Příspěvky uživatele - 168.103

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tomel japonský (Dyospiros kaki), 15:36
Mám také tomel,4letý, loni na jaře šel ven do země, vykvetlo přes 10 květů. pak postupně všechny odpadly. Přes zimu neomrzl, přesto letos jen na jedné větvičce 3 květy a to je vše. Roubování tomelu nrní příliš časté, o přeroubování do koruny u nás... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 14:32 Obsahuje fotku
Tak už taky první dvě zralé meruňky ochutnané. Stará dobrá odrůda Karola.
Nevzešel česnek, 14:29 Obsahuje fotku
...palicové stvoly, máte zřejmě na mysli česnekové výhonky s pacibulkami? Tak to vaše paní je výborná kuchařka, co se snaží obohatit váš jídelníček. Čednekové výhonky se běžně používají v asijské kuchyni a je to znamenitý sezónní zeleninový doplněk... celý příspěvek >
Brambory 2025, 14:10
Dnes mám k obědu první rané brambory z letošní výsadby.👍
Předpěstování košťálovin, 13:47
Tak já určitě nechci do zeleniny žádnou tvrdou chemii, jakou Karate bezesporu je. Vždy jsem si zakládal na tom, že mám zeleninu, ale i brambory, bez chemie. To bych raději tu zeleninu přestal pěstovat. Nabízí se ještě možnost zakrytí netkanou... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 13:17
Na agromanuálu je i zajímavý článek, proč je zrovna krytonosec čtyřzubý přemnožený a jak je jeho vývoj ovlivněný změnami klimatu. viz. www.agromanual.cz/cz/clanky/ochrana-rostlin-a-pestovani/skudci/krytonosec-ctyrzuby-repky-v-ohrozeni-jiz-od-unora.
Předpěstování košťálovin, 13:06
Taky jsem ještě pátral, jakého škůdce mám a možná jsem se trefil. Škůdce zřejmě bude Krytonosec čtyřzubý. Na agromanuálu je popis napadení rostlin v podstatě shodný s mým a brouka stejné velikosti a zbarvení jsem několikrát přistihl v tvořících se... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 12:55
Milane, jà zase obdivuju Tvoje nádherné brokolice a růžičkovou kapustu.👍 Na jejich pěstování bych neměl nervy. Tak ať Ti pěkně rostou.
Aculops lycopersici na rajčatech, 12:48
Děkuju vám všem za pozitivní reakce a rady. Už to největší rozčarování pominulo a učím se s ním žít. Dúležité pro mě je, jak jsme se s Milanem shodli, že ve venkovních prostorách mimo skleník roztoč múže také škodit, ale nebude mít ideální podmínky... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 12:32
Celkově ale nakonec i tuto sezónu raného pěstování hodnotím dobře. Pravda, květák byl poloviční, ale hniloba nezničila žádný, u zelí jsem vyhodil hned na počátku rústu 4 rostliny kvůli vyslepnutí hlávky, dalších 5 rostlin s menšími hlávkami jsem... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 12:17
Milane, pěstuju košťáloviny u domu.Minulý rok jsem dal nějaké saláty a zelí na zahradu u řeky a sklidili mi všechno plzáci, bylo jich tolik, že ani moluskocid jim nestačil. Ze salátů nezbylo skoro nic, zelí taky nic moc. Na Murdocu v pozdním létě... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 11:14
Nojo na Jižni Moravě to roste samo. Skoro! Gratuluji k takové úrodě. Tady v Jižních Čechách to je o poznání horší musím si vystačit tak maximálně s 10kg. Probírku mi udělal dubnový mráz, i když jsem topit pod stromem. Úroda z broskvoní to ale jistí.
Aculops lycopersici na rajčatech, 18.6.2025
promiňte mi to, ale mně je příspěvek paní Jitky dostatečně jasný. Chápu, že hledáte možnosti, jak mi pomoci, ale jde mi o jakékoli zkušenosti s vlnovníkem rajským. Nechci postupně nakupovat různé akaricidy, abych pak zkoušel jejich účinnost. Jde mi... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 18.6.2025 Obsahuje fotku
v podstatě jsem se chtěl zeptat na názor Vás, ostatních pěstitelů košťálovin, zda jde opravdu o dřepčíka nebo zda jde o jiného škůdce. Prohlížel jsem rostlinolékařský portál a žádný jiný škůdce se mi nezdál. Květilka zelná má sice stejně velké a... celý příspěvek >
Aculops lycopersici na rajčatech, 18.6.2025
Tuto diskuzi jsem založil k vlnovníku rajskému a jsem rád za přidání zkušenosti paní Jitky s Vertimecem proti němu. Různé akaricidy jsou různě účinné na různé roztoče. Co zlikviduje roztočíka jahodníkového, nemusí zlikvidovat jiného škůdce, to se... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika