|
Příspěvky uživatele - 127.221
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Výpadok prúdu (pstruhy), 9.3.2019 Používám záložní zdroj MV300, ale teď jsem koukal, že Melichar jej v nabídce již nemá. Tak třeba tento: Záložní zdroj MHPower MPU300-12,UPS,300W, čistá sinus
Mám k tomu 90Ah baterku a zrovna dnes jsem to testoval, vše běželo asi 6 h, mám... celý příspěvek > |  | Chov pstruhov, 24.2.2019 Když tam budete mít dost rostlin, tak tam můžete mít i 50 pstruhů. Jinak se ani nedívím, že Vám ti pstruzi pokapali.
|  |
|  | Chov pstruhov, 24.2.2019 Myslíte odizolovat tepelně? Není nutné. Před zabitím pstruha je lepší když 2 až 3 dny je bez potravy, kuchání je pak čistější. Osobně to nedodržuji, dostanu chuť na pstruha a za 2 hoďky je na pánvičce.:-) |  | Chov pstruhov, 22.2.2019 Nějaký přítok? |  | Chov pstruhov, 22.2.2019 Omlouvám se, ale foto sem dávat nebudu. Prostě zakopaná jímka v zemi. |  | Chov pstruhov, 19.2.2019 Používám provzdušňovací elementy, trubkový nebo diskový. V tom, ale problém nehledejte a ty kameny co máte fungují celkem dobře, akorát se časem zanesou.
Nádrže mám venku i uvnitř, ty venku mám zakopaný v zemi. Tušíte kolik stupňů měla voda v... celý příspěvek > |  | Jeseteři, 19.2.2019 Jezírko čistit když je voda ještě chladná a taky si dát pozor na rozdílné teploty vody 5 °C je pro něj smrtelné. Jinak jeseteří jsou herci, dělá mrtvého třeba celý den, je potřeba ho rozpohybovat, jinak opravdu lekne. |  | Chov pstruhov, 19.2.2019 Vzduchovadla používám Atman nebo Secoh takový ty "želvy" mám třeba 1 želvu na 3 nádrže. Většinou mívám v nádrži o objemu 5m3 asi 500 duháků nebo 400 sivenů nebo 400 potočáků nebo 130 jeseterů, to se bavíme o velikosti ryb 30 cm. Pokud jsou menší 10... celý příspěvek > |  | Chov pstruhov, 19.2.2019 Troufnu si tvrdit, že se pstruzi neotrávili z výkalů, to by nebylo tak rychle.Kyslíku taky měli dost na velikost a množství. Stresem pstruh moc netrpí, stresem může uhynou 1 až 3 ze 100, ne všichni. To Vám uhynuli do 3. dnů všichni pstruzi? |  | Chov pstruhov, 19.2.2019 Je potřeba udržet ve vodě kyslík nad 7 mg/L, teoreticky těch 15L/min by mohlo stačit když bude dobrý bublátor (jemné bublinky), já dávám cca 25L/min.Jinak si občas pujčím měřák na kyslík, hlavně v létě. Dopouštět stačí 20 až 30L/h vody. |  |
|  | Chov pstruhov, 19.2.2019 Když udržíte teplotu pod 20C tak klidně 300 ks. Vzduchování + přítok vody podmínkou. Kdy jste ty ročky nasazoval? Pokud někdy v březnu, tak to jste udělal pěkný přírustek, odhaduji, že měli tak 500g a víc? |  | Chov pstruhov, 19.2.2019 Zdravím, minulý týden jsem hovořil s člověkem který ví o pstruhovi úplně všechno, jezdím k němu když mám problém s nějakou pstruží nemocí nebo parazitem, vždy mi pomohl. Ani on nedoporučuje pstruha pro aquaponii i když udržíte teplotu na přijatelné... celý příspěvek > |  | Chov pstruhov, 5.2.2019 Teď momentálně testuji do jaké velikosti vydrží pstruzi v IBC bez újmy. Mám jich tam 60 od pludku a teď už májí tak 15 cm. Zatím rostou rychleji než ve velké nádrži kde jich je 300. IBC mám v nevytápěné garáži a velkou nádrž venku zakopanou v zemi,... celý příspěvek > |  | Chov pstruhov, 4.2.2019 Mohu se zeptat, jaké máte zkušenosti s chovem ryb? Akvarko? |  | Chov pstruhov, 4.2.2019 Vy jste prosím odkud?
Pouhým koloběhem vody amoniak neodloučíte, sám se neodpaří.
Bude nutné do systému zařadit nitrifikační filtr a stejně se nevyhnete dopouštění vody. |  |
 |
|
|
|