|
Příspěvky uživatele - 22.182
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Chřadnoucí Jadernička, 4.8.2025 Že by se přímo vyvrátil, toho bych se až tak nebál. Cca 10 let zpátky, když tu byla vichřice, tak při poryvech větru bylo vidět, jak se pod celým stromem v okruhu 5 metru zvedá zem. A od té doby jsem korunu už nějak zredukoval.
A taky ten... celý příspěvek > |  | Chřadnoucí Jadernička, 3.8.2025 Bohužel, strom je na poměry jabloně "gigantický". Rozměr koruny 13 x 8 metrů a 10 m vysoký. Snažim se ji postupně zkracovat. Jen to moc rychle nejde, protože tím jak je koruna velká, tak nemá vevnitř žádný obrost. Kosterní větve jsou 5 metrů dlouhé... celý příspěvek > |  |
|  | Chřadnoucí Jadernička, 3.8.2025  Zkontroloval jsem dutiny na kmenu po odlomených větvích z dávné minulosti a máte pravdu, že nějaké houby tam nejspíš budou (viz foto, skutečná velikost vyfocené nezacelené díry je +- 5 cm).
Je ještě nějaká možnost záchrany a nebo je strom... celý příspěvek > |  | Chřadnoucí Jadernička, 3.8.2025 Ne, pavičinka tam není |  | Chřadnoucí Jadernička, 3.8.2025  Zdravim,
mám před domem 70 let starou Jaderničku Moravskou a poslední roky vždy v průběhu léta začne schazovat listy. Myslel jsem, že to bylo suchem, které posledních pár let přes léto bylo, ale letos je krásně deštivý rok a stejně listy hnědnou... celý příspěvek > |  | Moniliová hniloba v létě, 19.7.2025 Jakým přípravkem se dají v tuto dobu(případně kdy jindy) postříkat slivoně (Hanita, Haganta a Stanley) proti moniliové hnilobě plodů.
Postříkal jsem na jaře proti pilatce, takže mají hezky nasazeno, ale už teď se plody dotýkají a pár plodů, které... celý příspěvek > |  | Černající výhonky borůvky, 28.6.2025  Zdravim,
mám zasazené borůvky v 40L "květináčích" v rašelině a zamulčované modřínovou kůrou. U většiny, ale nejvíc u odrůdy Chester, mi teď začaly černat konce mladých výhonků a taky se deformují poslední lsity viz foto.
Netušíte, o co by se... celý příspěvek > |  | Radikální zmlazení třešně, 24.6.2025 Tak děkuji za informace. Raději místo experimentování zasadím novou třešeň na Gisela podnoži a tuto za 2 - 3 roky pošlu k zemi. |  | Radikální zmlazení třešně, 23.6.2025 Zdravim,
mám na zahradě 70 let starý vysokokmen třešně. Je cca 13 metrů vysoký a obvod kmene ve 2 metrech má 210 cm. Před asi 15 lety jsem ho ve výšce 7 - 8 m sřezal, ale těch 6m do výšky to zase vyrostlo jako nic. Bohužel strom je tak velký, že... celý příspěvek > |  | Plíseň na jablečném vínu / kvasu, 6.11.2022  Zdravim,
mám už cca 3-4 týdny založený kvas z čistého moštu jaderniček ve dvou bečkách (110l a 180l), které jsou uzavřeny víkem, ale ne úplně dotažené, aby mohl unikat CO2. Jedna bečka je založena zákvasem z Vinka kvasinek a druhá pekařským... celý příspěvek > |  |
|  | Přesazení stromku s listy, 11.11.2020 Zdravim,
mám na jaře naroubované mladé stromky. Rouboval jsem cca 15 cm nad zemí a teď mají stromky +- 2 metry. Potřeboval bych je přesadit. Problém je, že po celé dálce výhonu mají pořád krásné zelené listy, které nechtějí opadat a ani je nejde... celý příspěvek > |  | Zaschnutí výhonků z roubu, 10.6.2020 Díky moc všem za rady. Stromky určitě přivážu k tyčce, aby se mi nezlomily. Roubovací pásku jsem původně oddělal, protože jsem si myslel, že mi to zasychá z důvodu přilišného utažení. |  | Zaschnutí výhonků z roubu, 9.6.2020  Zdravím,
na roubechy, které jsou naroubované na podnož moravská jadernička, mi u +- 50 % výhonů začaly konce výhonů zasychat (viz fotka). Přikládám i detailní fotku srůstu podnože a roubu.
Jde o znak špatného roubování a stromky časem... celý příspěvek > |  | Roubování, 22.3.2020 Zdravím,
chtěl bych vyzkoušet kopulací naroubovat podnože jabloní, které jsem si před 3mi lety nasadil z jadýrek (Jadernička moravská). A měl bych v zásadě dva dotazy.
1. Jelikož jsem si neodebral v zimě rouby, tak mi nezbývá než to udělat ze... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|