|
Chov pstruhov, 27.4.2019 "Dúhaku? koľko to je rastlín? 15-16 jak psal Kutilovi?"
Nevím, nemám aquaponii. |
 |
Chov pstruhov, 27.4.2019 Pokud se do sání pstruh vejde tak tam zajede. |
 |
|
 |
Chov pstruhov, 26.4.2019 Neděste se, to sání půjde jednoduše vyčistit. Navařil bych do toho PPr před kohout T kus směrem nahoru, do toho trubku nad hladinu, pak tam strčíte hadici, foukne do toho a bordel vyletí do vířivky a když zavřete ventil tak i směrem do nádrže.... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 26.4.2019 Vy máte dotazy, že by z Vás jeden vyrtostl. |
 |
Chov pstruhov, 24.4.2019 To sání spíš bude zarůstat řasou nebo co je to za sliz, ale dá se to lehce profouknout vzduchem. No a taky Vám malý průměry potrubí můžou dělat neplechu s hladinama v jednotlivých nádržích. |
 |
Chov pstruhov, 24.4.2019 Netvrdím, že je dnové sání blbost, taky mám v některých nádržích dnové sání, jen jsem upozornil, že to může být zdroj problémů. Pokud je správný průtok a správné síto funguje dobře. Ideální je odebírat vodu dnovým sáním i z hladiny. Dnové sání... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 24.4.2019 To se Vám bude ucpávat, vstup do vířivky chce aspoň HT40 (odpadní potrubí) a klidně 2x, voda do vortexu musí jít velice pomalu. |
 |
Chov pstruhov, 23.4.2019 Dnové sání způsobuje více problémů než užitku. Padají tam nesežrané granule a kazí vodu. U jeseterů je dnová výpust úplně špatně, ale to je na dlouhé povídání. Co se týká vortexu, mám takto vyrobený 3 filtry, vortex funguje dobře když jsou správné... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 21.4.2019 xxx.xxx.191.3 (?)
18.4.2019 19:58
koľko ich tam budete chovať?
koľko PD mám dať do 10 m3? mám filtráciu na extremne malé nečistoty + BIO filtráciu, okysličovač dáva 15 litru vzduchu za minutu
Je pstruh schopný prežiť aj bez... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 21.4.2019 Nejhorší bude začátek, než naběhnou filtry a vytvoří se dostatečné množství nitrifikačních bakterií, většinou to trvá tak 3 měsíce po tu dobu bude potřeba trvale dopouštět čerstvou okysličenou vodu. Vím od chovatelů ryb co mají recirkulační systém,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Chov pstruhov, 19.4.2019 Na 1 m² listových plodin (salát, mangold, špenát atd.)... 40 - 50 gramů krmení/ den. Z toho plyne, že na 1 m2 zeleniny je potřeba 4 kg ryb
Na 1 m² ovocných plodin (rajčata, okurka, jahody atd.)... 50 - 80 gramů krmení / den. |
 |
Chov pstruhov, 19.4.2019 Není to o počtu ryb a počtu rostlin. Je to o hmotnosti ryb, množství krmení a z toho vyjde kolik a jaké zeleniny. V nějakém příspěvku jsem již poměry psal. |
 |
Chov pstruhov, 16.4.2019 Omlouvám se, nestíhám. |
 |
Chov pstruhov, 4.4.2019 odoka.:-) |
 |
Chov pstruhov, 31.3.2019 Jak jsem již psal, vyléčil bych ho na pánvičce. Léčivo Omnipur, ale je v něm malachitka, nevhodné pro konzumní ryby. |
 |