|
Stagnace Kamčatské borůvky, 1.5.2009  A takhle vypadá násada M. Triumf na prvního máje u mě. |
 |
Třešeň do tří metrů výšky, 24.4.2009 Ještě slaběji rostoucí podnož než-li Colt je Gisela 5. Už to mají v zahraničí v sadech a jsou z toho štíhlá vřetena.V ČR lze sehnat na tého podnoži odrůdu Reginu. Podnož znatelně přibližuje plodnost. Již stromky ze školky mají "kvěťáky".... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Převislé jahody, 24.4.2009 Zdravím všechny a chci se zeptat, to jsou ty převislé jahody tak výborné, že je každý chce?
Juraj Kafka |
 |
Stagnace Kamčatské borůvky, 11.4.2009 tak ted už to vyrašilo, tak chlupaté listy mají jak Duet, tak i další jako Čelabinka, Sinoglaska, Atut, Wolocebnica i Modrý Triumf. Duet je pozdějirašící a tím pádem později kvetoucí s okrouhlejšími lístky. Čelabinka a Sinoglaska jsou už... celý příspěvek > |
 |
Sloupovitá odrůda třešní - popř hrušní, švestek, jabloní a drobného ovoce, 9.4.2009 U nás v zahradnictví ji mají 50 cm za 170,-
Juraj Kafka |
 |
žluté dřínky, 5.4.2009 Taky se připojím, mám doma plodovou odrůdu s názvem ´Jolico´. Je světle červený. Už odkvétá. Na plody jsem zvědavý. Jako opylovače jsem si pro jistotu vysadil obyč. planý dřín.
Škoda, že se tady tomu nikdo nevěnuje, no není to... celý příspěvek > |
 |
Ostružiníky beztrnné, 30.3.2009 divné, a co kdybyste zkusil tu mateční rostlinu nařízkovat? |
 |
Jakou meruňku?, 30.3.2009 Ať pevná či zkapalněná, prodaná je prodaná a penízky v kapse, to samé Vám řekne i každý vinař o víně. Navázal jsem na to co napsal př. Vysloužil. Tak to zkrátka je. Co se týče mě, tak já jsem spíš na tu chuť:-D..tedy té pevné meruňky. Kapalnou... celý příspěvek > |
 |
Jakou meruňku?, 27.3.2009 K tomu si dovolím připojit ještě jednu neochvějnou pravdu. Víte, která meruňka je nejlepší? Prodaná.
Juraj Kafka |
 |
Jakou meruňku?, 27.3.2009 Ale dobře, já jen, že z toho výběru pro jižní Moravu je víc odrůd. A nejsou to zrovna novinky ty Lednické.
Zaujaly mě ty staré odrůdy, které roubujete. To je záslužná činnost. Objevil jste nějakou chuťovku?
Juraj Kafka |
 |
|
 |
kvalitní kniha, 26.3.2009 Mám doma nadčasovou zelenou brožuru "Řez ovocných dřevin" Fr. Kyncl, SZN, 1980. K sehnání dnes už nejspíš v antikvariátech. Jsou tam uvedeny a srozumitelně zdůvodněny všechny základní řezy i různé palmety včetně nákresů.
J.... celý příspěvek > |
 |
Jakou meruňku?, 26.3.2009 Tato odrůda, u které je uváděno, že kvete dlouho, kvete skutečně celý měsíc. To Velkopavlovická nedokáže. A proto tam je šance, že ty poslední květy prostě vydrží a stanou se z nich plody. Byť třeba výnos je značně omezen zmrznutím těch prvních... celý příspěvek > |
 |
Jakou meruňku?, 26.3.2009 Dobrý den. Podle osobní degustace z různých stromů v Lednici mi nejvíc chutnala Lemeda. Zapamatoval jsem si ji podle toho, že je sladká jako med. Plody jsou menší, ale štavnaté a sladké.Zkouším ji na zahradě v 500 mnm a zatím jde. O něco ranější... celý příspěvek > |
 |
Jakou meruňku?, 26.3.2009 Pro Vás i pana Hausera,
Škoda, že znáte jen odrůdu Velkopavlovickou a Maďarskou. Je přeci na Břeclavsku celá pleáda Lednických odrůd. A různou dobou zrání. Chuťově i velikostně jsou to odrůdy velmi zajímavé. Pán z Břeclavska ať zajde do... celý příspěvek > |
 |
Rez Hrušňová, 25.3.2009 Celá diskuze je o tom o něco níže. Jinak co je lepší, zlikvodovat hrušeň nebo jalovec?JK |
 |