránce (dokupovala jsem na trhu - HK). Na mé domácí sadbě nebyla. Letos je to naprosto stejné - ale tu koupenou jsem řádně prohlédla a kokotici odmotala. Raději jsem ji spálila, loni se na ní už začly objevovat plody a... celý příspěvek > |  | Poškození, 1.7.2013 Očistit a zatřít sadařským balzámem (hojí). Rozhodně ne neprodyšnou fólii, pod tou dřevo nedýchá. Ta větev vpravo se brzy vyštípne, chtělo by ji to odlehčit. Lída |  | Kde sehnat odrůdu angreštu Šolcova naděje?, 30.6.2013 Droždín, Uniplant a jiné - stačí se podívat na net... |  | Nové jehličnany reznou, 29.6.2013  Rozhodně nyní nehnojte, spíš byste jim tím ublížil. U toho javoru můžete ještě zkusit zamulčovat kořeny, pokud je na slunci, prospěje mu to. Stačí buď pár kamenů položených tak, aby chránily kořeny před přehříváním, nebo klasický mulč. Jinak... celý příspěvek > |  | Nové jehličnany reznou, 29.6.2013 Řekla bych, že ta borovice je v pořádku, hnědnou jen nejstarší jehlice. To borovice dělají všechny, že jim staré jehličí opadává, od kmene jsou pak větve holé. Přírustky má. U toho javoru to může být způsobeno ostrým sluncem které bylo, japonské... celý příspěvek > |  | Fotky nekolika neznamych rostlinek z lucni zahrady, 28.6.2013 !To nevím, ale předpokládám, že letošní palice ještě zralé nejsou, většinou hnědnou až na podzim. Zkuste, jestli už semena sama vypadávají. Osobně bych je koncem léta sebrala a vysela zjara příští rok, jak bylo uvedeno na netu. Vzhledem k tomu, že... celý příspěvek > |  | Fotky nekolika neznamych rostlinek z lucni zahrady, 28.6.2013 Štětka se vysévá buď pod sklo III.-IV., nebo přímo na stanoviště IV.-V. Je to dvouletka. Její kořen 1.rok na podzim lze použít na léčbu boreliózy. Kvete druhým rokem jako všechny dvouletky. ... celý příspěvek > |  | Slimaci a obrat o svatojanske noci, 28.6.2013 Ty velké hlemýždě nesbírám, protože (ač také něco sežerou) likvidují vajíčka španěláků. Tak si přece nebudu likvidovat spolubojovníky ;-)))
Jinak u nás se španěláci nejlépe sbírají po půl deváté večer, to se... celý příspěvek > |  |
|  | Kvetoucí trvalky v červnu k řezu, 28.6.2013 Obvykle se jim dávají růže, příp. s něčím zkombinované. V červnu kvetou turany, karafiáty, zvonky, stračky, udatna, bertrám, začíná janeba, čechravy, kopretiny, řebříčky. Někde ještě dokvétají pivoňky nebo začínají kvést lilie - záleží i na... celý příspěvek > |  | Palma z Chorvatska, 27.6.2013 Mám doma palmu ze semínka, co kdysi přivezl bývalý manžel z Řecka. Až do letošního roku jsem ji dávala na zahradu letnit (letos je už na stěhování moc velká). Ale musí být v polostínu, přímé slunce jí nesvědčí. Ony malé palmy také v domovině rostou v... celý příspěvek > |  | O jaké rostliny se jedná?, 26.6.2013 U nás vegetují jak pryšce, tak krtci docela v míru, nevadí si navzájem ... Lída |  | Nemocné stromy - co s tím?, 26.6.2013 Podle listů stromku 1) chybí železo, hnojíte hnojivem se stopovými prvky? Už to tady před nedávnem v jednom vlákně bylo - také švestky a také chybějící železo. Může to být i tím, že je v půdě více vápníku, stromy pak železo špatně přijímají. Co to... celý příspěvek > |  | Jak se jmenuje tato jarní rostlinka?, 26.6.2013 Rostlinky po odkvětu vytvoří semeníky (takové kuličky), ty časem sežloutnou a povadnou - polehnou na zem, z nich se pak uvolňují světle hnědá semena velikosti skleněné špendlíkové hlavičky. Jestli je seberete ještě vcelku nebo uvolněné skupinky... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|