|
Česnek ze semen, 1.5.2019 O česneku se traduje, že semena vytvořit neumí, což není pravda.
Pravda je, že většinou semena nevytvoří, ikdyž se snažíte. Ale už je po světě dost informací, jak na to.
Tady se budu pokoušet v průběhu sezóny dávat informace o tom, jak se pokouším... celý příspěvek > |
 |
Česnek ze semen, 1.5.2019 Česnekové pacibulky se vysévají na podzim i na jaře, podle toho, jestli chcete nechat proběhnout jarovizaci nebo ne. Následně pak sklízíte kuličky nebo dělené cibulky.
Můj obrázek je z výsevu opravdových semen a tedy je řeč o něčem jiném. |
 |
|
 |
Česnek ze semen, 1.5.2019 Protože není apríl a byla by to škoda? |
 |
Česnek ze semen, 1.5.2019  Toto je česnek kuchyňský z pravých semínek. Uvidíme, jak poroste dál. |
 |
Pokus s bramborami, 28.4.2019 Kdybyste pár kytek chtěl, můžete se přidat. Já to bohužel všechno zdaleka neumístím. |
 |
Pokus s bramborami, 28.4.2019 Za týden se pustím do výsadby a zdá se, že mám sazenic příliš mnoho. Tak kdyby měl někdo zájem. |
 |
Pokus s bramborami, 27.4.2019  Každá rostlinka jiná |
 |
Pokus s bramborami, 27.4.2019  Andigena |
 |
Pokus s bramborami, 27.4.2019  Zatím je vidět velká variabilita vzcházejících semenáčků a taky velké rozdíly v probarvování rostlinek anthokyany. Rostlinky se zdají být poměrně vitální a při nedávném ochlazení se ukázalo, že ve srovnání s většími semenáčky rajčat jsou odolnější... celý příspěvek > |
 |
Pokus s bramborami, 14.4.2019 Cílem pokusu je zkusit trochu větší rozmanitost brambor, než těch několik pěstovaných odrůd a za tímto účelem jsem vybral:
Cca 10 historických odrůch odrůd z Evropy
13 odrůd vyšlechtěných jedním pěstitelem s přispěním andských brambor
Semenáčky z... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pokus s bramborami, 14.4.2019  Ikdyž se to nezdá, na obrázku jsou brambory.
Jde o semenáčky andských brambor. |
 |
Jak na fermentaci tabáku?, 3.2.2019 Nedejte na instantní rozumy, dovedení tabáku do stavu, jak jej znáte chce především čas. U air cured tabáku cca 3 roky (a klidně výrazně víc). Během té doby využijte období, kdy půjde držet tabák v cca 28-30C (léto). Ve zbytku času se držte kolem... celý příspěvek > |
 |