Příspěvky uživatele - 168.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Bezové víno, 15.6.2016
Před spoustou let jsem udělal víno, ale z bezinek. Cca 40 litrů (bezinky, cukr, voda a kvasinky Malaga, Madeira). Asi se povedlo. Bylo temně rudé, suché a těžké. Někteří po něm i oněměli. Bylo předloženo k určení, co je to za víno, „našim vinařům“... celý příspěvek >
Destilacni pristroj z aukra, 15.6.2016
Ještě jednou děkuji za obě upřesňující odpovědi. U „turbo náplně“ postrádám to, co na obrázku od pana Rafaela je nazváno redistributor. Domnívám se, že reflux má v koloně tendenci stékat po stěně kolony, a né náplní, a tím vyřazovat náplň z funkce.... celý příspěvek >
Destilacni pristroj z aukra, 15.6.2016
Dobrý den pane Pavle, chtěl bych se zeptat na některé detaily. Chladič je na konci otevřený v plném průměru trubice? Jak je zregulováno množství destilátu, které se vrací do kolony (když bych chtěl vracet cca 50%)? Na schématu vidím dva kohoutky,... celý příspěvek >
Neznámá rostlinka, 15.6.2016
Verbascum
Brojleři - kuřata, 9.6.2016
Dobrý den. Vlastně nevím, co poradit. Před cca 25 lety jsem byl chovatel. Brojleři v práci, někdy i doma. Už tenkrát se lidé podivovali, že jim kuřata doma tak nerostou, marodí, mají úhyny. A měli to vlastně jednoduché. Stačilo se zeptat a zároveň... celý příspěvek >
Roubování peckovin za kůru, 9.6.2016
Dobrý den. Já jsem ještě úvazky nepovoloval. Některé výhony mají ale už víc jak 40 cm. Myslím, že je úvazek ještě chrání před vylomením. Také přetahuji pásku přes řeznou ránu a po odstranění úvazku budu muset ještě rány zavoskovat. Ale už jsem si... celý příspěvek >
Roubovat už peckoviny za kůru?, 7.6.2016
To vkládání fotek jsem ještě dokopal. Na první foto je švestka, na druhé slíva a na třetí ryngle. JG
Roubovat už peckoviny za kůru?, 7.6.2016 Obsahuje fotku
""
"
Dobrý den. Chtěl bych připojit nějaké fotky mého „včasného“ roubování slivoní za kůru, ale fotky se moc nepovedly. Ale snad je poznat, že něco roste. Slíva jen z jednoho roubu. Ryngle, dva rouby vpravo jsou ještě přiroubovány po 14 dnech. JG
Roubovat už peckoviny za kůru?, 5.6.2016
Dobrý den. S tou nepraktičnosti letního očkování s panem doktorem Vysloužilem trochu nesouhlasím. Asi to je podle způsobu života, vytížení a organizaci dne. Já to vidím takhle. Jsem v létě na výletě nebo na cestě. Navečer už budu doma. Cestou... celý příspěvek >
Roubovat už peckoviny za kůru?, 4.6.2016
Před 2-3 lety mi vítr v létě při bouřce ulomil celý pěkný roub slivoně. Výhony byly asi 40-50 cm dlouhé a roub už silný asi 1 cm. Takže raději vyvázat k hůlce. Na hůlku (třeba prut lísky) můžete připevnit elektrikářský izolovaný drát a tím drátem... celý příspěvek >
Kolik soli se muze dat do jezirka bez vedlejsich efektu, 3.6.2016
Já bych něco, možná ne důležitého, proti měl. A to počty. Promile a procento sice začínají na písmeno P, ale trošku se od sebe liší. JG
Roubovat už peckoviny za kůru?, 1.6.2016
Dobrý den. Ale stejně je to zajímavé. Ta červená podlouhlá ryngle (možná Viktorie), „prach špatně odebrané rouby“, pak nějaký čas jen pod sněhem než jsem je zahrabal do země a nenarašily. Po naroubování bez další péče. A pěkný růst všech... celý příspěvek >
Lesní tráva, 1.6.2016
Náš učitel botaniky vždycky říkával: „Poa nemorális, Lipnice hajní, tráva lesních palouků, nutno sekat před květem. Po odkvětu rychle tvrdne a píchá.“
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika