Příspěvky uživatele - 234.228

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Stevie, 28.7.2014
Nemám se letos čím chlubit, z jara jsem ji dala ven, postavila jsem ji mezi květináče do trávy, a vůbec mi nedošlo, proč pořád neroste. Po bližším ohledání jsem zjistila, že ji nepřetržitě ožírají slimáci, takže se pořád jen krčila v úrovni... celý příspěvek >
Stevie, 28.7.2014
Dva lístky do konvice je nesmysl, to ani nepoznáte.To byl jen asi nějaký hloupý reklamní trik. Já používám stevii sušenou, nasuším si ji přes léto, když je venku na slunci a může se pořádně hnojit a zalévat, aby narostlo použitelné množství. Než... celý příspěvek >
Choroba rajčat, 20.7.2014
Také jsem se chystala, ale bohužel už jsem to nestihla. Šejky, které byly určeny ke zpracování, už jsou na hromadě. Nestačil uzrát ani jeden plod., plíseň byla už i ve stoncích. Na zahradě, kam se dostanu max.1x týdně, bylo na keřích jen několik... celý příspěvek >
Roubovaná rajčata - plíseň bramborová, 20.6.2014
Mělo by vytvořit ochranný film a kyselé prostředí, ve kterém by se neměla plíseň šířit. Spíše je to asi jen v úrovni představ, protože při ataku plísně mnohdy řádně nezaberou určené chemické prostředky, natož mléko a hypermangan. Samotné mléko jsem... celý příspěvek >
Jak naučit slepice hřadovat, 20.6.2014
Krmit kuřice převážně kukuřičným šrotem není vůbec dobré. V krmné dávce budou chybět hlavně bílkoviny, převažovat bude energetická složka. Laicky řečeno, slípky špatně porostou a budou hlavně tloustnout. Kukuřice do krmné dávky pro kuřice patří tak... celý příspěvek >
Ovce nakrytá otcem, 17.6.2014
Vůbec bych z toho nedělala problém. Není žádný důvod, aby došlo k nějakým komplikacím s březostí a porodem. Spíše jestli byla ovečka dostatečně tělesně vyspělá, aby byla vhodná již k připuštění. Jestli ano, tak by se nemělo vůbec nic dít. Není ale... celý příspěvek >
Kvočna na vejcích, 11.6.2014
Mezi méně agresivní praktiky zamezení kvokání patří i krátkodobé (2-3 dny) přemístění kvočny do jiněho prostředí- zavření do klece, králíkárny nebo chlívku atd.  Přitom normálně voda i krmivo. Horších metod, o kterých se zde někde lze dočíst,... celý příspěvek >
Samice, 10.6.2014
Tuto diskuzi sledují i méně zdatní chovatelé a těm je třeba podat pravdivé informace. Jelikož zjevně nechápete rozdíl mezi 100 g a 100 ml, netřeba tím mást méně znalé, kteří by si třeba rádi spočetli správné složení mléka pro králíka podle výše... celý příspěvek >
Vadná slepice?, 29.5.2014
Těžko na tuto otázku najdete odpověď. Může se jednat o předčasné ukončení snáškového cyklu, poruchu vejcovodu, nádory a cysty ve vaječnících a jiné anomálie. Dvouletá slepice, která má problém, patří už jen do hrnce nebo do země,  jiná léčba... celý příspěvek >
Samice, 28.5.2014
Nemusíte být vystudovaný zootechnik, ale když čtete složení sunaru na krabici, musíte se dívat o sloupek vedle, na složení 100 ml. Nekrmíte přece tím suchým práškem, že? A tak po rozpuštění se hodnoty budou pohybovat zase někde tam, kde jsem před tím... celý příspěvek >
Nemoc husy, 25.5.2014
Vypadá to nejpíše na drobné zranění a následnou infekci. U husy se není čemu divit, mohla něco ostrého najít v zemi. Prohlédněte, zda nemá něco vraženého a místo zkuste vyčistit a dezinfikovat. Stálo by za to eventuelně navštívit veterináře. V.L.
Seminární práce - určování jakosti vajec, 25.5.2014
Vážený studente, nemýlím-li se, tak jestli máte zadánu seminární práci, studujete pravděpodobně vysokou školu. Odhlédnu-li od toho, že témata bývají poměrně přesně zadávána, šokují mne Vaše základní zootechnické neznalosti. Otázky, které kladete,... celý příspěvek >
Slepice hybridy a kohout, 25.5.2014
Přesně tak, je to blbost. Kdyby to mělo nějaký vliv na snášku, jistě by světoví šlechtitelé nosných hybridů dávno tato doporučení vydali a do hal slepic na podestýlce doporučili umisťovat i kohouty (?!) V.L.
Kuře na pekáč, 23.5.2014
Od nosné slepice nebude kuře nikdy chutnat jako vyšlechtěné masné brojlerové kuře. I brojlerová kuřata jsou několika linioví hybridi masných plemen, mají proto i jinou kvalitu masa. Vaše kuřata porostou pomalu, budou nejspíše jen málo zmasilá a... celý příspěvek >
Samice, 23.5.2014
Složení mateřského (lidského) mléka a kravského (upraveného do podoby Sunaru) je skutečně velmi podobné. Od mléka králičího je ale velmi a podstatně odlišné, a to jak v obsahu sušiny, tak i tuku a bílkovin. Původně zněl dotaz, jak plně krmit... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika