|
Osvětlení na pergolu, 17.7.2015 Jestli muzu, tak osvetleni udelejte tak, aby vas neotravoval hmyz, nekde bokem neprime. My mame obyc nastenna svetla mimo nas ksichtovy prostor a na chladne dny nad hlavou elektrické terasové světlo a topidlo Outwell Patio 230V. To sviti a zaroven... celý příspěvek > |
 |
Osvětlení na pergolu, 17.7.2015 dobrej cirkus
|
 |
|
 |
Křovinořez se po zahřátí dusí, 14.7.2015 Zkuste to na te hrideli prosahat, jestli ty teploty jsou rovnomerny. Nevim, mozna to ma byt uplne chladny. Na Stihlce jsem mel mazaci mista. Mazete?
Kdysi davno jsem mel zigulika. Ten nastartoval normalne, ale po pridani plynu zdechnul. Spousta... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez se po zahřátí dusí, 14.7.2015 Já bych tipoval, ze neco reaguje na zahrati, napriklad hridel, lozisko hridele atd. To se ohreje, roztahne a brzdi. Tyhle operace na dalku budou vzdycky komplikovane :-) |
 |
Nový vrt - malá vydatnost, 7.7.2015 Kdysi jsem nechal vyvrtat studnu u RD, myslím 20cm průměr do hloubky asi 27m. Hladina spodní vody je pouhý metr a půl pod povrchem země. Voda není čistá, jsou tam nějaké příměsi, barví to trochu do černa. Asi to prochází nějakou navážkou. Přestože je... celý příspěvek > |
 |
Serizeni motoru stare sekacky, 4.7.2015 To vypada ze se dusi, ma dost vzduchu? Filtr OK? |
 |
Skřipce na vázání rajčat, 30.6.2015 Je to prosté, když se vám to nezdá, tak to nedělejte. Mně se vždycky předtím rajský pod váhou plodů sesunuly. Sesunutá rajčata jsou náchylnější k plísni. Naše nikoiv a chemii nepoužíváme. Je logické, že navádění mezi provázky se dělá postupně při... celý příspěvek > |
 |
Skřipce na vázání rajčat, 29.6.2015  Pověsit se to dá na cokoliv, ale ten dvojitý provázek je základní princip |
 |
Skřipce na vázání rajčat, 29.6.2015  Předloni v Čimelicích jsem viděl konstrukci, ze které je spuštěný pro každou rostlinu dvojitý provázek s uzly po 30-40 cm. S tím se rajčata pohodlně proplétají a fakt to funguje. |
 |
Chata ve svahu - suché WC, 21.6.2015 Přesně, najděte si na webu vestavěné chemické wc thetford, je to první liga v hajz*ikach. Servisuje se zvenčí a jsou mechanické i elektrické verze |
 |
|
 |
Víno na pergolu, 18.6.2015 Mám víno pod polykarbonátem a je "rychlejší" než to co je mimo. Roste k PC po treláži, kde se víc než zdatně proplétá a popíjení vínka při pohledu na zrající plody na zelené stěně je hodně inspirativní. |
 |
Solinátor (chlorinátor) pro bazény Azuro Mountfield, 13.6.2015  Zadna termoplachta, musi byt aktivni ohrev, solar, cerpadlo nebo jine. Normalka spadne teplota pres noc o 2-3 stupne. Mam taky cca 30st.C/ 35m3 a hreje to 125 solarnich vakuovych trubic pres 70kW titanovy vymenik Bowman. Navic je to zakryty plastem |
 |
Solinátor (chlorinátor) pro bazény Azuro Mountfield, 13.6.2015 Vy na to jdete vedecky , mam cistou teplou vodu v bazenu, salinator vypnuty uz skoro tyden, jak to slunko zene do solaru, tak pocitove chloru tam bylo uplne neunosne i na jednicku (1 z 10). Jinou chemii nepouzivam.
Nicmene jsem si precetl vsechny... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila s elektrickým startérem, 10.6.2015 Možná STIHL s ErgoStartem. Mám to a je to pohoda |
 |
Ohřívání bazénu, 7.6.2015 Tak díky za informaci, tak velký bazén jsem ani nečekal. A ten počet solárek mi úplně oslnil.
Není nadto se dozvědět, jak to správně funguje. Pro spoustu lidí je to inspirace. Moc díky |
 |