|
Příspěvky uživatele - 234.228
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Uschlé květy u rajčat, 18.8.2014 můžete prosím blíže specifikovat výraz "araňa roja"? Nějak mi uniká jeho význam. Děkuji.V.L. |  | Nejefektivnějsi sklizeni brambor, 12.8.2014 Naprosto souhlasím s názorem, že bio zeleninu už u nás nelze vypěstovat, jelikož promoření půd spady a ostatními zásahy je všudypřítomné a ozdravění by bylo natolik nákladné, že je nerealizovatelné. To, že nepoužijete při pěstování chemické... celý příspěvek > |  |
|  | Bejlomorka maková, 10.8.2014 Podle zkušenosti mého otce sklizený mák peru ve studené vodě. Vyplaví se tím veškerá nečistota, kterou běžným proséváním a foukáním nelze odstranit, to je i rezavý prach se zbytky výkalů škůdců atd. Za slunečného počasí pak během dne na sítku s... celý příspěvek > |  | Rajčata pro sezónu 2014, 9.8.2014 Děkuji za odpověď. Vypadá pro mne velmi lákavě, ale přijde mi také dost pozdní, jestli-že teprve teď začínáte sklízet. Já jsem na ty banány lehce ujetá, tak ještě porozmýšlím.V.L. |  | Rajčata pro sezónu 2014, 9.8.2014 Pro pana Mirka: jak se Vám osvědčilo rajče Sabelka, stojí za to ho kupovat? Vloni jsem se nachytala na Severnaja krasavica, (Sabelka už nebyla) a byl to úplný propadák, drobné, moučnaté, bez chuti. S obrázkem na přebalu se nedá srovnat. Při mé lásce... celý příspěvek > |  | Díry v paprikách, 8.8.2014 Zcela určitě slimáci, vyražte na ně večer s baterkou, před chvílí jsem se vrátila. Vylezou až na samou špičku rostliny, ožerou i vrchní květy. V.L. |  | Papriky - žloutnutí listů, 5.8.2014 Rostliny na obrázku rozhodně nejsou v dobré kondici, napadení sviluškou je velmi silné. Jsou-li v tomto stavu jen některé rostliny, tak bych je raději zcela zlikvidovala, na ostatní použít postřiky dle předřečníka. Svilušce se z počátku lze bránit... celý příspěvek > |  | Nevzešly, ale ani neshnily, 2.8.2014 Nemáte informaci o tom, zda se tento přípravek /Fazor/ nepoužívá i proti klíčení cibule? Díky. V.L. |  | Nevzešly, ale ani neshnily, 1.8.2014 Děkuji za odpověď, toto jsem tedy netušila. Tak si letos raději nechám ruce v kapse. Sbírali jsme to právě jen za účelem nasázení. V.L. |  | Nevzešly, ale ani neshnily, 1.8.2014 Asi jsem to nenapsala srozumitelně, ale neklíčící sadba pocházela přímo z pole, kde jsme ji napodzim sesbírali jako paběrku. Byla normálně uschována ve sklepě a na jaře nasázena. Nemohla být ošetřena při mechanizované sklizni na jezedáckém poli,... celý příspěvek > |  |
|  | Nevzešly, ale ani neshnily, 1.8.2014 Při sklizni raných brambor jsem měla v zemi množství nevzešlých brambor. Měly na sobě jen několik velmi krátkých tenonkých klíčků, některé i shluk malinkých brambůrek, asi půl cm velkých. Hlízy byly zcela zdravé, neshnilé a nepoškozené. Když byl... celý příspěvek > |  | Stevie, 29.7.2014 No to máte pravdu, že nepotřebuje chladnou místnost, když ji máte možnost dát jinam s dostatkem světla. Já mám na ni místo už jen na té chodbě. Když byla přes zimu v pokojové teplotě, tak v nedostatku světla vyháněla slabonké dlouhé výhony, které... celý příspěvek > |  | Stevie, 28.7.2014 Na chodbě je vzimě tak do 10-12 stupňů, beru ji z venku, když stěhuji ostatní, než začnou teploty klesat pod 4 stupně, aby přežily i fíkusy a ibišky. Řízky se udělají klasicky, asi 10 cm dlouhé, spodní listy odstranit a napíchat do lehkého substrátu... celý příspěvek > |  | Stevie, 28.7.2014  Nedá mi to, došla jsem pro ni po tmě ven a vyfotila. Vysoká asi 15 cm. V.L. |  | Tykve?, 28.7.2014 Obrázek 2 mi připomíná patizon křížený s cuketou, také se mi to podařilo vypěstovat z vlastních semen patizonu. Nebylo to ale vůbec špatné, chuť taktéž něco mezi, docela jemné a dobré. Používala jsem pak semena i z těchto kříženců a kupodivu tito... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|