|
Zpevněná plocha bez trávníku?, 22.3.2011 Beton, asfalt. |
 |
Pořízení kozy, 18.3.2011 To znamená, že jste připravená kozu ustájit v teplé stáji, denně jí připravovat krmivo a pití. Pouštět ji na pastvu a přihánět domů. Připravit zásobu sena a podestýlku na zimu. Dovést ji ke kozlovi, když se prská. Pomáhat při kocení. Ošetřovat... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Partenokarpické okurky pokrok či omyl?, 16.3.2011 Je hezké, že Vás zajímá partenokarpie, ale mám pocit, že nevíte co chcete a požadujete na čtenářích, aby to věděli. Můžete každý květ zabalit do pytlíku. A pokud jste velkopěstitel a děláte to na výdělek, tak na to jdete povýtce amatérsky. I když pět... celý příspěvek > |
 |
Likvidace stromku ryngle ano či ne?, 16.3.2011 Jenže se bavíme o stromě, na kterém by ovoce být mělo a není. Tedy ani domácí, ani vyzrálé. |
 |
Likvidace stromku ryngle ano či ne?, 16.3.2011 Záleží na Vás, jak se stromkem naložíte. Rozhodnout zda z něj je užitek musíte Vy. Podle toho co píšete zdá se, že bez určitého způsobu chemické ochrany - mšice, plíseň - ze stromku žádný užitek nebude. A zase musíte sama rozhodnout, jestli jste... celý příspěvek > |
 |
Vylezl vám už česnek?, 15.3.2011 Musel by mít zabudovaný příklep. |
 |
Vajgélie roubovaná na jívě?, 15.3.2011 Zasadli jsem rozmarýnu, vyrostla mi lílie... |
 |
Sadbove brambory - lze je hned zasadit?, 15.3.2011 Tady na Vysočině se sází koncem dubna. Pan Novosad má pravdu. Ovšem jestli žijete na jihu Rakouska, snad by to šlo. |
 |
Jak ostříhat?, 11.3.2011 Zásadně se nejedná o zkracování všech výhonů. Dále se rozdílně zkracují vedoucí výhony a obrost.
Vedoucí výhony: Základní důvod je, že vlivem apikální dominance na celém dlouhém výhonu vyraší jen horní očka a to podle odrůdy. U některé téměř celý... celý příspěvek > |
 |
Kdy řez a kdy stříkat, 10.3.2011 Réva by se měla řezat "od Matěje do Josefa". Postřik se provádí tak, aby byl zasažen škůdce proti kterému stříkám. Podle toho se řídí termín a druh. postřiku. |
 |
|
 |
Několik roubovacích rad do začátku, 9.3.2011 Zdravím vespolek.
Za dlouhých zimních večerů jsem občas vyměnil internet za starou dobrou "1000 Rad" a dočetl se, že jabloně, třešně, višně, bobuloviny a ořešák!? lze roubovat od poloviny srpna do poloviny září, s vcelku dobrými výsledky.... celý příspěvek > |
 |
Jak na skleník, 8.3.2011 Žádné dno není potřeba. Běžně se nedělá Má to výhodu v regulaci půdní vlhkosti. Nevýhodu že tam lezou krtci. Když byste chtěla skleník se dnem, musíte vyrobit železobetonový bazén, který bude drahý a pro daný účel zbytečný. Cestička se dá udělat z... celý příspěvek > |
 |
Skleníky Tobiáš - zkušenosti, spokojenost?, 7.3.2011 Mám stejný skleník asi 10 roků, stejná zkušenost. Fakt je, že před montáží jsem všechny plechy ošetřil dodanou pasivací, nastříkal dodanou základovkou a vrchní akrylovou barvou. Nikde dosud není stopa koroze. |
 |
Řez angreštu, 4.3.2011 Přikláním se k názoru pana Stanislawa. Podle L. provedený řez skutečně korunku zahustí hned u základů větví. Postupuju vcelku stejně, akorát těch kosterních větví je časem víc a ten přísný řez obrostu nedélám tak přísně, občas nechám delší. Učelem... celý příspěvek > |
 |
Thůje Smaragd znehodnocení lesní zvěří, 2.3.2011 Tuje vykopejte. Ke garáži nedávejte nic. Do távníku zasázejte pruh růží strřídavě s levandulí. |
 |