|
Jadroviny 2020, 23.11.2020 Děkuji za info. Mám jihozápadní svah kam celý den od východu do západu svítí slunce. Jabloně pěstuji na bezplevelném kruhu, většinou na čtvrtkmenech, zálivka není problém. |
|
Jadroviny 2020, 23.11.2020 Krásné výsledky. Mám otázku. Jsem v podobné poloze jako Vy J.Hradec 500 m a rád bych ještě rozšířil sad o Melrose a Braeburn, ale mám obavy aby dozráli. Vy je máte na nějakém chráněném místě? |
|
|
|
Jarka, 22.11.2020 Také Školky Kalvoda.
|
|
Podnož pouští kořeny - co s tím?, 31.10.2020 Děkuji oběma. Zase vím o něco více PepaS |
|
Podnož pouští kořeny - co s tím?, 30.10.2020 To s touvýší roubování je zajímavé. Můžete to trochu rozvést jaký to má vliv. |
|
Boikovo obrovské, 14.10.2020 Pokud je to otázka na mne, tak nevím určitě bude záležet na půdních podmínkách. Mám 2 stromky MM106 a M 26, ale rodit budou asi až příští rok. Vzhledem k tomu, že mám pihovitost na Anetě tak si s Admirálem nedělám iluze. JS |
|
Boikovo obrovské, 12.10.2020 Vím kde u nás rostou a tuto odrůdu bych úplně nezatracoval. Utrhl jsem ji nechal odležet a teď ho jím. Středně sladké, měkké ale málo šťavnaté. Navíc ale chutnají našim kosákům, kteří v zimě vyzobou jedno denně. JS |
|
Česnek sezóna 2020/2021, 7.10.2020 Zkoušel jsem různé odrůdy česneků a hledal tu, která by mi vyhovovala u mne v 500 m. Letos to bude Havel, Dukát a Noname / údajně ruský paličák / ještě zkusím Topaz. Sážu až skutečně padne teplota půdy pod 9°. Mořím pouze Sulkou cca 2 hod a zatím... celý příspěvek > |
|
Odrůda Admiral, 8.9.2020 Pánové nechytejte se za slovíčko. Oba jste prvotřídní znalci a pěstitelé, tak si myslím, že je to zbytečné. Faktem je, že pihovitost Admirálu je jeho velké mínus. Sám mám dva jeden na M106 a druhý na A2. Zatím neplodí, tak jsem sám zvědav co mne... celý příspěvek > |
|
Akane - perla podzimu, 7.9.2020 Nádhera. Díky Vaší propagaci odrůd Akane jsem ji také vysadil a letos mám první tři jablka. Bohužel jedno má pihovitost a jedno načaly vosy. Tak jsem jej ochutnal a přestože bylo popotržené bylo velmi dobré. Bude to má oblíbená odrůda. Je zajímavé,... celý příspěvek > |
|
|
|
Rubinola, 5.9.2020 Školka Šťastný ji má na M7. Ale nevím zda posílají na Slovensko JS |
|
Víčka na rajském protlaku hned po zavaření vypouklá nahoru, 29.8.2020 Ta víčka byla vypouklá hned po zavaření nebo až když to vystydlo. U ještě horkých sklenic je to normální. 25 minut by mělo stačit, ale musí to být 25 minut po dosažení teploty 85°. Já zavařuji okurky 20 min po dosažení 80° a jsou akorát |
|
Honeycrunch, 17.8.2020 Již existuje. PepaS |
|
Acrobat MZ x Acrobat MZ WG, 5.8.2020 Acrobat bude určitě účinný. Od 1.8. se již neprodává. PepaS |
|
Skvrny na bramborách, 5.8.2020 Strupovitost brambor způsobuje Streptomyces scabies, ochrana je velmi omezená. PepaS |
|