|
Prosím poraďte s kombinací zeleniny, 1.2.2011 Já tedy mangold od špenátu rozeznám. Mimoto jsou listy vláknitější. Že roste všude je pravda, vždyť je to taky řípa. Sice jsem špenát nepěstoval, připadlo mi to neproduktivní, ale několik posldeních roků jej pěstuji a čerstvě sklizený špenát se s tím... celý příspěvek > |
 |
Prosím poraďte s kombinací zeleniny, 1.2.2011 Pokud je to na mne, reagoval jsem na původího tazatele. K té cibuli mám tolik, že jí nevadí sušší podmínky a nazeleno vyroste snad všude. Na takové zahrádce nejde o samozásobení v plném rozsahu. Zajímavé je, když uvádíte, že ve Všetatech jsou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prosím poraďte s kombinací zeleniny, 1.2.2011 S listovými bude asi problém, i když salát snad vyroste všude. Košťáloviny nezkoušejte. Zkuste jarní cibuli ze semene, nevím proč by cibule neměla prosperovat. Mangold je vcelku na nic, je to řepa a jako řepa chutná. Že se dá použít jako špenát či... celý příspěvek > |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 26.1.2011 Nemělo by to takto fungovat. |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 26.1.2011 Nejde o lákání, ale o agrotechnickou lhůtu a ta nastala právě po lednovém oteplení. |
 |
Prosim o pomoc pri vybere mot. pily, 25.1.2011 Tak to včelařství byste měl z toho výčtu amatéřiny vyjmout. Tam totiž nejde o přesnost ve smyslu fyzikálního pojmu, ale o odbornost chovatelskou. |
 |
Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 18.1.2011 Když byl na podzim hon, myslivci nesli dva. Ten třetí došel při prvním sněhu na MOU zahradu a ohlodal, co mu přišlo pod tlamu. Dál už bych psal sporstě. |
 |
Okurky nakládačky, 18.1.2011 To tedy ani náhodou. Nehledě na to, že polovina nakládaček je hořká. |
 |
Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 18.1.2011 Srnec chodí až na náves po silnici od lesa. S tou poslední větou mám filosoficky trochu problém, zní mi trochu rezignovaně. Civilizace vznikla bojem s přírodou. To je prostě fakt. A nechat to být, tak příroda opět vyhraje. Tedy je nutno ji držet v... celý příspěvek > |
 |
Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 17.1.2011 Jenže z druhé strany ta nádhera vypadá jinak. Romantika z pohovky panelákového bytu. Ve skutečnosti zuří lítý boj mezi divou zvěří a zahrádkářem. Přečtěte si Krkonošský deníček. |
 |
|
 |
Okurky nakládačky, 14.1.2011 Kdosi tu doporučoval Charlotte, ale taky mi nevyhovovala. Mám dobrou zušenost ve skleníku s odrůdou Everest. Hlavně brzo nasazuje plody a malé plůdky jí nežloutnou, což některé odrůdy ve skleníku dělají. |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 6.1.2011 Tobiáš Nymburk. |
 |
Proč nerozkvetly orchideje - Phalaeonopsis?, 6.1.2011 Proč nerozkvetl Phal. těžko říct, něco se mu nelíbí, ale co. U Dendrobia staré listy opadávají, pokud je to na starých pahlízách, je to v pořádku. |
 |
Plíseň na cuketách?, 5.1.2011 Je to padlí. |
 |
Kukuřice - proč se sklízí teď?, 5.1.2011 Kukuřice se nechává dlouho na poli dlouho do podzima - snad- proto, aby se snížil obsah vody. Ale proč je tam ještě teď netuším. |
 |