|
Uhyn pstruhu a sivenu, 23.8.2009 Važený pane chovem pstruhu se zabývám už několik let a ne v malém.Pokud nic neuděláte tak vám pokapou všechny.To že vám radím použít savo je z mé vlastní zkušenosti je to nejběžnější prostředek který se používá i v ostatních pstruhařstvích/někteří... celý příspěvek > |
 |
Uhyn pstruhu a sivenu, 23.8.2009 Aplikujte to savo a uvidíte ted se nedá nic víc dělat.A v ponděli si nechte udělat rozbor.Proč si myslíte že má voda moc dusitanů?Po aplikaci sava můžete ještě zkusit přidat hypermangan gram na kubík vody.Hlavně nečekejte a něco dělejte.Dejte vědět... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Uhyn pstruhu a sivenu, 23.8.2009 Dobrý den.Nepíšete příznaky nemoci která způsobuje ůhyn.Těžko podle toho radit.Neuškodíte když nalijete na vámi udaný objem 400ml sava dvakrát deně./je nutný znát přesný objem/ Po dobu jednoho týdne.Po dobu aplikace sava vždy na hodinu odstavit... celý příspěvek > |
 |
Jezírko - filtrace, 18.8.2009 Plně s vámi souhlasím nabídek a možnosti je tolik že s toho jde hlava kolem.Jak jen se v tom orientovat. |
 |
3-komorovy bio-filtr sera, 17.8.2009 Dopručuji spíše filtraci sera koi profesional.Mám jí druhým rokem a jsem s ní velice spokojená. |
 |
Jezírko - filtrace, 17.8.2009 A co zkusit siporax.Když jsem se dotazoval v jedno i obchodu byl mně doporučen. |
 |
Voda z čističky, 17.8.2009 V jedné nejmenované firmě na opavsku/jedná se o firemní čističku která zpracovává veškerou vodu po výrobě papíru/ Aby ukázali jak je kvalitní voda po vyčistění, nasadili do ní kapry v den návštěvy nějaké delegace.Delegace odjela spokojena.Ale kapřům... celý příspěvek > |
 |
Tvrdá voda, 17.8.2009 Dle informací s internetu vodu změkčuje filtrace přes zeolit a železo prý pomůže otstranit ozonizace. |
 |
Voda v jezírku, 17.8.2009 Nepochopil jsem s přizpěvku jestli máte nějakou filtraci? |
 |
Voda v jezírku, 17.8.2009 Používám takový systém bez problému už druhým rokem.Ale pokud je možnost je vhodné míchat s deštovkou kvuli tvrdosti.Já nechám prvních deset minut vodu stéct do kanalizace a potom svedu do jezírka.Žádné problémy třeba řasa atp se mi nevyskytly. |
 |
|
 |
Co s vydrami?, 17.8.2009 Také bych doporučil elektrický ohradník dá se použít tenký provázek a nemusí být ani moc vysoký takže to nevadí na pohledVolavka popelavá se pravidelně vyskytuje po celém území České republiky až do nadmořské výšky 730 m. V posledních letech se počet... celý příspěvek > |
 |
Přírodní jezírko na písku, 17.8.2009 Zajímavý nápad.Myslíte nebo máte někdo zkušenosti s tím kdyby se nechala voda s jezírka vsakovat vedle studny a ze studny by se čerpala zpět do jezírka či nádrže?Jestli se dostatečně pročistí?Zkrátka jestli by to mohlo nějak fungovat? |
 |
Napájení jezírka vodou z podzemní drenáže = stálý přítok, 17.8.2009 Běžne se nasazuje 30-45ks pstruhu na 1000litru vody.Provzdušnění je nutné doporučuji čerpadlo a nechat padat vodu s výšky dostanou se kopit takové bloky přes které když se nechá vodaprotékat tak se obohatí o kyslík. Popis Bioblok
- zařízení určené... celý příspěvek > |
 |
Protékající voda jezírkem, 17.8.2009 Jestli máte možnost nechat vodu protékat doporučuji pstruhy. |
 |
Snizeni obsahu zeleza a manganu, 17.8.2009 A co biologický filtr je třeba tento odstavit po dobu aplikace hyprmanganu? A na jak dlouho? |
 |