|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajče Start F1, 3.1.2021 Jasně, s tím mám spíš zkušenost u Stupických, ale Startka mi to taky někdy dělá. Jen jedna otázka: když kořeny nedokáží díky horku vstřebat dostatek draslíku, proč se zastiňují plody? A tomu se říká "úpal". Okay, novinky a zase novinky. Ach... celý příspěvek > |  | Rajče Start F1, 3.1.2021 Mirku, co myslíš tím "úpalem"? Suchou hnilobu?
Pokud se jedná o suchou hnilobu, Startky jsou vůči ní průměrně tolerantní. To řeším tak, že zastiňuji půdu před keřem od jihu. Protože na vstřebávání vápníku má vliv jen teplota půdy u kořenů, ne... celý příspěvek > |  |
|  | Rajče Start F1, 3.1.2021 A já se k tomu připojím tím, že prozradím své "objevy" na poli jak ze Start F1 udělat jen průměrné rajče vhodné tak na omáčku, abyste se tomu mohli vyhnout a jíst skutečně to "nejlepší rajče Střední Evropy".
Metoda první: přehnojení do zásoby.... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 2.1.2021 Vladimíre, aniž jsem to tušil o Tobě, začal jsem dělat totéž. Tedy s tou Startkou. A také jsem nabídl zaslání semínek, tedy tak trochu nepřímo, protože veřejně. Byl tam jeden, co pěstuje Stupice, tak jsem mu napsal ódu na Startku. Hned reagoval. Až... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 2.1.2021 Není zač se omlouvat. "Když něco nejde, co na tom sejde, my máme čas." Poznáváte Kabáty?
Ale o čase chci právě psát. Vzhledem k nadmořské výšce seju svá rajčata už v půli února. Ano, když je špatné počasí, poněkud mi přerostou, takže je pak... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 2.1.2021 Ano, to by to vysvětlovalo. Jenže to ruské DTM je obvykle přes 100, což by znamenalo, že Sanka má to "západní" DTM maximálně 40. A tomu se mi nějak nechce uvěřit. Ještě se na to podívám, zda najdu nějaké ohlasy. Pokud by se osvědčila a byla i dobrá,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 31.12.2020 Viděl jsem Tvé snímky na Tomatovillu. Dobrá práce.
Čili ráno je dáš na okno a prodlužuješ jim den jen navečer. Dělám to podobně. Ráno chci tmu na spaní aspoň do 7.
Milan |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 31.12.2020 31.12.20 Tak ještě poslední letošní zprávička. Propátral jsem různé prameny a dospěl k názoru, že to, co se projevilo u mých Tomato Berry, je tak s 80%ní pravděpodobností opravdu fyziologické. V angličtině tomu říkají „edema“, tedy otok. Hledal jsem... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 28.12.2020 Vladimíre, řeknu to z mosta doprosta: máme velký voči. Ale to není nic špatného, jen prostě neodoláváme zvědavosti. Ono se to nakonec vždycky nějak vyvrbí, nějak udělá. Teď mi zase vychválili na Tomatovillu jednu odrůdu, o které jsem si myslel, že by... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 28.12.2020  28.12.20 Aby nevznikl dojem, že se tady chlubím jen problémy a neúspěchy, přikládám foto svých ostatních sazenic těsně před přesazením. Přesazuju je už do konečných nádob o 12, 10 a možná i 7,5 podle klíče tyčkové/dwarf/keříkové. Samozřejmě... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2021, 28.12.2020 A jak jsi to s tím chlazením vyřešil? Jenom přirozeně?
Milan |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 25.12.2020  25.12.20 Tomato Berry strádají čím dál víc. Ostatní sazenice zatím podobné příznaky nemají. Jako dost často, další vývoj mne se vší pravděpodobností rychle usvědčil z omylu. Tohle není septoria, tedy pokud mi, jako covid, nějak doma nezmutovala.... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 23.12.2020 Ahoj Evi. Vítej zpátky. Scházela jsi nám.
Máš je, jako vždy, výstavní. Jak to odhaduješ? Myslím první zralá z domova. Dřív nebo později než loni? Vzhledem k těm světelným podmínkám tady u nás, bych řekl, že později. Ale určitě ne o moc.
O... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.12.2020 22.12.20 První věc dnes je varování. Na ošetření listů mladých rostlinek rajčat nepoužívejte francovku. Sice to přežily, ale dobře jim to viditelně neudělalo. Celkově pak Tomato Berry 1, které jsem takto ošetřil a přesadil, nevypadá vůbec dobře. Může... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 22.12.2020 Za nabídky, to jest vlastně za sliby, není třeba děkovat. Však to znáš: sliby nezarmoutí.
Ale jsem rád, že se můj optimizmus potvrdil, myslím ohledně Lorelei. Snad dopadne i ten Galahad. A snad má rajčata nepodlehnou septorii. Alespoň... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|