|
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 29.6.2023 Coragen za 573 Kč? A kolik se z toho dá namíchat litrů postřiku z těch 50 ml? Biegler |
 |
Meruňky 2023, 29.6.2023 Kroupama naražené meruně a nepostříkané Horizonem už svítí plísní jako prase. Stejně je jich tam ještě moc, co neopadá samo, budu muset probrat ručně. Biegler |
 |
|
 |
Rezistentna odroda broskyne?, 28.6.2023 Paní prodavačka ze zahradnictví mi říkala, že na kadeřavost používá přesličku rolní. Já to nezkoušel zatím, protože v tu dobu ještě neroste a na zimu ji nesuším. Ono to chce na jakýkoliv postřik ověřené smáčedlo-přichytávadlo. Biegler |
 |
Jílové jezírko, 27.6.2023 I u jílového jezírka s průsakem od potoka dosáhnete čisté vody bez komárů, jen nesmí nikdo lít do proražené roury kanalizace na dvorku nějaké sajrajty, aby vám chcípaly rybičky. Biegler |
 |
Pilatka dřeňová a Pilatka prýtová, 27.6.2023 Tak doufám, že nám ji něco nezavleče do zahrady, tak jako ty hlodavčí havěti a divoké proso. A nebo něco jiného, abych měl ve sklípku tak akorát seno... :-) Biegler |
 |
Ohnutí květu, 27.6.2023 Může to být květopas jako na jahodách. Biegler |
 |
Škůdce nemoc?, 27.6.2023 Pane Mičurine, já fotky dávat nemám jak, vyjádřit se k tomu nemohu. Ale jsem zvědavý na fotku kterou přidáte, až ten postižený keř vykopete a přeříznete kmínek, jestli na těch fotkách to postižení půjde poznat. Biegler |
 |
Děrované listy nektarinky, 27.6.2023 Já Horizon používám už delší dobu a letos jsou problémy hlavně na třešních, které nebyly vůbec ošetřovány ani nikdy v minulosti. Velmi citlivá Hanita k dírkovitosti letos nějakou dírku má, ale listy rozhodně neopadnou předčasně a nebudou nekrozami... celý příspěvek > |
 |
Škůdce nemoc?, 26.6.2023 Odumírání spojení s nemocemi kmínku? Taky možnost hlavně v případě provádění řezu v nevhodnou dobu a nebo špatným vedením. Réva nezaceluje rány, proto kmínek já osobně nevychovávám řezem nožem, ale pouze vylamuju podrost za zelena. Biegler |
 |
Škůdce nemoc?, 26.6.2023 Pane Mičurine, z toho co mám ruzně načteno a pokud tam nemáte vlnovníka a nebo halčivce bych řekl, že je keř namrznutý v dusledku napadení sviluškama v lonském roce, pokud tím exnul myslíte ten celkový pohled. Všechny tři tyto breberky oslabují keř a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Děrované listy nektarinky, 26.6.2023 Přípravky Horizon a nebo Luna, můj první koment se nezobrazuje. Biegler |
 |
Děrované listy nektarinky, 26.6.2023 Tlak skvnitosti je letos i u nás v Chřibech, z toho důvodu jsem upustil od šittova řezu meruněk, každá ranka je vstupní branou pro podobnou neplechu. Biegler |
 |
Děrované listy nektarinky, 26.6.2023 Ne všechno děrované je houbová choroba, ale proti kolegou zmíněné funguje Horizon a měla by i Luna. Biegler |
 |
Réva 2022, 26.6.2023 Já mám také mrazové údolí a musím říct, že réva je v tomto ohledu spolehlivější než některé odrůdy meruněk a co si pamatuju tak jen jednou byl takový mráz, který poničil už dost velké šlahouny. Ale jak u révy tak u meruněk pokud to pěstujete jako já... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 25.6.2023 Já mám letos obavu o nejstarší výsadbu Festivalnyj, postřik jsem načasoval dobře, nemá rád do květu a těsně před, ale první kvítky celé opadávají, možná následek krupobití. Při nejhorším nebude tolik burčáku a to přežiju a nebo nebudou hrozny tak... celý příspěvek > |
 |