|
Skladování zeleniny a ovoce v sezoně, 13.5.2016 Rajčata mám při vrcholu sklizně i v těch třech vrstvách. Ne ovšem bifteková, spíše cherry. Ale je to na chalupě a tam je poměrně chladno. Samozřejmě často kontrolovat. |
 |
Skladování zeleniny a ovoce v sezoně, 12.5.2016 Měl jsem na mysli třeba Řecko, nebo jih Itálie. Pak buď děláte problém kde není, nebo máte vysoké, spíše přehnané nároky. V běžném panelákovém bytě koupené brambory vydrží - kdekoliv uložené - minimálně 3 - 5 dnů bez sebemenší změny vzhledu. To ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Skladování zeleniny a ovoce v sezoně, 12.5.2016 Nenapsala jste, kde žijete. Někde v jižních krajích? |
 |
Ceresna netvoriaca konare, 12.5.2016 Takhle třešeň přirozeně roste. Postupujte podle rady SPCH. Možná zkracovat už v srpnu po sklizni aby poslední pupeny na letorostech následné jaro prorostly do výhonů a ne plodonošů. Ale vyzkoušené to nemám. |
 |
Sklo Helios - co to je?, 12.5.2016 Mně tohle zvlněné sklo uřízl sklenář před časem, když jsem si vysklil jednu tabuli ve skleníku. Chtěl jsem sklo na skleník, dostal jsem automaticky tohle zvlněné. Ani nevím, jestli na ůčtence bylo napsáno helios, možná ano. |
 |
Sklon bazenu, 11.5.2016 Možná jste se při přípravě dopustil chyby, zemina se nesmí navážet, ale jen odebírat. A těžko usoudit co znamená "skoro žádná nerovnost". Bublinka musí být přesně mezi čárkami, nekompromisně. Radu jste dostal, soustředěným pohledem to nesrovnáte. |
 |
Problem s plotem, 9.5.2016 Nekupuj domu, kupuj souseda. Dům koupíš, souseda neprodáš. Ruské přísloví. |
 |
Sekačka se startérem Hecht se 3 koly - zkušenosti, 8.5.2016 Čínske chassis, čínsky motor
To můžete směle napsat k 99,99% sekaček. Není to nějaká tělesná vada.
na 46cm záber podmotorizovaný
Na to jste přišel jak? Mám 548 SW se stejným motorem a záběrem a seče výborně. K tomu šasi. Teď po 3 letech... celý příspěvek > |
 |
Zálivka kanadské borůvky, 8.5.2016 Problém můžou být špatné sazenice. Dcera zasadila dvě borůvky a po roce stagnace je vyhodila a zasadila nové. Prostě nerostly. Hledejte opravdu pěkné silné sazenice. Druhý důvod může být silné hnojení. Nevím, kolik čeho jste dal, ale v prvním roce je... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit vrabců, 5.5.2016 Máte špatně udělanou střechu, resp. asi jste šetřili při zatěsnění. Když se to udělá pořádně, nemají ptáci šanci. |
 |
|
 |
Domácí šunka, 3.5.2016 2g soli na kilo? Opravdu? |
 |
Jarne mraziky 2016, 30.4.2016 přes projevy GO se má postupně spíše ochlazovat,
To je jako suchý déšť. Jestliže se ochlazuje, tak proč se to nazývá oteplováním? |
 |
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016 Taky přiložím klacík. Dva aspekty. Je vcelku jedno, zda stesky na počasí nazvem šťouráním v ranách, či plakáním na rameni. Ve vysvětlujícím příspěvku MV je popis velmi racionální, ale je tu malé ale. Představme si, že cosi vysadím a těším se na... celý příspěvek > |
 |
Jarne mraziky 2016, 26.4.2016 I když by se zdálo, že velkou, nic moc. Zbude toho tak polovina. |
 |
Nemoc nebo skudce na hrusni, 24.4.2016 Zdravím vespolek.
Jak je ten vlnovník nebezpečný? Máme to na jedné mladé hrušni. S akaricidy je trochu problém, je malý sortiment, buď to nemají, nebo jen ve velkém balení. |
 |