|
Příspěvky uživatele - 127.221
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Chov pstruhov, 3.2.2019 No jak jsem již psal, výměna vody. |  | Pstruzi, 3.2.2019 Ideální je mít vyspádovanou nádrž a v nejnižším místě mít odkalovací kohout.:-) a nebo kalové čerpadlo.
|  |
|  | Chov pstruhov, 3.2.2019 Zakopané nádrže fungují bez problémů, siveny už budu mít zkonzumovaný. Čerstvou, okysličenou vodu dopouštím takovým malým čúrkem trvale. Jen provzdušňování nestačí, musíte nějak dostat z vody amoniak, který produkují ryby. Čerpadlo mám ve vrtu (typ... celý příspěvek > |  | Chov pstruhov, 3.2.2019 Příspěvek se týkal kříženců sivena. Mám je od známého kousek od Jihlavy. |  | Chov pstruhov, 3.2.2019 Zdravím, mám je od známého kousek od Jihlavy. |  | Akvaponický skleník. 10 x vyšší úroda, 29.1.2019 Dobrý den,
jak se budete zbavovat amoniaku? Rostliny jej pobrat neumí a při vyšší koncentraci Vám začnou hynout pstruzi. Pstruzi pro čistou aquaponii nejsou moc vhodná ryba a to nejen kvůli teplotě vody. Teď momentálně mám asi 2000 pstruhů a to jak... celý příspěvek > |  | Pstruzi, 20.1.2019 Jde mi do každé nádrže trvalý přítok cca 20 L/hod. Kdysi jsem zkoušel recirkulaci, ale energeticky je to dost náročné a měl jsem velký úhyn pstruhů, ve filtrech se množily, kromě těch dobrých bakterií i špatné. Takže není nad čestvou vodu a dobré... celý příspěvek > |  | Pstruzi, 20.1.2019 Můžete, pokud budete obměňovat vodu a vzduchovat, tak jich tam můžete mít klidně i 500, voda by neměla přesáhnout teplotu 21°C. Mám 3 nádrže o objemu 5m3 a v každé 400 ks losovitých (duhák, potočák, siven). Důležité, zajistit odkalování exkrementů. |  | Chov candátů v jezírku, 20.1.2019 Dobrý den,
myslel jste jako patnáct let? Za jakou dlouho vyroste ve vaší nádrži do délky 45 cm? Děkuji. |  | Chov pstruhov, 27.10.2018 Pokud nebudete dopouštět čerstvou vodu tak to fungovat nebude. Mám zakopané 3 plastové nádrže o objemech 5m3, vzduchuji, dopouštím okysličenou vodu a odkaluji. V každé nádrži mám 400 duháků nebo sivenů, odchovaných z plůdku, teď už mají konzumní... celý příspěvek > |  |
|  | Chov pstruhov, 3.2.2018 Zdravím, tak jak vám jdou pstroužci? Loni jsem úspěšně v nádrži a rybníčku odchoval, rozdal a snědl asi tak 200 duháků, uhynulo cca do 10 ks. Nejvetší měl 800 g, odchován v rybníčku společně s kaprem, sivenem, oranžový karas a nevím co ještě, měl... celý příspěvek > |  | Nemoc jezírkových ryb, poraďtě, 3.2.2018 Ahoj, máte několik možností. Jak velké máte jezírko?
1. léčivo Omnipur nebo malachitová zeleň, ale pozor ryby se pak nesmí minimálně půl roku konzumovat. Můžete také zkusit chloramin T opatrně. Velice neškodný a fungující je acriflavin, nejlépe... celý příspěvek > |  | Chov pstruhov, 14.3.2017 V nádrží mám tak 120 duháků a pak mám ještě 3 kubitejnery, v jednom asi tak 550 sivenů kříženců americký s alpským, ve druhým kubitejneru pár jatečních duháků, pánvičková velikost. Ve třetím asi tak 30 sivenů na přeléčení, chytl jsem s nějakou... celý příspěvek > |  | Chov pstruhov, 11.3.2017 No já mám tu nadrž přilepenou k baráku, hloubka 2m, délka x šířka = 5x1m, umístění 1 m pod terénem, je to ze šalovaček a uvnitř vyvařená střešní folie, z venku extrudovaný polyš. Když byly ty mrazy tak jsem nádrž přikryl polykarbonátem, takže... celý příspěvek > |  | Chov pstruhov, 8.3.2017 No jasně. Když byla voda kolem 2°C tak moc nebrali, ale jakmile se voda dostala k 6°C začali pěkně baštit. Je někde nějaké forum kde se diskutuje žívěji? |  |
 |
|
|
|